Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 15 червня 2022, 23:57
6089
7

МАРКЕВИЧ: «Однозначно треба потихеньку омолоджувати склад збірної України»

Відомий фахівець висловився про результати національної команди

| Оновлено 15 червня 2022, 23:57
6089
7
МАРКЕВИЧ: «Однозначно треба потихеньку омолоджувати склад збірної України»
Getty Images/Global Images Ukraine. Мирон Маркевич

Відомий український тренер Мирон Маркевич проаналізував перемогу України над Шотландією (3:1) та поразку від Уельсу (0:1) у плей-оф кваліфікації ЧС-2022.

«Із Шотландією йшла гарна гра, суперник не мав шансів. З Уельсом далася взнаки наша стара хвороба — другу гру ми завжди проводимо гірше, ніж першу. Я не кажу, що ми погано зіграли, але тієї гри, що була із Шотландією, на жаль, не було. Крім голу, Уельс мав ще два стовідсоткові моменти. Ми також мали шанси, але ми не забили.

З Уельсом, гадаю, що Мудрик повинен був грати в основі. Начебто ми і грали непогано, і контролювали м'яч, але один в один ніхто не обігравав. Потрібно було вносити креатив уперед. Мудрик би тут дуже допоміг.

Довбик дуже добре вийшов на заміну із Шотландією. Принаймні тайм з Уельсом треба було йому дати. Він уміє обіграти один в один, причому робить це легко. Валлійці просто стояли біля свого штрафного майданчика та відбивалися, але у нас не знайшлося гравця, який може зруйнувати їхні оборонні редути.

Але це моя думка. Головний тренер напевно керувався тим, що переможний склад не змінюють. Ми мали перевагу, треба було їх просто добити.

Однозначно треба потихеньку омолоджувати склад. Ми маємо дуже великі проблеми в опорній зоні. Дай бог Степаненку здоров'я, щоб він міг ще хоч пару років пограти. Але вже зараз потрібно шукати заміну. Видно, що Сидорчук не тягне. Також у нас є проблеми із правим захисником.

З молоді дуже гарний вигляд мають Пихальонок, Судаков, Мудрик. Їх треба сміливіше підключати в основу, тим більше, зараз гратимемо матчі Ліги націй. Також треба давати більше Довбикові часу.

Кістяк у збірної дуже гарний, тому треба зараз десь омолоджувати команду. Он у збірної Іспанії грають практично всі пацани та показують гарний футбол. Вони сміливо йдуть на такі експерименти і нам треба не відставати», - сказав Маркевич.

Джерело FanDay
Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 11
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 5
«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romario1501
Весь спіч Маразма Богдановича Договірнякевича зводиться до того , що треба менше викликати в збірну  гравців Динамо .
Віталій Ткачук
Ким омолоджувати? Війна. Цей склад може ще ЛН потягне, якщо знайдуть мотивацію. А далі що? Ким закрити опорну зону, якщо піде Сидорчук і Степаненко? Позиція правого захисника, - давно біда...і т.д.
D.Lanskoy
Я в принципе уважаю Маркевича, но здесь его хочется спросить: дядя, ты дурак? Посмотри на состав! Все игроки, за исключением Степаненко и Ярмоленко, не старше 26. Омолаживать оборону, где играет 19 летний Забарный, 23летний Николенко и 26летний Матвиенко? Ну да, есть Степаненко, но ему всего 31 год, для защитника сейчас не такой солидный возраст, ещё лет 5 поиграет на уровне! Ярмоленко 32, он тоже по идее может пару лет, хотя и не Роналду, сдал и не выдерживает 90 минут, но его уже Петраков успешно заменяет во 2 тайме молодыми. А ещё на подходе Сикан, Попов и ещё парочку из той золотой молодёжки. Как раз под Петракова. Я понимаю, Мирону хотелось бы порулить, но я не вижу, чем он сильно лучше. Он даже ещё более закрытый и осторожный.
Тарас Чубак
Ну омолодження просто заради омолодження така собі ідея. Є пару досвідчених глиб, які ще пограють трохи, а в цілому команда і так молода, точково лише можна додати якщо дійсно будуть перенденти. Але згоден, що опорка це проблема. Степаненка вже треба міняти бо той же Євро провів ще гірше Сидорчука і можна було б скинути на тодішню травму, але матчі плей офф показали, що він не закриває зони як раніше, навіть фолити не встигає. А Сидорчук дійсно краще з м'ячем працює, може виконувати роль маятника, але його оборонні скіли бажають кращого... та і привести може, коротше це теж не надійний варіант