Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 квітня 2022, 20:13
13705
62

СУРКІС: «Не проблема, якщо гравці Динамо приїдуть до збірної 23 травня»

Президент підтвердив, що гравців киян у збірній поки що не буде

| Оновлено 18 квітня 2022, 20:13
13705
62
СУРКІС: «Не проблема, якщо гравці Динамо приїдуть до збірної 23 травня»
fcdynamo.kiev.ua

Президент «Динамо» Ігор Суркіс підтвердив інформацію про те, що 12 гравців киян, яких викликали до збірної України, не приїдуть до національної команди 29 квітня.

З 29 квітня збірна має намір проводити збір у Словенії перед матчем плей-оф відбору ЧС-2022 проти Шотландії.

Клуб відпустить гравців у збірну 23 травня, коли буде офіційне міжнародне вікно УЄФА.

- Насамперед, пропоную усім не гарячкувати, а спокійно, вдумливо та не ангажовано проаналізувати офіційну відповідь «Динамо» щодо прохання від УАФ про відрядження 12-ти наших гравців у розпорядження тренерського штабу збірної команди з 29 квітня. Там чітко та зрозуміло викладено інше бачення термінів використання футболістів столичного клубу у тренувальному процесі під орудою Олександра Петракова.

Ми обговорювали це питання з Мірчею Луческу. З висоти свого досвіду він вважає, що ігровий потенціал наших виконавців в інтересах збірної буде використано більш раціонально, якщо вони матимуть ігрову практику в рамках серії товариських благодійних матчів із топ-клубами Європи, в якій зараз бере участь «Динамо».

У мене немає підстав не довіряти своєму тренерові в таких специфічних питаннях, як умови досягнення гравцями оптимальних кондицій напередодні важливих поєдинків. У згаданій відповіді на запит пана Протасова ми дохідливо акцентували на тому, що клуб прагне забезпечити високий результат виступу збірної за участі своїх гравців якраз за рахунок можливості останніх не втратити ігровий тонус, набутий під час благодійного турне Європою. Можливо, такий підхід комусь не подобається, але він однозначно спрямований на підвищення боєздатності динамівців, яким випала честь захищати синьо-жовті кольори головної команди країни.

Тому я не бачу жодних проблем, якщо 12 гравців «Динамо», котрих викликано до збірної, прибудуть у розпорядження тренерського штабу Петракова у термін із 23 травня, згідно з Регламентом ФІФА зі статусу і трансферу гравців. При цьому я закликаю футбольну спільноту до взаємоповаги та здорового глузду. Давайте створимо для національної збірної максимально сприятливі умови підготовки – без істерики та спекуляцій.

 

Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 62
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
У цій ситуації "де буде краще гравцям" повинен вирішувати Петраков, а не Луческу. Якщо у збірної будуть матчі й динамівці у цей час будуть грати свої товариські ігри, то це схоже на якісь чергові розборки, що наразі зовсім не доречно.
GloryUkraine
А легіонерів клуби відпустять в збірну 29 квітня? А якби все було добре і зараз українські клуби грали би чемпіонат, то відпустили би гравців за місяць до гри?
Ні? То навіщо тоді цей конфлікт?
gajvir
Зустрітись Суркісу з Петраковим без посередників УАФ , питання вирішиться за 5 хвилин. Проблема більш схожа на багатоходовочку від Павелка і К.
Sunrise
Тут всё просто: если у сборной будут матчи до 23 мая, то эта позиция Динамо - странная (мягко говоря), если матчей не будет, то приехать 23-го вполне нормально.
SergRV
Гораздо важнее и полезней получить игровую практику среди грандов футбола, чем попинать мячик под присмотром тренера. Я конечно приуменьшаю слаживание работы в сборной, но получить опыт важнее.
one l2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kadaad .
Совершенно правильное решение.
ALKOSruLKA
Коли це озвучив Болотніков - його всі облили лайном і нарекли продажним журналістом.... Коли через день сурок це підтвердив, - тиша...
shoko
Повернути і Динамо і Шахтар додому..відізвати дозволи на виїзд.І надати дозволи тільки викликанним у збірну держави для підготовки до міжнарадних змагань. Слава Україні!
⬆️
Ну и ничего страшного если сборная будет готовиться половинками. Это же лучше чем вообще не готовиться.
ss2000
Луческу уже решает что лучше для сборной Украины ? Или это должен решать главный тренер сборной ?
avk2307
Интервью Суркиса реальный треш в условиях войны и в условиях, когда по сути игроков выпустили за пределы страны с условием подготовки игр Сборной.
Он должен здесь пытаться понять таких же козлов из федерации и искать компромис, а не шоу устраивать.
Формально - правда , у Сборной нет игр согласованных,
Так предложи свои игры согласованные , а не иди а кофронтацию
Хотя федерация тоже редкие козлы и сбор назначили с потолка, без организации и т.д. процесса.
Надо договариваться.
Aleksandr Plutakhin
Хтось чув що сУркіс тренер збірної і що він вирішує кому\куди і коли їхати? А Петраков навіщо, коли лУческу вирішує усе за нього? Що це взагалі за "благодійне турне" для киян та "шахтарів", коли усі в країні? Вони що рівніші серед рівних? Чи це таким чином шмуркіси вирішують питання власної безпеки, виправдовують свою втечу, прикриваючись інтересами клубу?
Maks Maks
Є така пісня кацапського гурту сплін "Гни свою линию"
Yura Юрий
Конечно, "не проблема", у нас же Суркис - тренер сборной, он лучше знает
Hg
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Писал это точно не суркис.
No name
Питання, навіщо їм так ризикувати, вступати в конфлікт, ризикуючи наприклад отримати відміну виїзду для гравців, заради чого, виставкових матчів, коли їх ніхто патріотами не вважає і не почне вважати? В них і так ситуація не дуже, навіщо погіршувати?
zhevasil
Всё что нужно знать об отношении Суркиса к Украине (стране и сборной)
Vitaliy88
Не проблема якщо ти гівно Суркіс підеш з Динамо, всі тільки раді будуть. А граці якщо вони справжні українці не дивлячись на заборони повинні просто приїхати до збірної і готуватися до матчів. А Сурок нехай йде геть, а то втік з країни як криса