Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 лютого 2022, 10:27
28018
13

12 друзів Ігоря Суркіса

Орендовані динамівці: з них можна було б скласти чудову команду

| Оновлено 22 лютого 2022, 10:27
28018
13
12 друзів Ігоря Суркіса
ФК Труа. Жерсон Родрігеш

Динамівська футбольна школа відома далеко за її межами. Там же - далеко за межами - грають і її яскраві представники, тому що всіх бажаючих грати динамівців «Динамо» банально не може вмістити. Тому й роздає їх по орендах. З орендованих «біло-синіх» вийшла б чудова банда.

Жерсон РОДРІГЕШ, 26 років
Клуб: «Труа» (Франція)

Склалося враження, що Мірча Луческу таки знайшов підхід до конфліктного люксембуржця. Принаймні в останньому чемпіонському сезоні «Динамо» Жерсон грав помітну роль: він став справжнім джокером команди. Здавалося, що союз Жерсона та «Динамо» - це всерйоз і надовго. Тому дуже несподіваним стало рішення босів «біло-синіх» позбутися гравця у літнє міжсезоння.

Коментуючи рішення віддати Жерсона в оренду, президент «Динамо» Ігор Суркіс зазначив, що «футболіст поводився неадекватно». Луческу переконувати Суркіса не став. І Родрігеш пішов у «Труа» на рік в оренду. Із правом викупу за чотири мільйони євро. Проте на початку нинішньої зими поповзли чутки, що «Динамо» достроково поверне свого недбалого, але талановитого легіонера. Проте чутки не підтвердилися: Жерсон залишиться у «Труа» до кінця терміну оренди. Тобто до 30 червня цього року. Цього ж дня закінчується і термін контракту люксембуржця з київським клубом. Можна припустити, що до столиці України Жерсон уже не повернеться: там на нього не розраховують. Навряд чи на нього розраховують і в «Труа», адже раз у раз з'являються чутки про те, що у французькому клубі дуже незадоволені «способом життя» 26-річного півзахисника. Але це вже проблема не «Динамо».

Микита КРАВЧЕНКО, 24 роки
Клуб: «Дніпро-1»


ФК Динамо

Вихованець «Шахтаря» дебютував в УПЛ у юному віці у складі «Іллічівця», після чого разом із Миколою Шапаренком перебрався до «Динамо». Проте, на відміну від Шапаренка, поки що не зміг проявити себе в першій команді. За основу зіграв лише чотири матчі – один у Кубку України та три у чемпіонаті.

Тому що постійно грав у орендах: «Олімпік», «Колос», тепер ось «Дніпро-1». Микита може закрити відразу дві позиції: правого захисника та правого вінгера. Має непогану швидкість і хорошу передачу. Можливо, після вдалого сезону у команді Йовічевіча його помітять і у команді Луческу.

Роман ВАНТУХ, 23 роки
Клуб: «Дніпро-1»

Після того, як Дубінчак оперативно відправився в «Динамо» міняти на лівому фланзі захисту Миколенка, який відбув у «Евертон», «Дніпро-1» залатав пролом, що утворився, черговим динамівцем. Роман Вантух змінив оренду в Одесі на оренду у Дніпрі. Можливо, на новому місці він проявить себе у всій красі. Талант у хлопця є однозначно. Бракує розкрутки.

Міккель ДУЕЛУНД, 24 роки
Клуб: «Неймеген» (Нідерланди)


ФК Динамо

Свого часу його порівнювали з Джеррардом та Лемпардом, його хотіли купити «Арсенал», «Ліверпуль» та «Челсі», але молодий данець несподівано вибрав Україну. «Динамо» заплатило чотири мільйони євро за перспективного півзахисника. У 2018 році цей трансфер вважався однозначним успіхом «біло-синіх». Проте проявити себе у Києві Дуелунд не зумів. Тому що був схильний до травм. А ще через те, що на його позиції тоді виблискував Вербич. Лише влітку наступного року у Міккеля закінчується термін договору з «Динамо», але навряд чи він уже повернеться до київського клубу.

Фран СОЛЬ, 29 років
Клуб: «Ейбар» (Іспанія)


ФК Динамо

Ще один футболіст, про існування якого в Україні встигли забути. Хоча свого часу він вважався головною надією «Динамо» в атаці часів тренера Хацкевича. За перехід іспанського нападника до Києва «біло-сині» заплатили нідерландському «Віллему» три з половиною мільйони євро. Але Фран за великим рахунком проявити себе в Україні так і не зміг. А його контракт із динамівцями діє до кінця 2023 року.

Ахмед АЛІБЕКОВ, 23 роки
Клуб: «Зоря»

Вихованець запорізького футболу потрапив до «Динамо» вже далекого 2016 року. Але з того часу за «дорослу» команду зі столиці України зіграв лише кілька матчів. Його амплуа – опорний півзахисник, а тямущих хвилерізів у «Динамо» завжди вистачало. Ось Ахмеду і довелося мотатися орендами: Чехія, Росія, тепер ось «Зоря». Відверто кажучи, передумов для того, що він повернеться до Києва, небагато. Хоча гравець дуже кваліфікований.

Владислав СУПРЯГА, 21 рік
Клуб: «Сампдорія»


Getty Images/Global Images Ukraine

«Їдь і не повертайся», - приблизно так проводжав Влада головний тренер «Динамо» Луческу. В даному випадку динамівського тренера зрозуміти не дивно: Супрязі він справді довіряв, але форвард відверто розчарував. Можливо, до «Динамо» Влад потрапив не в той час. А може він просто не підходить за стилем «біло-синім». Він має час, щоб довести свою потребу «Сампдорії» і залишитися там довше, ніж до кінця нинішнього сезону.

Богдан ЛЕДНЄВ, 23 роки
Клуб: «Фехервар»


ФК Фехервар

У «Зорі» Богдан був одним із провідних гравців. Причому широкопрофільний: міг грати і на фланзі атаки, і на місці центрального півзахисника. Але повернувшись до «Динамо», так і не зміг вийти на новий рівень, знітився. Луческу давав йому шанс, на відміну від інших гравців. Але Богдан його не використав. У «Фехервар» його віддали не просто в оренду, а з правом викупу. Мабуть, уже не дуже розраховують.

Сергій БУЛЕЦА, 22 роки
Клуб: «Зоря»

Сергій був одним із системотворчих футболістів молодіжної збірної України, яка стала чемпіоном світу серед двадцятирічних. Відмінне бачення поля, гарний пас, чудовий удар - начебто у Булеци все є. Може, крім високої швидкості. Але поки що пробитися в основу «Динамо» йому не вдається. Шукатиме себе в команді Віктора Скрипника.

Георгій ЦИТАЇШВІЛІ, 21 рік
Клуб: «Чорноморець»


ФК Динамо

Шалено талановитий, але й не менш складний в управлінні футболіст. А ще на його лихо на «рідній» позиції у «Динамо» грає Циганков. Шансів пробитися в основу небагато. З іншого боку, Луческу до ладу так і не давав можливості Георгію виявити себе. Можливо, оренда в «Чорноморці» піде хлопцю на користь.

СІДКЛЕЙ, 28 років
Клуб: ПАОК (Греція)

Бразильця з постійною зайвою вагою динамівські вболівальники вже, напевно, встигли забути. Але дарма – його контракт із «біло-синіми» закінчується лише влітку 2023 року. Влітку 2018-го цього «чарівника м'яча» було придбано за п'ять мільйонів євро. І він вважався новою надією столичного клубу. На жаль, сподівань не виправдав. І вже навряд чи виправдає.

Назарій РУСИН, 23 роки
Клуб: «Чорноморець»

Кар'єра Назарія розвивається за спіраллю. Таке враження, що за розпеченою. Подавав великі надії у «Динамо», але стати основним не зумів. У «Зорі» провів крутий сезон. Але у «Динамо» все одно не закріпився. Не закріпився і в «Дніпрі-1» – широка спина Артема Довбика виявилася справді широкою. Наразі спробує знайти себе в Одесі.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(170)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ
Футбол | 29 березня 2024, 11:38 1
Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ

Контракт з італійцем закінчується і не буде продовжено

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
не пойму, это 12 друзей или 12 неудачников, скорей второе.
zhyr
І Родрігеш пішов у «Труа» на рік в оренду. Із правом викупу за чотири мільйони євро.
-------------------
Жерсон залишиться у «Труа» до кінця терміну оренди. Тобто до 30 червня цього року. Цього ж дня закінчується і термін контракту люксембуржця з київським клубом.
-----------------------
Ніфіга не зрозумів. В кого це вони будуть викупати за 4 млн., якщо після аренди він стає вільним агентом?
Garian17
А легіонери до динамівської футбольної школи яким боком?
fato37
youtu.be/IduFtE06Eqo - Супер
AntiDinamoAnti
А де ж в переліку найкращий друг суркіса (кум пуйла) медведчук ( спонсор днамо) ?
Максим Коваленко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил