Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 06 червня 2022, 19:14
1023
0

Влада ЗІНЧЕНКО: «Нам є за що боротися, у всіх розуміннях цього слова»

Дружина Олександра Зінченка – про поразку збірної України у Кардіффі

| Оновлено 06 червня 2022, 19:14
1023
0
Влада ЗІНЧЕНКО: «Нам є за що боротися, у всіх розуміннях цього слова»
Getty Images/Global Images Ukraine. Влада Зінченко

Журналістка Влада Седан, яка є дружиною футболіста збірної України Олександра Зінченка, поділилася враженнями після поразки команда Олександра Петракова від Уельсу (0:1) у фіналі плей-оф кваліфікації ЧС-2022.

– Ми почули тільки Зінченка та Петракова, чому інші не прийшли? Що відбувається у роздягальні?
– Я не була в самій роздягальні та не знаю, що там відбувається, можу тільки здогадуватись. Думаю, що маємо розуміння, що в роздягальні. Коментар післяматчевий головного тренера, яскраво описує цю ситуацію та настрій, який зараз панує. З розумінням ставлюсь до того, що не всі можуть давати зараз коментарі. Такий сильний падає дощ, як наче сльози українських вболівальників та фанатів, які перебувають зараз у Кардіффі. Дивлячись за цією грою з трибун та проживаючи весь спектр емоцій, так, десь не пощастило, десь відвернулась фортуна, можна багато шукати причин. Зараз говорю не як експертка, а як вболівальниця. Гордість бере за те, що наші хлопці бились до останнього.  

– Збірна України розпочинає новий турнір через три дні, чи не провалиться морально команда? Як роль лідерів у цій ситуації? Андрій Ярмоленко, який зазнав такої моральної травми? 
– Я сподіваюсь, що наші хлопці зберуть волю в кулак та будуть продовжувати доводити на футбольному полі й робити те, що у них найкраще виходить в житті — це грати у футбол. Цілком логічно та не потрібно бути великим експертом, що буде масштабна ротація складу. Адже, два такі інтенсивні матчі, мало хто зможе витримати. Імпульсу в збірній можуть дати новачки та дебютанти. Для багатьох це шанс показати себе на європейському футбольному рівні. Не той час, коли українці повинні опускати голови. Сьогодні ми зазнали поразки, але нам є за що боротись, у всіх розуміннях цього слова. 

– Які емоції панують на стадіоні та у самому Уельсі? 
– На «Кардіфф Сіті» відбувається божевілля, в хорошому сенсі цього слова. Вболівальники нереально радіють, вболівальники розпочали вибігати на поле, включили музику, світлодіодні лампочки. Для валлійців — це дійсно свято. Вони довго не брали участі у фінальній частині чемпіонату світу і для них це досягнення. Дуріють вони на повну, - розповіла Влада.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.