Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 09 червня 2022, 05:22
24909
14

Ірландія – Україна. Прогноз та анонс на матч Ліги націй

Забути гру з Уельсом і почати з нового рядка

| Оновлено 09 червня 2022, 05:22
24909
14
Ірландія – Україна. Прогноз та анонс на матч Ліги націй
Getty Images/Global Images Ukraine

Восьмого червня на «Авіва Стедіум» у Дубліні збірна України розпочинає новий розділ у своїй історії. У рамках другого туру Ліги націй «синьо-жовті» поміряються силами із національною командою Ірландії.

Ірландія

Острів’ян називали одним із головних конкурентів збірної України у боротьбі за перше місце у квартеті (крім двох цих команд, там ще «прописані» збірні Шотландії та Вірменії).

І називали небезпідставно. До стартового туру Ліги націй – проти збірної Вірменії – безпрограшна серія «зеленої армії» налічувала вісім матчів. У цю серію вмістилися нічиї з такими грізними суперниками, як Португалія та Бельгія. До того ж, ірландці дуже впевнено почуваються у рідних стінах.

Проте матч у Єревані закінчився для підопічних Кенні фіаско – поразкою 0:1. Не можна сказати, що вірмени були на голову кращі за свого суперника, але вони зуміли забити свій гол (залетів шалений дальній удар з відскоком від штанги), а ось гостям не вдалося реалізувати свої моменти.

  • Всі найяскравіші моменти матчу Ірландія – Україна доступні в режимі Live у нашому Telegram

Власне, нинішня збірна Ірландії тим і примітна, що невдало грає на виїзді. І не може похвалитися стабільністю. На жаль для її шанувальників, часи, коли «зелена армія» регулярно виходила на Мундіалі, залишилися в минулому. «Золоте» покоління Роя та Роббі Кінів пішло на заслужений відпочинок. А замінити цих зірок виявилося нікому.

По суті, збірна Ірландії – це «лайт» копія збірної Шотландії. Підопічні Кенні сповідують простий та перевірений століттями британський стиль гри. Вони люблять багато бігати, багато навішувати, чіплятись за верхові м'ячі. Основа команди – гравці із англійських ліг. Переважна більшість – із неелітних дивізіонів.

Можна виділити запасного голкіпера «Ліверпуля» Келлехера, Калума Робінсона, нападаючого «Вест Брома», і Коллінза, центрбека «Бернлі».

Як правило, збірна Ірландії воліє грати в три центральні захисники. І з одним форвардом. Така модель гри, як ми вже не раз переконалися, дуже незручна для збірної України. До того ж у плані «функціоналу» ірландці не поступляться нашим гравцям.

Тож простим опонентом для збірної Петракова «зелена армія» точно не буде.

Україна

Головний за останній рік поєдинок збірна України програла, поступившись путівкою на ЧС-2022 національній команді Уельсу. «У роздягальні гробова тиша», - так охарактеризував стан своїх підопічних після гри на «Кардіфф Сіті» головний тренер «синьо-жовтих» Олександр Петраков.

На превеликий жаль, українці не змогли вирішити завдання пробитися на Мундіаль. І для деяких вікових футболістів той шанс так і залишиться останнім, невикористаним.

Але треба жити далі. Потрібно дивитися у майбутнє. А майбутнє таке: старт у Лізі націй, вже у групі В. Там теж свої рахунки: потрібно вигравати групу та повертатися до елітного дивізіону турніру.

На даному етапі найголовніше для нашої команди – відійти (і фізично, і насамперед морально) від наслідків поразки від Уельсу. Напевно, зараз найбільш затребуваними будуть у збірній психологи та реабілітологи. Та й тренери з фізпідготовки.

У столицю Ірландії українці вилетіли наступного дня після гри у Кардіффі. Розквартирувалися в одному з готелів у передмісті Дубліна. До матчу команда готувалась на полях одного з університетів ірландської столиці.

Визначити стартовий склад збірної України зараз завдання майже нереальне. Після гри з Уельсом Петраков заявив, що у грі проти Ірландії ми побачимо радикально інший склад «синьо-жовтих».

Тренер навряд чи лукавив. І підтвердженням цьому може бути хоча б той факт, що в першому тренувальному занятті в Дубліні взяли участь лише 16 гравців, а ті, хто виходив в основі проти валлійців, отримали відпочинок.

Відтак, восьмого червня збірна України постане у дуже цікавому вигляді. Приблизно у такому, як у товариських матчах напередодні гри із Шотландією.

Експеримент частково вимушений, але на цьому етапі необхідний.

Особисті зустрічі

Ні в офіційних, ні в товариських поєдинках суперники поки що не перетиналися.

Прогноз

Гра точно не буде легкою прогулянкою для нашої команди. Має бути чергове випробування типовим представником британського футболу. Ірландці обов'язково захочуть реабілітуватися за прикру поразку в Єревані. Плюс вони дуже успішні у рідних пенатах. До того ж, збірна України напевно зіграє без своїх лідерів, які потребують відпочинку.

Разом з тим, шанс проявити себе отримають гравці, які перебувають «під» основою. Здається, що спортивна агресивність має у нас зіграти, що й дозволить успішно виступити в Дубліні. Припустимо, що матч завершиться нічиєю.

Орієнтовні склади:

Ірландія: Келлехер, Коулмен, Стівенс, Даффі, Іган, Коллінз, Каллен, Хендрік, Робінсон, Паррот, Огбене

Україна: Пятов, Караваєв, Сирота, Попов, Соболь, Пихальонок, Ігнатенко, Шапаренко, Зубков, Мудрик, Довбик.

 

8 червня, середа

Ірландія – Україна
Дублін. «Авіва Стедіум». 21:45
ІРЛАНДІЯ - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Філіпп Глова (Словаччина)
Прогноз Sport.ua — 1:1

 

Parimatch  
  • 2.41
  • 3.15
  • 3.30
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 2.35
  • 3.22
  • 3.22
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(118)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрій Бордуляк
Щось наші вже давно 1:1 не грали 
AЛВ
Удачі збірній Україні в Лігі Націй.!!!
umnuy2
вот это мы за 12 дней наиграмся с бритами скоты,уэльс,два раза ирландия
Hg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dmitriy Svistak
Наші не повині програти,Ірландія ніяка зараз,одне тільки засмучує ротація і психологічний стан.
Владислав Антонов
Україна точно не програє, згоден з автором, що буде нічия. Головне, щоб Петраков випустив нових футболістів, порівняно з матчем проти Уельсу - подібні турніри якраз для цього й існують.
Dfs2262ar
Який канал окрім футбола транслюватиме?
Mac_Gyver
Хто скаже мені куди подівся Трубін?
Zhez53
Можно спрогнозировать одно,что с большой вероятностью такого состава не будет. Практика показывает,что в третьей подряд игре Караваев - не игрок уже с первых минут( пример, с Австрией). Да и с Шапаренко больше шансов у Сидорчука. 
Mac_Gyver
Такий склад то вже занадто. Сумбур. Треба награвати зв'язки між гравцями, а для того частина основи повинна все ж таки грати. Раціональним було би награвати центральних захисників разом з Луніним. П'ятов у такому матчі взагалі непотрібен.
terhoha
Пятов також ГТ башляє щоб в склад ставив. Як тимощук. Є ж молоді воротніки.