Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 червня 2022, 12:26
1027
0

У Федерації баскетболу розповіли, як пройде наступний сезон Суперліги

Розглядають варіант укороченого чемпіонату у різних містах

| Оновлено 22 червня 2022, 12:26
1027
0
У Федерації баскетболу розповіли, як пройде наступний сезон Суперліги
ФБУ. Володимир Драбіковський

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський розповів про можливі формати проведення наступного баскетбольного сезону в умовах військової агресії росії в Україні.

«Ми переконані, що чемпіонат України проводити необхідно. Якщо ситуація в країні не зміниться протягом декількох найближчих місяців, то плануємо такий формат - застосуємо принцип, за яким на початку змагань поділимо чемпіонат України на декілька регіонів із залами, де відносно безпечно грати. Таким чином, ми маємо провести перший загальнонаціональний етап чемпіонату України, до якого увійдуть усі охочі команди, що зможуть виконати стартові організаційні вимоги. Думаю вони будуть близькими до вимог минулорічної Першої ліги.

Після першого етапу з кожного з регіонів найкращі команди вийдуть в першій дивізіон чемпіонату України, команди з середини таблиці гратимуть між собою у другому дивізіоні, а найслабші - між собою. Якщо, звичайно, у нас буде команд на три дивізіони. Далі вони гратимуть у своїх чемпіонатах і виявлятимуть чемпіонів. Команди гратимуть турами. Така система буде у чоловіків, жінок та в чемпіонатах ВЮБЛ.

В класичному баскетболі тури гратимуться один раз на кілька тижнів, таким чином, ми дещо скорочуємо кількість матчів у чемпіонатах, але у гравців буде можливість зіграти ще і повноцінний чемпіонат України 3х3. Ці змагання ми також будемо проводити протягом усього сезону осінь-весна.

Старт чемпіонату України заплановано на кінець жовтня - початок листопада. Регламенти змагань та вимоги до учасників розроблятимуться найближчим часом і у середені липня на Виконкомі ФБУ ми маємо затвердити ці документи. 

Щодо легіонерів, думаю, ми дозволимо їм грати, але ми розуміємо, що за тієї ситуації, яка є на сьогодні, навряд їх буде багато. Але ми, як усі українці, сподіваємося, що ситуація змінитися на краще», - сказав Драбіковський.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.