Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 20 березня 2022, 14:41
1486
0

Марина БЕХ-РОМАНЧУК: «На ЧС спробую виступити у двох дисциплінах»

Українка тренує стрибки у довжину та потрійний стрибок

| Оновлено 20 березня 2022, 14:41
1486
0
Марина БЕХ-РОМАНЧУК: «На ЧС спробую виступити у двох дисциплінах»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марина Бех-Романчук

Одна з найбільш титулованих легкоатлеток України Марина Бех-Романчук розповіла про підготовку до ЧС під час нападу російської армії.
 
Найближчим часом чемпіонка Європи виступить у Сербії на чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщеннях.
 
«У ту ніч я тихо й мирно спала в своєму ліжку, а мій чоловік перебував на тренувальному зборі в Броварах. Для мене це був неабиякий стрес, адже Бровари були одним з перших міст, по яких нанесли удари. Коли все почалося, думки бодай про якусь підготовку чи тренування були повністю відсутні. Це війна. В цей час ти хвилюєшся за рідних, близьких знайомих. Тоді багато хто зі спортсменів був у Сумах, Харкові. Намагалася до всіх зателефонувати, дізнатися, яка в них ситуація.
 
В нашому місті [Хмельницькому] більш-менш спокійно. Й так сталося, що саме через нього проходили більшість біженців, які намагалися дістатися заходу України або вивезти сім’ю за кордон. Ми приймали всіх, кого тільки могли, всіх, хто телефонував і звертався за допомогою. Дехто в нас так і залишився жити дотепер. Спочатку місця були, але потім ішов настільки великий потік, що словами не описати того, що відбувалося. З кожним днем було все важче й важче знайти житло в усьому нашому місті», – сказала Марина.
 
За словами легкоатлетки, після того, як ситуація із вторгненням стабілізувалася, їй запропонували відновити підготовку до змагань. Вона вирішила продовжити підготовку, і розраховує показати максимум на чемпіонаті світу.
 
«Тоді вони [тренерський штаб збірної] сказали, що якщо в місті більш-менш спокійно і є можливість підтримувати фізичну форму, чому б не підготуватися бодай тим атлетам, у яких є змога це зробити. Чому б не поїхати на чемпіонат світу й не показати, що ми сильна нація. Так, якщо не помиляюся, десь на четвертий день я продовжила тренування.
 
Після початку війни проблеми з шипівками відійшли на задній план. Ми тренували потрійний стрибок, сконцентрувалися саме на ньому. Ближче до від'їзду до Белграда я запропонувала тренеру спробувати для різноманіття зробити щось і для стрибків у довжину. Навіть нічого не вигадували: просто взула шипівки для стрибків у довжину й намагаюся бути гнучкою до ситуації, комбінувати дві дисципліни. Що з цього вийде, побачимо. Сподіваюся, звичайно, на найкращий результат і на те, що все складеться. Відчуваю в собі сили й розумію, що варто спробувати обидві», – додала Бех-Романчук.
 
Зазначимо, що змагання відбудуться з 18 до 20 березня. Фінал стрибків у довжину у жінок запланований на 20 березня.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.