Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 травня 2022, 22:10
8510
4

Альварес програв вдруге. Робив замало, багато позував, але мало атакував

Мексиканець одразу попросив реванш

| Оновлено 08 травня 2022, 22:10
8510
4
Альварес програв вдруге. Робив замало, багато позував, але мало атакував
Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес

 

Сауль Альварес програв вдруге в кар’єрі. Обидва рази — за очками, але цього разу ближче, ніж в поєдинку з Мейвезером. Проте є відчуття, що в перший раз Канело зробив все, що міг, а в другий — лінувався і не робив все, що міг.

Чи то самовпевненість, чи то віра в те, що віддадуть перемогу і за невеликої переваги, але Бівол зробив все, а Сауль — ні.

Альварес вальяжно прогулювався по рингу, поки суперник працював. Мексиканець сам віддав перемогу

Сауль Альварес зазвичай довго запрягає. Це ми відмічали і в анонсі події, і взагалі це — загальновідомий факт. Канело не форсує події, а спокійно давить та розбиває суперника силовими, поки ті не створять на нього такого тиску, що терпіти не буде змоги.

Логіка підказувала, що так само діяти проти Бівола не вийде. Просто через особливості суперника – він занадто великий та рухливий, щоб думати, що можна буде прогулюватись по рингу, час від часу кидаючи удари. Але саме цим і зайнявся Сауль.

Альварес показував, що ударів суперника від не відчуває, хоча було видно, що це не так, і намагався жорстко упіймати того назустріч. Чи вдалось – видно з наслідків.

Десь до середини поєдинку зустріч виглядала по-справжньому конкурентною. Мексиканець перехоплював атаки суперника, Бівол – перехоплював атаки суперника. Справжнє протистояння та тест для Альвареса. Канело потрошки призвичаювався до атак візаві, все більше йшов корпусом від них, хоча і отримував вдосталь. Дмітрій придивлявся до дистанції, з якої атакувати, і регулярно бив серіями.

За рахунок габаритів і частоти атак Біволу вдавалось тримати суперника там, де йому хотілось. Проте Канело працював акцентованіше і бій виглядав більш рівним, ніж у другій його половині.

Після шостого раунду Бівол не просто не заморився чи здався, а й продовжив із тією ж активністю лупити по супернику. Його удари не були якимись занадто важкими, але через те, що сам він – хлопець не маленький у порівнянні з суперником, відчувались вони чудово. Саулю доводилось відступати і працювати навіть другим номером.

Але і туди Бівол не спішив. В той час, як мексиканець кликав суперника ближче, той тримав його на джебі, а на намагання зблизитись кидав комбінацію з п’яти-семи ударів, після чого йшов з лінії атаки.

Getty Images/Global Images Ukraine

Альварес і Едді Рейносо не змінили план до кінця. Просто йдеш вперед і сильно б’єш. Влучає воно в ціль чи ні – питання третє. А воно не влучало. За весь бій Сауль дістав голову і тулуб суперника, може, рази з чотири. Так, щоб було неприємно. Все інше йшло або десь близько, або в блок, або повз – через хорошу роботу ніг Бівола. В блок – найчастіше. Дмитру виявилось доволі просто перекритись від невеликого суперника, який забув про прямі удари і налягав на силові бокові та аперкоти. Руки червоніли, але не відпали, хоча претендент бив по них до останнього раунду.

У дванадцятому раунді, на останніх секундах, ледь не стався розмін. Але Бівол і тут виявився холоднокровним. Провалив, відійшов, не дав до себе дістатись.

Фінальний рахунок 115-113 на трьох записках. Наче все добре, але якби не віддали Дмітрію останній раунд, була б нічия. Смішно. Можливо, суддям і видніше, проте не зробив Сауль достатньо для перемоги, як тут не дивись.

Що далі?

Почнемо з того, що Альварес упевнений в перемозі. Каже, що програв від сили 4-5 раундів. Наче цього мало:

«Я не виправдовуюсь. Я відчував, що виграв бій. Я думаю, що, можливо, я програв чотири або п’ять раундів, але я безперечно не програв бій. Можливо, вага була невеликою проблемою і змусила мене почуватися не на 100%», – сказав Канело на прес-конференції після бою.

Можливо, після перегляду поєдинку у повторі його думка зміниться. Якщо ні – погано, бо Сауль хоче реванш, а без аналітики провалу перемоги не буде.

Реванш має бути, хоча і не обов’язковий. Канело хоче другий бій, Хірн сказав, що це не обов’язковий пункт, але реванш може відбутись, якщо в цьому буде приваблива фінансова складова. Цього у Канело не забрати.

Інше питання, що робитиме Альварес? Чи зможе боксувати по-іншому? Тому що ясно – нокаутувати Бівола таким чином він не зможе. Треба або битись з ним на ближній, куди той не хоче йти, або витягувати на удар, що дуже непросто. Або ж змінювати план. Сауль має можливість змінити його, але чи розуміє потребу в цьому і чи захоче – велике питання.

Едді Рейносо важливо реабілітуватись. Поки у нього одні провали у 2022 році. Реванш, якщо і буде, то цього року. Тому у найкращого тренера 2021 року є шанс пропрацювати всі недоліки і розв'язати це питання.

Або ж записати на рахунок свого учня третю поразку. Тому що не треба лізти туди, де фізичні можливості не дозволяють. І тим більше, не вирішивши питання тут, розповідати про перехід одразу в хевівейт. Добре, хоч не Ф’юрі виклик кидав.

Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»
Бокс | 26 квітня 2024, 04:45 0
БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»

Український боксер серйозно налаштований на бій проти мексиканця

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 12
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aliv
Официально проиграл второй раз, а по факту четвертый
Tanok1975
И нечего ему ловить в реванше. Этот бой сделал сам Бивол. Еще с первого раунда было видно, что Канело не дотягивается, а скорости и подвижности в ногах уже нет. Бивол сам заходил в среднюю дистанцию, а мог бы сушить бой на дальней. Заигрался, к сожалению, Альварес. Еще повезло что не Бетербиев. Могло б плачевно закончиться. 
Владимир Копяк
Смахивает на хорошую ставку в тотализаторе. Профессиональный бокс - это шоу с элементами мордобития и сплошные договорняки. На месте ВОЗ и МОК я бы запретил этот вид спорта как таковой.