Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2022, 05:40
709
0

Президент Вереса: «Питання – де, як і в якому форматі проводити УПЛ»

Поки що конкретики немає

| Оновлено 30 вересня 2022, 05:40
709
0
Президент Вереса: «Питання – де, як і в якому форматі проводити УПЛ»
veres.rv.ua

Президент «Вереса» Іван Надєїн розповів про зустріч представників УПЛ, які вирішували долю сезону 2022/23 в умовах війни.

- Завершилась зустріч представників та керівників клубів УПЛ. Чи є якась конкретика за її підсумками?

- Єдина конкретика щодо УПЛ це те, що сезону 2022/23 - бути, це однозначно. Представники усіх клубів підтримали це рішення! Далі питання - де відбудуться ці матчі? Як? І у якому форматі? Тут домовились, що робоча група працюватиме саме над форматом. Є 9 варіантів: де і як продовжувати. Але більшість клубів одностайна в тому, аби проводити чемпіонат саме в Україні. Звісно, якщо це дозволить обстановка і військово-цивільна адміністрація.

Відповідно, ми звернулись до УАФ, аби вони провели перемовини із керівництвом країни щодо можливості проведення чемпіонату України. Тому наразі конкретики як такої, ще немає. Бо рішення не приймалось. Домовились, що Десна і Маріуполь не прийматимуть участь у цьому сезоні. Натомість зайдуть Кривбас і Металіст. Але і Десна, і Маріуполь зберегли за собою право поновитись вже у наступному сезоні, коли виженемо окупантів із Маріуполя і усієї України. Також говорили про U19. Швидше за все, де гратиме основна команда, там і проводитимуть свої матчі U19. Щодо жіночих команд, то такої розмови не було. Але я думаю, що це питання вирішиться одразу коли визначимося із основними командами.

- Із початку війни тренування команди припинилися. Відповідно, перед стартом сезону вони мають відновитись. Також команда, можливо, проходитиме збори. Чи є у Вас як президента клубу бачення щодо Вереса?

- Ми обговоримо ці питання із головним тренером Юрієм Віртом. Про дати, коли треба збирати команду. Якщо це буде в Україні, то мінізбір буде у Рівному. Бо не бачу сенсу проводи його в інших регіонах. Де ми будемо грати? Була ініціатива, аби зменшити критерії для стадіонів на цей чемпіонат. В першу чергу, де є нормальне поле. Треба думати і про безпеку, бомбосховища і так далі. Бо якщо грати в Україні, ці фактори досить суттєві. Напевно ігри відбуватимуться без глядачів. Бо, наприклад, під час тривоги евакуювати весь стадіон - справа не з простих. Скажімо так відбулась перша очна зустріч представників клубів, де всі висловили свої думки та позиції щодо футбольного майбутнього. І наголошую, позиція всіх клубів - одностайна. Чемпіонат відбудеться.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чи забив Ямал Луніну? Оприлюднено розмову судді та VAR в Ель Класіко
Футбол | 22 квітня 2024, 21:45 9
ВІДЕО. Чи забив Ямал Луніну? Оприлюднено розмову судді та VAR в Ель Класіко

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Зеленський відреагував на слова Макрона про перемир'я під час Олімпіади
Олімпійські ігри | 23 квітня 2024, 02:49 4
Зеленський відреагував на слова Макрона про перемир'я під час Олімпіади

Президент Франції все ще сподівається на «олімпійське перемир'я»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.