Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 07 травня 2022, 09:05
1429
0

ФОТО. Заняття збірної у Словенії. Тренувальна гра із серією пенальті

5 травня до команди Олександра Петракова приєднаються київські динамівці

| Оновлено 07 травня 2022, 09:05
1429
0
ФОТО. Заняття збірної у Словенії. Тренувальна гра із серією пенальті
УАФ. Олександр Петраков

Національна збірна України продовжує учбово-тренувальні збори у Словенії. Третій день поспіль місцевість Брдо тішить своїх гостей приємною сонячною погодою. Національний парк розкинувся на території 500 га, 75 з яких відкриті для відвідування.

Насолоджуючись місцевою флорою й поки що не відчуваючи всього багатства тутешньої фауни, українці продовжили інтенсивну роботу у форматі дворазових тренувань. Ранкове заняття – традиційно в залі: цього разу тренер із фізпідготовки та реабілітації В’ячеслав Руженцев призначив до виконання комплекс фізичних вправ, покликаних трансформувати силу у швидкість. Іншими словами, хлопці працювали на вибуховість своїх зусиль. Після цього – 15-хвилинна пробіжка навколо тренувальних полів і повернення до готелю.

Ввечері робота продовжилася на футбольному газоні. Тренерський штаб поставив завдання відпрацювання пасінгу із завершальними ударами по малих воротах, дій в атаці й контратаці та втілення напрацьованого в ігрових серіях. Останній компонент завжди викликає у гравців підвищення конкуренції, адже команди грали на рахунок. Цього разу вийшла запекла баталія, що завершилася бойовою нічиєю – 3:3, хоч одна з команд була б не проти відеоперегляду скасованого на останніх секундах гола – нібито через офсайд. Але рефері, він же – головний тренер Олександр Петраков, був непохитний у своєму рішенні. Серія пенальті також не виявила переможця, навіть після того, як пробили усі 10 гравців, що брали участь у тренуванні, включаючи воротарів. Відтак тренувальна гра завершилася мировою та піднесеним настроєм усіх її учасників, адже ніхто не програв.

Ввечері футболісти спостерігали за півфіналом Ліги чемпіонів, в якому зійшлися клуби українців Андрія Луніна та Олександра Зінченка – іспанський «Реал» та англійський «Манчестер Сіті» відповідно. Збірна України дочекається чекає на підсилення від футболістів, які виступають за кордоном. 5 травня упродовж дня до табору синьо-жовтих приєднаються 10 гравців київського «Динамо» та нападник «Дніпра-1» Артем Довбик, які брали участь у благодійному матчі киян зі швейцарським «Базелем».

А 6 травня національна команда проведе в тренувальному центрі Футбольного союзу Словенії день відкритих дверей для ЗМІ. Представники мас-медіа зможуть відвідати прес-конференцію головного тренера Олександра Петракова й одного з гравців команди (початок – о 16:30 CET) та відкрите тренування збірної України (початок – о 17:00 CET). Для українських журналістів, які забажають поставити свої запитання, буде організовано zoom-конференцію.

ФОТО. Заняття збірної у Словенії. Тренувальна гра із серією пенальті

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.