Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 червня 2022, 02:26
6337
0

ФБУ засуджує участь Прометея у Єврокубку

Несподівана заява від федерації

| Оновлено 22 червня 2022, 02:26
6337
0
ФБУ засуджує участь Прометея у Єврокубку
ФБУ. БК Прометей

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський у відкритому листі відреагував на рішення «Прометея» подати заявку на участь у Єврокубку, який не є змаганням ФІБА.

«Федерація баскетболу України підтримує прагнення «Прометея» брати участь в Європейських клубних змаганнях з баскетболу, зокрема в Лізі Чемпіонів ФІБА, Латвійсько-Естонській Лізі, представляючи тим самим Україну на міжнародній арені, особливо беручи до уваги війну в Україні та важкі часи для баскетболу і для спорту в цілому.

В той же час хвилювання викликає інше питання – участь слобожанського клубу в Єврокубку, що вже офіційно підтверджено лігою. Мова йде не тільки про саму участь, а й взагалі про факт ведення домовленостей керівництва СК «Прометей» щодо участі у змаганні, яке не є змаганням ФІБА та участь в якому не узгоджена з ФБУ.

По-перше, Єврокубок не є змаганням ФІБА. Відповідно є певні питання, зокрема, календар змагання, який не є інтегрованим в календар змагань ФІБА, а отже є ризик виникнення в подальшому питань щодо участі гравців СК «Прометей», які є гравцями національної збірної команди України, у складі збірної та інших питань, що аж ніяк не сприятиме інтересам збірної та України в цілому. 

По-друге, не менш важливе. Від початку війни, розпочатої росією в Україні, ФІБА є повністю солідарною з Україною та всіляко її підтримує. Так після звернень ФБУ ФІБА були прийняті рішення, зокрема щодо відсторонення російських та білоруських спортсменів, команд, суддів від міжнародного баскетболу; звільнення ФБУ/України від сплати відповідних внесків за участь всіх збірних команд України в міжнародних змаганнях ФІБА, в т.ч. з баскетболу 3х3 в 2022-му році (а це чималі кошти) та ін. Тобто, ФІБА весь час іде нам назустріч, а провідний український клуб в цей час виходить за межі системи змагань ФІБА.

Враховуючи викладене, Федерація баскетболу України не схвалює участь СК «Прометей» в Єврокубку, та вважає дії керівництва слобожанського клубу некоректними не лише по відношенню до ФБУ, а й до ФІБА також.

Таким чином, підсумовуючи, Федерація баскетболу України повідомляє про те, що оцінка діям СК «Прометей» буде надана на найближчому засіданні Виконавчого комітету ФБУ», - йдеться в листі Бродського.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.