Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 листопада 2023, 17:57
9256
0

Лікнеп. Скіни у відеоіграх. Феномен, який вплинув на індустрію

У черговій статті циклу розповідаємо, як можна виділятися у віртуальному світі

| Оновлено 05 листопада 2023, 17:57
9256
0
Лікнеп. Скіни у відеоіграх. Феномен, який вплинув на індустрію
Fortnite

Продовжуємо спецпроект Лікнеп із кіберспорту, який ми запустили разом з Parimatch Ukraine. Раніше в серії наших статей ми вже детально поговорили про CS:GO та Dota 2, розкрили деталі деяких турнірів, а також розповіли про нововведення на кіберспортивному ринку України. Цей проект ми ведемо разом з Parimatch Ukraine, адже ця компанія приділяє багато уваги кіберспорту, вона є глобальним партнером відомих кіберспортивних організацій.

Індустрія кіберспорту та відеоігор - це здебільшого віртуальний світ, який все більше впливає на життя людей. У реальному світі люди хочуть якось вирізнятися за допомогою одягу, різних аксесуарів, технічних гаджетів або інших предметів. Така сама ситуація з'являється і у світі відеоігор. Сучасні технології дозволяють досягти в іграх високого рівня графіки та візуалізації, що перевернуло уявлення про цю індустрію. Текстури стали чимось більшим, ніж простим внутрішньоігровим інтер'єром.

У розрахованих на багато користувачів іграх, які є кіберспортивними дисциплінами, людям потрібно якось виділятися. Це буде потрібно для того, щоб відрізняти союзника від ворога. Але разом із цим користувачі люблять вирізнятися та самовиражатися серед інших. Вони вигадують різні нікнейми, додають малюнки в ігровому профілі. Тепер одним із найголовніших атрибутів самовираження є скіни.

Ім'я гравця не таке помітне, як яскравий одяг, плащ, зброя, або рідкісна фігурка персонажа. У широкому розумінні скін – це зовнішній вигляд програми чи якогось віртуального предмета. У відеоіграх скін - тобто текстуру, накладену поверх зображення, спочатку задуманого розробниками - побачать всі на ігровій карті. Скіни дуже цінні в ігровій спільноті. Щоб заробити їх люди витрачають багато часу у грі, інші можна купити за реальні гроші, розробники випускають обмежені набори скінів, які лише дорожчають. У цій статті ми розповімо про різні види скінів у відеоіграх та кіберспортивних дисциплінах, як згодом наявність різних скінів стала обов'язковим елементом популярних проектів.

Що дають скіни та навіщо вони потрібні?

Головне призначення скінів у відеоіграх – заміна зовнішнього вигляду предмета/зброї/персонажа/героя, який відрізняється від стандартного. Зазвичай, скіни впливають лише на зовнішній вигляд екіпіровки/героя і не зачіпають її параметри. У деяких дисциплінах скіни можуть дещо змінювати геймплейну складову. Наприклад Arcana-предмети в Dota 2. Це найрідкісніші косметичні предмети, які вносять безліч змін, такі як ефекти частинок, анімації, іконки, звуки та багато іншого.

В іншій популярній дисципліні – CS:GO найпопулярнішими є скіни на зброю. Наприклад, стандартна модель снайперської гвинтівки AWP матиме абсолютно ті ж характеристики, що й один із найдорожчих скінів – AWP Dragon Lore, ціна на який може сягати двох тисяч доларів. З'являються у грі наклейки команд та професійних гравців, які випускають під певні турніри. Предмет із конкретним скіном і рідкісною наклейкою може досягати десятків тисяч доларів на різних аукціонах.

На даний момент скіни можна отримати такими способами:

– Випадкове випадання після бою;
– Обмін предметами з іншими гравцями;
– Купівля-продаж скінів на торговому майданчику Steam;
– Відкриття кейсів CS:GO. Як нагорода за виконання спеціальних завдань.

Fortnite вивів історію зі скінами в абсолют

Одна з найпопулярніших відеоігор та кіберспортивних дисциплін – Fortnite спочатку зробила ставку на скіни. Гра від Epic Games у жанрі Королівська битва вийшла у 2017 році за умовно-безкоштовною моделлю. Проста і мультяшна графіка Fortnite відразу здобула популярність у всьому світі. У базовій грі неможливо створити свого персонажа, але у магазині за внутрішньоігрову валюту (V-бакси) можна купити скіни, ігрові предмети, емоції та танці персонажа.

За роки існування Fortnite у грі з'явилося безліч скінів на різну тематику. Гра привернула увагу світових зірок, які почали співпрацювати із розробниками. У грі з'явилися персональні скіни зіркових реперів, акторів, голлівудських акторів. Свої скіни отримали зіркові спортсмени, Неймар, Леброн Джеймс, Гаррі Кейн та інші.

Неймар

Традиційно у Fortnite стежать і за популярними трендами масової культури. У грі з'являються набори з блокбастерів або серіалів. Свої скіни та предмети були у героїв фільмів з всесвіту Зоряних війн або Marvel.

Скіни можна отримати і купивши Бойову перепустку – систему заохочень додатковим контентом. Кожні кілька місяців виходить новий сезон Fortnite та Бойова перепустка до нього. Виконуючи певні завдання у грі, користувач отримує різні нагороди – тематичні скіни, предмети та танці з нового сезону.

Скіни є невід'ємним елементом сучасних відеоігор. Різні косметичні предмети та внутрішньоігровий магазин, система нагород та різна кастомізація – без цього неможливо уявити ігрову дисципліну у 2022 році. Скіни дозволяють гравцям самовиразитись, показати свій смак або просто відрізнятися один від одного. Також це хороша прогресія в онлайн-іграх та кіберспортивних дисциплінах.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.