Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 квітня 2022, 19:27
97281
19

Бринзак покриває росіян, але українці їх здали і не хочуть бачити у команді

Дмитро Підручний та Христина Дмитренко звинуватили президента федерації біатлону в брехні

| Оновлено 13 квітня 2022, 19:27
97281
19
Бринзак покриває росіян, але українці їх здали і не хочуть бачити у команді
Главком. Володимир Бринзак

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак неодноразово був викритий у висловлюваннях, які, м'яко кажучи, дуже відрізняються від правди. То російських біатлоністок, що плачуть, він підбирав на білоруській дорозі, то тренер Олександра Логінова Касперович нібито знайшов українську акредитацію (хоча потім виявилося, що федерація йому посприяла в її отриманні).

Причому цікаво, що говорити неправду Володимиру Михайловичу доводиться саме в ті моменти, коли ситуація так чи інакше торкається росії.

Російсько-українська війна, як відомо, триває вже дев'ятий рік, проте повномасштабне вторгнення окупантів на територію України розпочалося півтора місяці тому. Після цього багато вболівальників та журналістів зацікавилися долею спортсменок, які проміняли російське громадянство на український паспорт.

Бринзак в інтерв'ю «Суспільному» заявив, що деякі натуралізовані росіянки (Катерина Бех, Оксана Москаленко, Дар'я Сідорова) 24 лютого, в день початку повномасштабного вторгнення, перебували на малій батьківщині і тому там «застрягли».

«Коли сезон закінчився, то вони поїхали додому відвідати батьків і там застрягли. Вони мені дзвонили, тренуються. Сказали, що готові виїхати, як буде централізована підготовка.

Рассказова вже в Поклюці. Вона була в Україні і виїхала разом із командою. Вона там знаходиться та тренується. Катерина Бех і Оксана Москаленко, своєю чергою, наразі нікуди не виїжджали. У них удома є сніг, тож вони там катаються. Тому вони прийняли таке рішення», - заявив функціонер.

Українські біатлоністи, які часто заплющують очі на багато несправедливих речей задля того, щоб не зіпсувати відносини з федерацією, в умовах війни дали волю емоціям, оскільки не хочуть більше бачити в команді зрадників.

«Поправочка. Усі сиділи у Сянках на зборі, готувалися на Кубок IBU і коли почалася війна, вони зібрали речі та поїхали додому. Те відчуття, коли за натуралізованих переживають більше, ніж за своїх.

Звертання до вас, дівчата. Якщо ви думаєте зараз відсидітися тихо у своїх норах, не виставляючи хоч якісь пости на підтримку України, а потім приїхати до нас і давати якісь пояснення, мовляв, ми не могли і боялися, то сидіть краще вдома. Бринзак вас, зрозуміло, прийме назад, але ось більшість біатлонної сім'ї проти вашої присутності.

Тих, хто підтримував упродовж війни, це не стосується. Ми все бачимо. Деякі торти печуть та проходять курси кулінарії, а хтось у казармах службу несе», - написала Христина Дмитренко, перша в історії України чемпіонка Юнацьких Зимових Олімпійських ігор.

Говорячи про курси кулінарії, Христина, очевидно, мала на увазі вчинок Катерини Бех, яка не тільки зустрічається з російським біатлоністом-військовослужбовцем Саїдом Халілі, але й вирішила в розпал війни навчитися пекти торти. І не де-небудь, а в столиці мордору – Москві.

Ще далі пішов чемпіон світу 2019 року в гонці переслідування Дмитро Підручний. Капітан чоловічої збірної України без будь-яких натяків назвав президента федерації брехуном, наголосивши, що бреше Бринзак далеко не вперше, але тепер уже ніхто мовчати не буде.

«Володимире Михайловичу, серйозно?! І знову брехня! Цього разу – остання».

Подібні сторіс в Instagram зробили Артем Прима, Богдан Цимбал, Валерія Дмитренко, Тарас Лесюк, Руслан Бригадир, Андрій Доценко, а також біатлоністи юнацьких та юніорських команд.

Дещо раніше Підручний звертався і до «етнічних українок», які в такий складний час відсиджуються на росії:

«Щодо натуралізованих спортсменів, що вже не перший рік виступають під нашим прапором, але які від початку війни ніяк не показали свою позицію – надіюсь вас більше ніколи не побачити ні на тренувальних зборах, ні на змаганнях. Ви виїхали в рашу, то там і залишайтесь.

А тим спортсменам, які колись були по паспорту росіянами чи білорусами, а зараз стоять з нами пліч-о-пліч, допомагають і висловлюють свої погляди – щиро дякую».

Очевидно, що після перемоги України у війні за незалежність, на вітчизняний біатлон чекають кардинальні зміни. Більшість натуралізованих росіянок потрібно позбавити українського громадянства і вимагати для них максимальний карантин, якщо якась інша збірна все ж таки наважиться їх підібрати.

Федерація біатлону України, сподіватимемося, незабаром отримає нового президента. Провальний олімпійський сезон-2021/22 показав, що зміни просто необхідні, нинішній «режим» лише заважає перспективним молодим українцям, запрошуючи другосортних росіян. Але це буде вже після війни, зараз усім необхідно об'єднатися заради найголовнішої та найважливішої перемоги.

Оцініть матеріал
(186)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yan2018
Когда снайпер говорит, что брынзак соврал в последний раз, то это должно вызывать реальный страх
ALKOSruLKA
Гнати бринзака в шию, але перед цим судити як коллаборанта!
67911910
Якщо без емоцій, то Бринзака - звільнити з посади, позбавивши всіх регалій та грошового утримання від держави. А цих "спортсменок" не повертати до збірної під жодним приводом - вони свій вибір вже зробили.
Aleksandr Plutakhin
Цей посіпака, товарищ бринзак, щє той фрукт. Кілька років тому, рупор московського біатлону гурернев, дуже смачно висловився про нього - " ...то він з бодуна це говорив, чи справді так думає? Ми вчора з ним гарно посиділи під водочку і тому він таке верзе...." І ніяких коментарів від бринзака, бо це схоже на правду. А це пристаніщє для московитів, на яке він перетворив збірну команду країни, це не інакше як намагання не псувати з ними відносини. За "результати" виступів не годі і говорити, хоча гроші, які на це виділялись не такі вже і малі.
Владимир Копяк
Несколько лет писал на этом сайте, что Брынзака надо гнать с должности главного тренера сборной, за воровство бюджетных денег,которые так легко и непринужденно ему отстегивает Гутцайт, который, я так думаю и уверен, имеет определенный процент с этих не хилых дегег. А за крепкую дружбу с расейскими руководителями биатлона - и говорить нечего. И почему его еще не убрали после провального выступления на ОИ, тоже вопрос к Гутцайту, покровителю финансоаых схем в отечественном спорте.
Sukiyaki
Гнать уебана ссаными тряпками
K 12
Расстреляйте его за пи.дёж!
-PhoeniX-
Фамилии в студию!
Тарас Марущак
Давно пора послати бринзака за рускім корабльом з Українського біатлону
бринзак іді на***
adidas777
Бригзака треба було гнати в шію, ще декілька років тому !
Старий совкодрочер!
Yura Юрий
Если он так открыто врет, о фактах о которых он обязан знать, и которые многим также известны и их легко проверить, то сколько ж брехни от него было ранее....вагон....
Олександр Дуб
Бринзак та його підручний Деркач це зло Українського біатлону, а конкретно пилорамщики державних грошей і результат ноль. Те, що було підготовлено спеціалістами яких вигнали на тому ї їдуть злодюги. Мало державних грошей і ця банда взялася за спортивні споруди прихватизовувати на підроблених документах. Для прикладу біатлонівська база в с. Підгороднє, Тернопільська область цими захвачена упирями і при допомозі бізнесмена банкрута та ще і непорядної людини Щура перейшла під юрисдикцію горе міністра спорту. Потрібно після війни правоохоронним органам взятися за це злодійське кубло.
Kapitoshka
Ну оскільки це тєло має відношення до біатлону то стебя його ставити замість мішені і стріляти в ясні очі та сиві яйки, а виживе то нехай повзе до своіх мишебратьєв своім ходом!
Score Pion
Мрієте щоб біатлон був як лижні гонки чи фігурне катання? Останні місця на ЧС і ОІ ваша мета?
Тоді дійсно гнати бринзака...(
Score Pion
Для христини Дмитренко єдиний шанс потрапити в збірну... коли більше нікого не буде(