Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 лютого 2022, 14:50
10929
6

11 гравців Шахтаря, які виступають в оренді

Не всіх «гірників» відправляють до «Маріуполя»

| Оновлено 23 лютого 2022, 14:50
10929
6
11 гравців Шахтаря, які виступають в оренді

Раніше ми розповідали про гравців «Динамо», які в цьому сезоні грають в оренді. Ще один гранд – «Шахтар» - має не такий гучний за іменами список орендованих. Але це лише на перший погляд. Цієї зими «гірники» відправили в оренду в другу Бундеслігу молодого таланта Данила Сікана, а його тезка Ігнатенко, який раніше виступав в оренді в «Дніпрі-1», спробує свої сили у Лізі 1 у складі «Бордо».

До вашої уваги топ-11 орендованих гравців «Шахтаря».

Данило СІКАН, 20 років
Клуб: «Ганза» (Німеччина)


ФК Ганза

Де Дзербі потихеньку почав підпускати Сікана до основи: хоч і епізодично, але Данило мав ігрову практику у першій команді. Однак після того, як одужав Мораес, а в клубі з'явився зірковий форвард «Аякса» Нерес, стало зрозуміло, що Сікану місця у першій команді «Шахтаря» зараз не буде. І щоб хлопець мав хоч якусь ігрову практику, його віддали в оренду до «Ганзи» – пізнавати суворі футбольні будні в аутсайдері другої Бундесліги. Зазначимо, що Сікан довго не запрягав - вже відзначився дебютним голом за новий клуб, відзначившись у поєдинку проти «Дармштадта».

Оларенважу КАЙОДЕ, 28 років
Клуб: «Сівасспор» (Туреччина)

Getty Images/Global Images Ukraine

Весною 2018-го «Шахтар» орендував Кайоде у «Манчестер Сіті». Трансфер тоді вважався дуже вдалим для донеччан, бо нігерійський форвард мав усі необхідні для амплуа профільні характеристики. Насамперед – високу швидкість та хороший дриблінг. У підсумку гірники викупили контракт Ларрі за три мільйони євро. А ось далі не склалося. Свого шансу у «Шахтарі» форвард так і не отримав. Чому? За його словами, донецький клуб хотів заробити на ньому грошей, продавши до Китаю. Але їхати туди Кайоде відмовився. І опинився в оренді. Там залишається і досі. А дарма – точно міг би стати в нагоді команді.

Андрій БОРЯЧУК, 25 років
Клуб: «Рух»


ФК Рух

Незважаючи на те, що Борячук вдало стартував у першій команді «Шахтаря» - відзначився забитим м'ячем у першому ж поєдинку (у грі Кубка України проти «Тернополя»), подальша його кар'єра нагадувала американські гірки. З «Шахтаря» його було віддано в оренду до «Маріуполя». Там проявив себе добре, але до «Шахтаря» не повернувся, а поїхав до чемпіонату Туреччини – до «Різеспору». Спроба виявилася невдалою. 2021 року Борячука орендував «Рух». У львівській команді справи у Андрія поки що йдуть непогано: він має постійну ігрову практику, встиг забити вже п'ять м'ячів.

Маркос СІПРІАНО, 23 роки
Клуб: «Сьон» (Швейцарія)

Getty Images/Global Images Ukraine

До «Шахтаря» перейшов влітку 2018 року, за один мільйон євро. Проте закріпитись у складі донецької команди не зміг. Насамперед – через високу конкуренцію. Головна його якість – вибухова швидкість. Може зіграти на лівому фланзі і захисту, й півзахисту. Влітку минулого року був відданий у річну оренду середняку ​​швейцарського футболу «Сьону». Після закінчення поточного сезону має повернутися до «Шахтаря».

Владислав ВАКУЛА, 22 роки
Клуб: «Полісся»


ФК Полісся

Був одним із головних «заспівувачів» у «Маріуполі», яким керував Бабич. Вакула має унікальний для нашого футболу дар: дриблінг. Завдяки чудовій техніці та непоганій швидкості він здатний самостійно вирішувати долю епізоду. Проте його талант і вміння порушувати спортивний режим йдуть пліч-о-пліч. Саме через усілякі «порушення» Влад не заграв у «Десні». Не зміг закріпитися і у «Ворсклі». У «Шахтарі» його пробували на місці правого захисника, але теж невдача. Тепер спробує перезапустити свою кар'єру в «Поліссі».

Данило ІГНАТЕНКО, 24 роки
Клуб: «Бордо» (Франція)


ФК Бордо

Дуже жорсткий і чіпкий опорний півзахисник, з гарним чуттям позиції та відмінним дальнім ударом. Але надмірно прямолінійний. Напевно, з цієї причини й не зумів пробитися до основи «Шахтаря». У першій половині цього сезону грав на правах оренди у «Дніпрі-1», де був на хорошому рахунку. Несподівано перейшов до «Бордо»: також на правах оренди (до кінця сезону), але з правом викупу. Відразу заявив, що має намір залишитися у Франції. І що вже «уміє тримати себе в руках». Однак у першому ж поєдинку за свій новий клуб – проти «Реймса» – отримав червону картку.

Олег ОЧЕРЕТЬКО, 18 років
Клуб: «Маріуполь»


ФК Маріуполь

Один із найталановитіших гравців свого покоління. Вихованець «Шахтаря». Ставав чемпіоном країни серед юнацьких команд. Позиція – лівий півзахисник, проте може закрити всю брівку. Вирізняється відмінним баченням поля та чудовою передачею. Все нормально у Олега і зі швидкістю, і з дриблінгом. Очевидно, після закінчення терміну оренди в «Маріуполі» - влітку цього року – Очеретько повернеться до «Шахтаря», адже «школу молодого бійця» він уже пройшов.

Валерій БОНДАРЕНКО, 28 років
Клуб: «Олександрія»


ФК Олександрія

Уродженець столиці України перші кроки у футболі робив в «Оболоні» та «Арсеналі». Але став відомим завдяки виступам за «Олександрію». Саме з цієї команди Валерій перейшов у 2019 році до «Шахтаря», підписавши з «гірниками» п'ятирічний контракт. Проте з того часу провів за донецьку команду лише один поєдинок. Влітку того ж року його було віддано в оренду португальській «Віторії». Потім знову оренда – до «Олександрії», потім – до «Ворскли». І ось знову до «Олександрії». Схоже, у «Шахтарі» на цього центрбека вже не розраховують.

Богдан В'ЮННИК, 19 років
Клуб: «Маріуполь»


ФК Маріуполь

Влітку минулого року «Шахтар» віддав В'юнника в оренду до «Маріуполя». До кінця цього сезону. У донецькому клубі розраховують на цього нападника, проте поки що йому місце в основі «помаранчево-чорних» не світить через високу конкуренцію. Тому й довелося йти у пошуках ігрового часу у «дочірню» команду. До речі, В'юнник – вихованець «Металіста», встиг пограти і за «Динамо».

Клим ПРИХОДЬКО, 22 роки
Клуб: «Кривбас»


ФК Кривбас. Клим Приходько (праворуч)

Рослий та потужний опорний півзахисник. Цікаво, що є вихованцем академій  «Дніпра» та «Динамо». Проте у 2017 році перейшов до «Шахтаря». За першу команду «гірників» не грав. Був в оренді в «Маріуполі» та «Ворсклі». Тепер ось в оренді у «Кривбасі». До речі, Приходько – уродженець Кривого Рогу.

Денис СВІТЮХА, 20 років
Клуб: «Маріуполь»


ФК Маріуполь

Універсальний футболіст, здатний закрити позицію і лівого вінгера, і нападника. У середині серпня минулого року приєднався до «Маріуполя». До цього в основі «Шахтаря» не виступав, але залучався до тренувань із першою командою «гірників». За приазовців виступає під 71-м номером. Вже встиг відзначитись дебютним голом в УПЛ.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
M🥇M
Это нормально и так происходит в других странах. Если раньше были Шахтёр-2 и Шахтёр-3, то они играли бы в наших низших лигах. А теперь лучше так, чем сидеть в дальнем запасе.
nivava
Вот собрать их всех, и пусть вздрючат теперешнюю основу дезёбровскую...
potemkin78
было бы классно если бы команды могли в любое время разрывать контракт с не подошедшим игроком а затраты бы восполняла селекционная группа. а то понапредлогают шлак а потом я в домике