Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 27 липня 2023, 18:36
826
0

Україна подає протест на перенесення Євробачення 2023 до іншої країни

Міністр культури Олександр Ткаченко хоче оскаржити рішення EBU

| Оновлено 27 липня 2023, 18:36
826
0
Україна подає протест на перенесення Євробачення 2023 до іншої країни
Getty Images/Global Images Ukraine

Європейський мовний союз вирішив, що пісенний конкурс Євробачення у 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

EBU: «Хотіли б подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом декількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня в Турині, а також поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні.

В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посідає друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу пісні Євробачення 2023 у Сполученому Королівстві».

Хотілося б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року. Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко хоче оскаржити рішення перенести музичний конкурс Євробачення-2023 з України до Великобританії:

«Україна не погоджується з характером прийняття такого рішення – коли нас поставили перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів.

Проведення Євробачення-2023 в Україні є потужним сигналом для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми вимагатимемо змінити це рішення, бо вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов'язання, про що було неодноразово зазначено Європейському мовному союзу.

Український уряд надав у зазначені терміни відповіді та гарантії щодо норм безпеки. Крім того, Україна вже надала пропозиції щодо можливих місць проведення пісенного конкурсу.

Україна вимагатиме додаткових переговорів із Європейською мовною спілкою щодо проведення музичного конкурсу Євробачення-2023. Україна як переможець Євробачення-2022 має всі підстави приймати конкурс у себе наступного року».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 33
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Виграй футболку Зінченка з підписом за донат
Війна | 19 квітня 2024, 11:33 0
Виграй футболку Зінченка з підписом за донат

Всі кошти підуть на FPV-дрони в підрозділ, де служить журналіст Sport.ua Михайло Шаповалов

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.