Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 травня 2022, 12:21
428
0

Ставка на прохід у футболі

Що таке прохід у футболі, як на нього поставити та виграти

| Оновлено 13 травня 2022, 12:21
428
0
Ставка на прохід у футболі

Як правило, у футболі чемпіонати розігруються у 2 кола, коли команди по черзі, вдома та на виїзді зустрічаються з усіма суперниками. Але є й кубки, де проводять ігри на виліт. У топ-турнірах, на кшталт Ліги чемпіонів, Євро, на чемпіонаті світу спочатку збірні грають, розбиті на групи, один з одним. А потім переходять до плей-офф і букмекери охоче приймають ставки на вихід у наступний раунд. Його часто називають "прохід". Як робити таку ставку?

Сенс цього парі в тому, щоб спрогнозувати, хто з цієї пари після вибраного матчу або 2-матчевого протистояння потрапить будь-яким способом до наступного раунду поточного змагання. Тож точний результат за такою лінією може бути позитивним і у випадку, якщо в одній із зустрічей обрана Вами команда програє.

На думку експертів, ставка на прохід команди - певний аналог парі на результат зустрічі, але вже з елементом страховки стандартної ставки. Тут не обов'язково, щоб обрана Вами сторона виграла за підсумками 90 хвилин – можна, програючи, перевести матч до овертайму, а то й довести до серії пенальті. І вже там, показавши більше майстерності та холоднокровності, перемогти у поєдинку. Тобто, наприклад, грає команда А та команда Б. І після нічиїх у основний та додатковий час перші змогли виграти 5-4. Якщо ставка на П1 у своїй " згоріла " - вона заходить лише за чистої перемозі у час, тоді як ті, хто ставив на " прохід " команди А, нехай і з нижчим коефіцієнтом.

Обов'язково варто знати актуальні правила. Наприклад, довгий час працювало "правило виїзного гола". По ньому, якщо у двоматчевих протистояннях дорівнював результат (обидві зустрічі закінчувалися нічиїми, або обмінялися перемогами), то прохід у наступний раунд діставався тому, хто при цьому забив більше голів на виїзді. Звичайно, траплялися і казуси, як, наприклад, добре відома історія, коли у Лізі Чемпіонів зустрілися "Інтер" із "Міналом", що ділять 1 стадіон, "Сан-Сіро". І те, хто піде далі, вирішило саме це правило, хоч воно було формальним. Іноді комусь доводиться грати не вдома, на "нейтральному" полі, але воно вважалося "домашнім", з усіма наслідками. Але з сезону 2021/2022 УЄФА скасувала цю норму. А це багато в чому змінює тактику гри. Теоретично це має мотивувати команди грати сміливіше, а не намагатися відсидітись на чужих полях в обороні. Але тільки час покаже, чи мали рацію чиновники, і які недоліки у нової норми.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.