Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 09 червня 2022, 12:13
15797
29

Знову на переможній стежині. Україна здолала Ірландію в Дубліні

Команда Олександра Петракова резервним складом обійшлася без пропущених м'ячів

| Оновлено 09 червня 2022, 12:13
15797
29
Знову на переможній стежині. Україна здолала Ірландію в Дубліні
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України перебуває у надщільному графіку: за вісім днів наша національна команда провела третій поєдинок. Звичайно, всі ми сподівалися, що «синьо-жовті» зможуть завоювати путівку на чемпіонат світу в Катарі, і це завдання було першочерговим у рамках червневого футбольного марафону. Не склалось. Але життя продовжується: тепер підопічним Олександра Петракова потрібно сконцентруватися на досягненні іншої мети: поверненні до когорти найсильніших збірних Ліги націй. Першим нашим суперником у групі В1 стала команда Ірландії. «Зелена армія» вже встигла провести одну зустріч у рамках турніру, поступившись на виїзді Вірменії.

На матчі плей-оф за право виходу на мундіаль «синьо-жовті» виходили у незмінному стартовому складі. Але тепер ротації було не уникнути. Тим більше, що у лазареті опинилися Бущан та Степаненко. Не потрапили у заявку на поєдинок Ярмоленко та Яремчук. Єдиним, хто знову опинився у стартовому складі збірної України, став Миколенко. Місце у воротах зайняв Лунін, а за оборону тренерський штаб довірив відповідати Сироті, Бондарю та Попову. У півзахисті, окрім згаданого Миколенка, вийшли Сидорчук, Шапаренко та Качараба. На вістрі атаки розташувався Довбик, якому мали допомагати Мудрик і Зубков.

Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч розпочалася з агресивного пресингу господарів поля, з яким не завжди холоднокровно справлялися наші футболісти. В одному з епізодів під пресингом суперників обрізався Лунін, але «зелені» не скористалися помилкою голкіпера. А наприкінці першої десятихвилинки Луніну довелося демонструвати свою реакцію після низового удару Найта.

Надалі українці взяли м'яч під контроль, намагаючись налагодити комбінаційну гру. Періодами проглядалася нестача взаєморозуміння: у такому складі збірна України постала вперше. Але незважаючи на дещо сумбурні дії, «синьо-жовті» здійснили декілька перспективних підходів до штрафного майданчика суперників. Ірландці ж перейшли на гру другим номером, намагаючись швидко вибігати в контратаки. Намагався брати гру на себе Мудрик, але у нашого реактивного півзахисника не складалося з завершальним ударом або загострюючою передачею.

Втім, по-справжньому реальних загроз у першому таймі не було (м'яч одного разу опинився у сітці воріт Ірландії, але арбітр справедливо зафіксував офсайд у Довбика, який безпосередньо брав участь в епізоді). Тому на перерву команди пішли із цілком логічним нічийним результатом.

На початку другого тайму на поле вийшов Циганков, який замінив Зубкова, котрий пасивно провів першу половину зустрічі. І вінгер уже на 48-й хвилині став автором результативного удару. Циганков навісив зі штрафного з правого флангу і м'яч влетів у дальній кут. Голкіпер збірної Ірландії був дезорієнтований невдалою спробою Бондаря замкнути передачу.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Зелені» почали більш активно наближатися до наших володінь, і тепер уже у «синьо-жовтих» з'явилися вільні зони для проведення контратак. До того ж, футболісти нашої команди заграли впевненіше, «перекушуючи» спроби ірландців щось путнє вигадати біля воріт Луніна.

Нервових хвилин наприкінці, як це часто буває у матчах за участю збірної України, уникнути не вдалося. Особливо тьохнуло серце після удару головою Даффі, коли Лунін у стрибку перевів м'яч у поперечину. А вже у компенсований час шанс вирвати нічию упустив Найт, який метрів із десяти пробив вище воріт. У результаті, українці втримали мінімальну перевагу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Вже 11-го червня збірна України проведе наступну зустріч Ліги націй. Суперником нашої команди стане Вірменія, яка сьогодні у гостях програла Шотландії з рахунком 0:2.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга B. Група 1. 1-й тур.

Ірландія – Україна - 0:1

 Циганков, 48

Каллен, 54 – Миколенко, 78

Ірландія: Келлегер – Еган (О’Ши, 62), Даффі, Коллінз – Стівенс (Макклін, 68), Каллен, Гендрік, Крісті (Браун, 68) – Найт, Огбене (Гемілтон, 78), Робінсон (Обафемі, 68).

Україна: Лунін – Сирота, Бондар, Попов – Миколенко, Сидорчук (Ігнатенко, 88), Шапаренко, Качараба (Караваєв, 71) – Мудрик (Піхальонок, 71), Довбик (Сікан, 80), Зубков (Циганков, 46).

Арбітр: Філіп Глова (Словаччина).

Стадіон: «Авіва Стедіум» (Дублін, Ірландія).

Удари (у площину): 14 (4) – 14 (4)
Кутові: 6 – 4
Офсайди: 8 – 2.

ІРЛАНДІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

48’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Циганков (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Тарас Михайлович
Мої висновки: 1) Мудрик ніякий не Пеле, Марадона, Месі і тд. (Поки що). 2) Довбик не є кращим від Яремчука. 3)Здивував Качараба- потоптався по бритах, забивав, помилявся- був на видноті.4) Циганков і Караваєв відчувається, що основа 5) ЛУНІЩЩЩЕ- напевно лев матчу (на мою думку), гарна конкуренція Бущану. Всіх з перемогою!!!
zzg77
Мудрик, Довбик сыграли хреново, а Зубков и Бондарь вообще не уровень сборной. Смотрелись Лунин и Качараба. Я вообще против такой большой ротации, мы ведь не Франция.
Nordenus
Думаю такого Лунина можно ставить в основу сборной, даже не смотря на то что не играет в Реале.
pricolist
Я розумію, що Петраков застосував ротацію, але картини гри взагалі немає, якийсь сумбурний футбол. Якогось гравця виділити важко, всі зіграли слабегько, окрім, можливо, Луніна. Але і останній іноді помилявся, поганенька гра ногами. У Петракова попереду ще дуже багато роботи 
Макс Максов
У Миколенка три сердця!)
nick07
"Ваше благородіж, господа удача, для кого ти добрая, а кому иначе"
От не міг якийсь "дурак" залетіти в неділю в ворота Уельсу? 
Remark
Столько дифирамбов я тут писал до этого в сторону Мудрика, а сегодня я просто в шоке от его игры! То ли устал, то ли хз что с ним...но вообще никакой сегодня. 
Ну, и лично у меня в который раз есть вопросы к Шапаренко))) Люди уже думают, наверно, что я его хейтер.
Tasha19
Гра була жахливою, і це на фоні посередньої Ірландії. Головне це перемога звичацно. Але от судячи по грі майже більшості хто вчора грав, в серйозних матчах збірну не підсилять. Взагалі резерв у нас слабенький. 
Maks Maks
Хоч сьогодні Свідєтєлі Мудріка охололи?
zzg77
Неужели в этом составе не нашлось бы места Буяльскому или Беседину? Да и Ванат получше Сикана выглядит
Hg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zhez53
Игра показала, что Беседин - второй форвард. 90% мячей, которые отскакивали от Довбика, как от бревна, динамовец бы сохранил. А Сикан в очередной раз показал, что в сборной лишний. 
Gagik_Perdonian
неубедительная победа... отскочили
D.Lanskoy
Молодец Петраков, показал нам наглядно альтернативу основному составу. Для меня теперь очевидно, почему некоторых игроков Петраков не выпускает в основе вообще, а других выпускает только на замену. Скажем, Довбик - отлично показал себя на замене у Шевы, сейчас весьма усилил игру с Шотландией и старался на замене с Уэльсом. Но! Еще с Шотландией запорол такую передачу от Мудрика, а в матче с Ирландией показал себя в нескольких снова запоротых моментах довольно-таки деревянным. Может, еще подрастет, но пока на замену Яремчуку не тянет. Достоин основы Мудрик, неплохо сыграл Качарава, нормально - Попов, Лунин в рамке, за исключением пары ляпов, отстоял надежно. Ну а дальше что говорить. Цыганков основа, Миколенко основа, Шапаренко практически тоже основа. Отсутствие Зинченко, Ярмоленко и особенно Малиновского на качестве игры и результате практически не сказалось. Что можно сказать? Петракову респект, и выиграл, и весь текущий расширенный расклад нам показал. 
Zhez53
Шапаренко, до перевода его на левый фланг, был просто хозяином на поле. Пихаленок кстати тоже неплохо вошел... 
aleks8-48
Настоящего Довбика вы бы увидели если бы с самого начала играл Пихаленок,который, к стати, за отведённое ему время не совершил ни одного ошибочного действия. 
Andrey111
300 пасів назад, 50 вперёд, хіба це гра, слабаки і неуки
lenares85
Мудрык просто втома від матчів, постійно носити я в такому темпі. Циганков дурня забив і зразу герой. Його більше не видно було, як і Караваева. Лунін просто супер воротар, такий сейв, йому надо тікать з Реалу, щоб його грою всі восхищалтсь. Але видно гроші для нього важливіші
sergalis
Плохая игра! Пора менять петракова, с его совковым футболом. Да, понятно что ротация, но все равно нет игры, бей-беги какой-то . По сути он выезжал на сборной Шевченка и понятно что менять его раньше было бы не правильно, пока был отбор на ЧМ. Но сейчас как раз , как мне кажется, пришло время нового тренера. Ребров не плохая кандидатура.