Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 29 травня 2022, 15:10
19466
41

Як і в Києві. Реал переміг Ліверпуль у фіналі ЛЧ

«Вершкові» завдяки голу Вінісіуса завоювали черговий трофей

| Оновлено 29 травня 2022, 15:10
19466
41
Як і в Києві. Реал переміг Ліверпуль у фіналі ЛЧ
Getty Images/Global Images Ukraine

Величні протистояння величних команд – саме такі образи виринають в уяві під час згадування про фінальні поєдинки Ліги чемпіонів УЄФА. Англійський «Ліверпуль» та мадридський «Реал» зі своїми 19 перемогами в головному клубному турнірі Старого Світу вдало підпадали під характеристики претендентів на черговий здобутий міжнародний трофей, тож передмістя французької столиці, Сен-Дені, та трибуни стадіону «Стад-де-Франс», що розташований у ньому, стали свідками запальної дуелі.

Шлях до вирішальної гри для обох команд був довгим, проте навряд чи хтось мав би сміливість назвати його рівноцінним. Усе ж таки, послідовні протистояння французькому «Парі Сен-Жермен», лондонському «Челсі» та «Манчестер Сіті», крізь які довелося пройти команді Карло Анчелотті, стоять на щабель вище, аніж матчі проти міланського «Інтера», лісабонської «Бенфіки» та іспанського «Вільярреалу», із якими стикався колектив Юргена Клоппа. Але турнірна сітка непідвласна редагуванню жодній із команд, тому успіх «червоних» і «вершкових» зрештою мав однакову відзнаку – квиток до вирішальної гри.

Getty Images/Global Images Ukraine

Коли тобі зненацька посеред сезону випадає нагода провести зустріч найвищого ґатунку, то все одно знайдеться бодай трохи часу на те, аби забезпечити хоча б безпечне пересування фанатів до стадіону. Французькі організатори провалили цю надважливу місію, через що на стартовий свисток довелося чекати більше півгодини. Але хотілось вірити, що те, що пішло шкереберть ще до виходу команд на футбольне поле, залишилося б єдиним недоліком фінальної гри.

Власне «Ліверпуль» та «Реал» усі очікування від своєї гри виправдали повною мірою, а дехто, ідеться про команду Юргена Клоппа, навіть перевершив передматчеві розрахунки. «Червоні» розташували власну лінію атаки настільки високо, наскільки могли б собі це дозволити робити, а суперникам не залишалося нічого іншого, окрім як відступати до глибокого захисту в очікуванні моменту піти в контрнаступ.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Реалу» зрештою довелося бути дуже терплячим, а його голкіперу Тібо Куртуа випала доля рятівника команди в моментах за участі Мохамеда Салаха та Садіо Мане. Із трійки атаки «Ліверпуля» саме ця пара була найбільш помітною, тому бельгійському воротареві довелося відчайдушно пострибати вслід ударам супротивників по різних кутах його воріт. Здавалося, що «вершкові» обороняються на передостанньому подиху, але поступово вони зуміли відтиснути опонентів подалі від власних воріт.

І хоча команда Карло Анчелотті геть не наполягала на власній перевазі в контролі м’яча, «Реалу» вистачило одного разу вдало сходити до контратаки для того, щоб розпечатати ворота суперників. Запанікував захист англійського колективу незадовго до відходу на перерву, коли Бензема знайшли біля чужих володінь довжелезною передачею, а після серії відскоків йому вдалося вразити чужі ворота. Урятувало «Ліверпуль» у тому епізоді тільки положення поза грою в француза, проте перший тривожний сигнал для захисту «червоних» усе ж таки пролунав.

Getty Images/Global Images Ukraine

Друга половина гри розпочалася з чергової порції атак команди Клоппа, проте динаміки «Ліверпуля» не вистачило на довгий проміжок часу. А вже на 59-й хвилині «Реал» настільки вдало розвернувся під час швидкого наступу, що за одну вдалу дію у вигляді прострілу/удару від Вальверде з правого флангу штрафного було забезпечено можливість для забитого м’яча з боку Вінісіуса.

Час, що залишався до кінця гри, «червоні» без усяких споглядань провели на чужій половині поля, а Тібо Куртуа отримав можливість остаточно застовпити за собою статус найкращого гравця матчу. Стільки сейвів у вирішальні моменти, скільки зроби бельгієць, не зумів би зробити більше ніхто, тому численні спроби Салаха, Мане та Жоти, що долучився до партнерів після пропущеного голу, не мали шансів на успіх. Зрештою, як і сам колектив із Англії.

Досвідчений французький рефері Клеман Тюрпен своїм фінальним свистком зафіксував перемогу мадридського «Реала» в розіграші Ліги чемпіонів УЄФА зразка сезону-2021/22.

Ліга чемпіонів 2021/2022. Фінал.

«Ліверпуль» (Англія) - «Реал» (Іспанія) - 0:1.

 Вінісіус, 59.

 Фабіньо, 62.

«Ліверпуль»: Аліссон - Александр-Арнольд, Конате, ван Дейк, Робертсон - Хендерсон (Кейта, 77), Фабіньо, Алькантара (Фірміно, 77) - Салах, Діас (Жота, 65), Мане.

«Реал»: Куртуа - Карвахаль, Мілітао, Алаба, Ф. Менді - Кроос, Каземіро, Модрич (Себальос, 89) - Вальверде (Камавінга, 85), Бензема, Вінісіус (Родріго, 90+3).

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція).

Стадіон: «Стад-де-Франс» (Сен-Дені, Франція).

ЛІВЕРПУЛЬ - РЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

59’
ГОЛ ! М'яч забив Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(117)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Xron7777
Читаю коментарі на лапт-ландському чемпі і просто ржу.типіли навіть з авою ліверпуля були за реал після слів Клоппа.ціла країна як під якимось гіпнозом.капєц.....
serg holod
Модріч бігає з прапором Хорватії, а у  Луніна не вистачає мозоку чи поваги до Ненькі? Чи його коуч просив не політизивати? Що за мудень, курва 
pol-55
Куртуа -Ліверпуль 5-0.
Cruijff
Чому Лунін без прапора України?
bzzzzzz
Реал прям как Челси 2012 года. По игре всех слабее, но ЛЧ темнеменее взял. Там Дрогба с Рамиресем тащили, а тут Бензема с Винисиусом.
VadimACMilan
Может я не прав, но мне это напомнило финал ЕВРО-2004. В роли Греции Реал М.
StringerBell
Просто невероятно !!!!! ПСЖ, Челси, Сити, Ливерпуль, для полного комплекта не хватает Баварии, всех нынешних топов мирового футбола прошли... С появлением ВАР Реал не увидит ЛЧ ?) 
Индивидуалисты у Реала просто лучшие, Куртуа определенно номер 1 вратарь !!! Без лишних слов, Модрич нереально крутой, сколько же он пользы делает в свои годы !! За Карвахаля рад наконец-то вернулся в свою форму, да все сегодня на своих позициях сыграли идеально !!! 
Самое главное, Винисиус с зарплатой как у Лунина, забивает гол в финале Лиги Чемпионов в Париже, и передаёт остаточне прощавай Мбаппе !!! Hala Madrid, эта фантастика не поддаётся логики !!!
Dmytro
Хала Мадрид! Дійсно велика команда, великий клуб!
Andre Chil
Чиста перемога, без усяких натяжек, солідність у Реала, так і не зникла за весь матч
Умник
https://www.instagram.com/p/CeH2FKQIGWt/?igshid=YmMyMTA2M2Y= 
Війна не війна в першу чергу ми обісремо людину.
Луніну респект.
Браво Реал та команда.
K_Sarioglo@i.ua
А тут я бачу чомусь за Ліверпуль більше вболювають.
VadyaMetal
Вітаю Реал! Супер команда, супер тренер. Клоопа шкода...
LFC
Печально но Ливерпуль главный неудачник сезона - это констатация факта....
Mac_Gyver
Куртуа - глыба. Лунину за его высокой фигурой место основного не светит.  
Jaime_Lannister
Я знав, що так буде.  Жодного сумніву, хто виграє, не було.
Михаил Степанов
блд...
lizerginnn
Знову Іспанія дала звіздяки всій Європі!  
lizerginnn
Сприводу «офсайта» Бензема для всіх недолугих - https://suspilne.media/244341-karim-benzema-zabiv-gol-u-finali-ligi-cempi
oniv-ale-jogo-skasuvali-cerez-sumnivnij-ofsajd-so-vzagali-stalosa/
Макс Максов
Хто ще вважає, що Реал відскочив?