Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 29 травня 2022, 01:03
24541
20

Ліверпуль – Реал. Прогноз та анонс на фінал Ліги чемпіонів

Чи відбудеться помста «червоних» за поразку від «вершкових» у пам'ятному київському фіналі?

| Оновлено 29 травня 2022, 01:03
24541
20
Ліверпуль – Реал. Прогноз та анонс на фінал Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

В останню суботу травня у передмісті Парижа – Сен-Дені, на знаменитому стадіоні «Стад-де-Франс» відбудеться головний поєдинок європейського календаря: фінал Ліги чемпіонів. У ньому зійдуться 13-разовий володар «вухатого» кубка «Реал» та шестиразовий переможець турніру «Ліверпуль». Спочатку матч мав відбутися у російському петербурзі, але через рашистську агресію в Україну УЄФА відібрав у кацапів це почесне право. І передав французам.

Ліверпуль

Підопічні Клоппа першими вийшли у фінал, здолавши у непростому протистоянні головну сенсацію нинішньої ЛЧ – «Вільярреал». Підопічні Анчелотті свій повторний поєдинок проти «МанСіті» проводили наступного дня. І як тільки стало відомо, що у фінал пройшли «вершкові», лідер атаки «Ліверпуля» Салах в одній із соцмереж написав таке: «нам потрібно звести старі рахунки».

Відверто кажучи, «примара» київського фіналу ЛЧ-2018 досі витає в повітрі. Хоч і минуло вже чотири роки, які досить серйозно змінили обидві команди. Проте Салах горить бажанням реваншуватися. З одного боку, єгиптянина зрозуміти нескладно: він був змушений залишити поле київського НСК «Олімпійський» у сльозах вже у першому таймі після жорсткого зіткнення з Рамосом. Після гри Клопп сердито кинув: «Ми так ніколи і не дізнаємося, як би завершився матч, будь на полі Салах».

Нині Салах обов'язково буде на полі. А ось Рамоса – вже не буде. Хочеться вірити, що Мо не травмується, і ми станемо свідками протистояння однієї з найкращих атак ЛЧ проти однієї з найкращих оборон. Однак для «червоних» у зв'язку з цим головне – не перестаратися з реваншем. Помста, як ми пам'ятаємо – холодна страва, вона не повинна застилати для мерсисайдців об'єктивну реальність.


Твіттер Ліверпуля

А реальність така, що до кінця сезону підопічні Клоппа трохи зменшили оберти. Точніше, цей відрізок сезону вони проводили на тлі помітної втоми. Що, втім, зрозуміло з огляду на рівень турнірів, у яких вони виступають, та рівень їхніх домагань.

«Ліверпуль» виборов Кубок англійської ліги та Кубок Англії, а ось АПЛ була програна на фінішній стрічці «МанСіті». У зв'язку з цим «Мадрид» виглядає краще, адже команда Анчелотті завчасно (причому дуже завчасно) вирішила всі свої завдання на внутрішній арені. Одним словом, тренерському штабу «червоних» треба дуже добре попрацювати над тим, щоб відновити футболістів після виснажливого сезону. Відновити насамперед фізично, бо налаштовувати їх морально на «Реал» навряд чи потрібно.

Шлях до фіналу «Ліверпуля» був непростим, але впевненим. Із попередніх 12 матчів мерсисайдці поступилися лише в одному – «Інтеру» (1/8 фіналу). Власне, перша стадія плей-оф для англійців виявилася найнеприємнішою. Далі був впевнений прохід у чвертьфіналі «Бенфіки», а у півфіналі – «Вільярреала».

У всіх попередніх матчах ЛЧ Клопп використав свою улюблену схему 4-3-3. Очевидно, у цій формації «Лівер» вийде і на фінальний поєдинок. Для наставника віце-чемпіонів Англії майбутній фінал ЛЧ стане вже четвертим (один із них закінчився тріумфом).

У разі перемоги «Ліверпуля» та вдалої гри форварда команди Мане, сенегалець значно підвищить свої шанси у боротьбі за «Золотий м'яч».

Юрген Клопп, головний тренер «Ліверпуля»:

- Кістяк команди, проти якої ми грали у 2018-му, особливо якщо говорити про півзахист, як і раніше, у строю. У багатьох аспектах у грі «Реала» нічого не змінилося. В атаці більше немає Кріштіану Роналду, проте Карім Бензема все ще у справі. Тепер багато визначають молоді бразильці Вінісіус Жуніор та Родріго. Якщо ми вирушимо на фінал, твердячи собі: «Реванш! Відплата!» та інші речі такого роду, то нічого не вийде. Це не ми. Ми дісталися фіналу зовсім іншим шляхом. Так що нам потрібно дотримуватися свого стилю, що ми й робитимемо.

Реал

Getty Images/Global Images Ukraine

Якщо шлях «Ліверпуля» в нинішній чемпіонській Лізі – це шлях досвіду та впевненості, то для «Реала» це однозначно шлях воїна. «Вершкові» із пригодами розпочали цей шлях, із пригодами його й закінчили. «Реал» грав в одній групі з нашим «Шахтарем». Цього разу донецька команда не змогла нав'язати мадридській боротьбу. А ось «Шериф» під керівництвом українця Вернидуба зміг, перемігши на «Сантьяго Бернабеу». Проте саме «Реал» виграв «зарубу» у своїй групі. А ось далі почалося найцікавіше.

На всіх стадіях плей-оф мадридці один із матчів незмінно програвали. І їхня доля висіла на волосині. Але завдяки волі, характеру, історичній пам'яті та його Величності Бензема, який як ніколи близький до здобуття «Золотого м'яча», знаходили сили для подвигів. Маленьких та великих. Список «жертв» королівського клубу на шляху до фіналу вражає: «ПСЖ», «Челсі», «Манчестер Сіті». Ті троє вважалися фаворитами, але далі йшов «Мадрид».

«Реал» фактично «однією лівою» виграв чемпіонат Іспанії, тому на команду в Примері особливо не тиснув результат. І в цьому плані «вершкові» мають певну перевагу над суперником.

Нинішній «Реал» не має тієї величі, якої було «завалися» ще кілька років тому, коли командою керував Зідан. Проте зараз «Мадрид» – дуже збалансований колектив. «Сплав досвіду та молодості», як кажуть у подібних випадках. Саме ця суміш і допомагала мадридцям на жилах проходити усі попередні стадії турніру.

Звичайно ж, не можна оминути головну фігуру нинішнього «Реалу» – Бензема. Здавалося, що після відходу з команди Кріша, у «Мадрида» буде туго з голами. Даремно здавалося. Тому що француз по-справжньому розквітнув. Якщо його скорострільність продовжиться і у фіналі, Карім може вийти на третє місце у списку найкращих бомбардирів ЛЧ. І навіть побити рекорд Роналду за голами за один сезон (17).

А ще Бензема у разі перемоги «Реала» може повторити рекорд того ж Кріштіану - здобути п'ятий Кубок чемпіонів. Подібне, до речі, буде підвладне й іншим зіркам «Мадрида» – Карвахалю, Модрічу та Марсело.

Окрема розмова – Карло Анчелотті. Наставник «Реала» має історичний шанс виграти як тренер четвертий Кубок чемпіонів. Проте, навіть якщо 62-річному фахівцю не вдасться підкорити такий рубіж, він уже вписав своє ім'я в історію, адже першим із тренерів вийшов у фінал ЛЧ п'ять разів.

Щодо питання тактики, то Анчелотті, як і його колега, майже напевно використає свою улюблену схему 4-3-3.

Карло Анчелотті, головний тренер «Реала»:

- Чи захоче «Ліверпуль» помститися «Реалу» за поразку у фіналі 2018 року? «Реал» теж не проти поквитатися, адже він поступився «Ліверпулю» 1981-го, коли фінал проходив у Парижі. Не думаю, що це має велике значення. Зустрінуться дві великі команди, а переможе в результаті та, яка буде сміливішою і у кого буде сильніший характер.

Особисті зустрічі

Незважаючи на велику і славну історію обох клубів у головному континентальному турнірі, доля зводила їх «лобами» не так часто: вісім разів. Невелика перевага поки що на боці «вершкових»: чотири перемоги проти трьох у «червоних». Ще один поєдинок завершився внічию.

Цікаво, що у фіналі Ліги чемпіонів/Кубка чемпіонів суперники зустрічалися двічі. Крім пам'ятного київського протистояння 2018-го, яке завершилося перемогою іспанців 3:1, був ще фінал Кубка чемпіонів далекого 1981 року, в якому англійці з мінімальним рахунком 1:0 здолали «Мадрид».

Прогноз

З часів пам'ятного київського фіналу «Реал» - «Ліверпуль» вибігло чимало води. Чимало – насамперед для «Реала». Нинішній «Мадрид» все ж таки не бачиться таким монстром, яким він був чотири роки тому. Нема Зідана, Серхіо Рамоса, Роналду, Бейл вже далеко не той. Та й Марсело також. Натомість розцвів Бензема, який переживає чергову (напевно, найкращу) свою молодість, добре виглядає Вінісіус. Та й Кроос із Модрічем так само «панують» у середині поля. Але з погляду колективної швидкості та пресингу «Ліверпуль» зараз значно перевершує свого суперника. Перевага «червоних» у лінії атаки також очевидна. Та й неприборкане бажання взяти реванш має призвести команду Клоппа до тріумфу. Матч має стати видовищним та багатим на події. Прогнозуємо перемогу «Ліверпуля» з різницею у два м’ячі.

Орієнтовні склади:

«Ліверпуль»: Аліссон, Александер-Арнолд, Конате, ван Дейк, Робертсон, Хендерсон, Фабіньо, Кейта, Салах, Мане, Діас

«Реал»: Куртуа, Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді, Кроос, Каземіро, Модріч, Вальверде, Бензема, Вінісіус

28 травня, субота

«Ліверпуль» – «Реал»
Париж. Стадіон «Стад-де-Франс». 22:00
ЛІВЕРПУЛЬ - РЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
ТБ-трансляція на медіасервісі MEGOGO
Прогноз Sport.ua — 3:1

 

Parimatch  
  • 2.00
  • 3.70
  • 3.76
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 2.05
  • 3.78
  • 3.78
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Brian
Очень крутой финал нас ожидает. Реал это лучший футбольный клуб в истории футбола. Но болеть буду конечно же за Ливерпуль, лучший клуб Англии после Манчестер Юнайтед и лучшим тренером в мире после сэра Алекса. Ну и гегемонию Реала в ЛЧ нужно как то остановить. За Ливерпуль!!!
oleksan751
Підкажіть, де дивитись, крім Мегого? Чогось не хочу ригів кормити(...
bzzzzzz
Та Реал выиграет. Обычно такие команды и выигрывают ЛЧ. Что касается Ливерпуля им очень тяжко играть против команд, которые давят, а Реал это делает как никто другой.
oleksan751
DAZN тоже показывает) и значительно дешевле чем морды с Мегого
Mac_Gyver
Лунiн у складi! Чи отримують медалi ЛЧ з лавки запасних?
tired
Немного не по теме. Где будут показывать матч Шотландия-Украина? Не нашёл информацию об этом.
Oleh Stepanovich
Оце буду сміятися як буде 1-3 а не 3-1)))
Gloozd Gloozd
щодо статистики зустрічей, це ще й перша пара команд, яка зустрічається втретє в фіналі КЧ/ЛЧ
StringerBell
Интересно работают стереотипы на человеческие мозги, Реалу в один сезон попалась лёгка сетка в ЛЧ, само собой Перес купил )) и после того больше 5 лет уже перед каждой жеребьевкой все в коментариях прогнозировали лёгких соперников Реалу ) А Ливерпулю впринцыпе все последние удачные их сезоны в ЛЧ жребьи были очень лёгкие, за последние сезонов пять им по одному разу на всю сетку только гранды попадались, где от половины из них они отлетали, а так восновном соперники уровня ЛЕ,  и в этом сезоне Интер, Бенфика, Вильяреал и финал ЛЧ, и не кто почему то про это не пишет, и абсолютно ровно тоже самое с судейством, ошибались очень много раз в их пользу, но почему то это всё забываеться и списываеться на везение, ошибки судьи. Я это не к тому что Ливерпуль судейская команда, а к тому что такая же как и Реал, но стадное отношение к Реалу другое... 
StringerBell
К Ливерпулю только уважения, но для Реала слишком принцыпиальный финал, из за того что матч состоиться в Париже, хотелось бы поднять ушастого там и передать привет шейхам и Мбаппе ))  А по игре Ливерпуль справедливо фаворит, но после игр Реала в ЛЧ браться что то прогнозировать на их матчи.... )))  после ПСЖ и Челси я писал ну всё, если это везение то против Сити оно закономерно должно прерваться, ибо это самый стабильный на сегодня футбольный клуб, и тут 89 минута второго матча, общий счёт 5:3, на стадионе показывают шанс прохода дальше у Реала 1%, вдуматься только, и тут 5:6 сделать, какое везение ? если игроки Сити были настолько ошарашыны, что даже большой профисионал как Гваридола не смог подобрать слов в перерыве что бы вернуть Сити в игру, в то время как игроки Реала просто потеряли голову, логику, тактику, и просто давили, итого заслуженный финал ! 
pol-55
Не потрібно було Ліверу розповідати про 4 ри трофеї,а то можна лишитися з одним,хоча я за те щоб виграла команда з АПЛ,але на тій стороні Сам *папа Карло*.
Віталій Ткачук
Салах забув як Карвахаля зламали? Це фінал. Геній тактики, Карло, проти ультраатакуючого Юрґена. Я не погоджуюсь з прогнозом: Реал "на ходу", Вінні і Карім клепають пачками, в центрі півзахисту, Ліверпуль, навіть близько немає гравців в такій формі як Каземіро і Модрич ( перекусять центр поля ). Якщо Анчелотті не почне експериментувати, то в Ліверпуля не такі вже й великі шанси. Бачили кого пройшов Ліверпуль, а кого Реал? Та отож.
bzzzzzz
эээ... а че это мой последний комментарий отредактировали. Убрали предложение там где я про Реал не очень приятную правду написал. Алеее, караул !!!
модераторы походу сдесь за Реал болеют.
Hg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bzzzzzz
Реал отскочил три матча подряд. Они вопще не должны были быть сдесь. Тупо везение и гений Бензема, Винисиуса. Вот и весь Реал. Плюс все три раза у них вторые матчи были дома. лол.
Vladimir Liashenko
За Ліверпуль! Дякуємо за те, що підтримуєте Україну!
А мадридцям, за те що замаринували на лавці нашого Луніна, бажаю розгромної поразки.
nick07
Хотілося б щоб Ліверпуль виграв, але... це все-таки Реал, клуб з величезною долею везіння, а іноді й з допомогою "руки Бога" суддів