Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 лютого 2022, 09:18
5904
47

Залишився останній. Шахтар обіграв Астану у товариському матчі

Давид Нерес за дві хвилини оформив гол + пас

| Оновлено 19 лютого 2022, 09:18
5904
47
Залишився останній. Шахтар обіграв Астану у товариському матчі
ФК Шахтар Донецьк

Очікування завершення підготовчих зборів для професійних футболістів є одним із найважчих процесів під час відсутності офіційних поєдинків. Проте, уже незабаром відновлюється українська Прем'єр-ліга, тому, хоч би якими привітними не здавалися пляжі середземноморського узбережжя Туреччини, але покидати цю країну все одно доведеться.

Звичайно, хотілося б підбивати підсумки завзятого періоду роботи над своєю фізичною формою якісними результатами в контрольних іграх, що залишилися. Тим паче, що й залишалося їх лише кілька. Донецький «Шахтар» прощається з Белеком зустрічами з «Астаною» та «Ригою», і саме зустрічі проти другої команди Казахстану за підсумками минулого сезону було присвячено п'ятничну програму роботи «гірників».

Роберто Де Дзербі зробив нам досить цікавий сюрприз, коли в стартовому складі його команди опинилися відразу два номінальні праві захисники, Додо і Вінісіус Тобіас, і більш досвідчений бразилець при цьому вирушив на протилежний бік поля. Сказати, щоб цей експеримент мав суттєвий вплив на те, що відбувалося на полі під час поєдинку, було не можна, тому що над Додо розташовувався Михайло Мудрик, тому край оборони суперників був фактично випалений ущент ще в першій половині матчу.

Юному таланту «Шахтаря» знадобилося для забитого м'яча лише дві хвилини ігрового часу та чудове закидання на хід до чужого штрафного майданчика від Трубіна від меж власних володінь. Донеччани швидко оформили перевагу за рахунком, після чого намагалися відштовхуватися від цього досягнення надалі. Проте «Астана» явно прибула на тренувальне поле не за тим, аби просто спостерігати за грою суперників. Казахстанський колектив справив солідне враження, тому гра до перерви вражала своєю агресивністю в атакуючих діях з обох боків.

У відкритому стилі команди могли награти і на значну кількість забитих м'ячів, але у «Шахтаря» на лінії воріт чудово відігравав Трубін, тому провали центральних захисників обходилися без серйозних наслідків, а на протилежному боці поля партнерам, яким старанно підносив снаряди Мудрик, не вистачало впевненості. Команда Де Дзербі навіть встигла відзначитися влученням у поперечину за цей період, але ворота Мілошевича вразити до перерви більше не змогла.

Уже в другому таймі Трубіна звично змінив Андрій Пятов, а на його долю досить довго не доводилося зовсім ніякої роботи. «Астана» та «Шахтар» проводили час у спокійному триманні м'яча на підступах до штрафних один одного, але акценти розставляти ніхто не поспішав. Так тривало рівно до того моменту, як Давид Нерес, який вийшов на заміну, не вирішив перед початком компенсованого часу познущатися над обороною суперників.

На 89-й хвилині «зимовий» новачок «Шахтаря» віддав гольову передачу з правого флангу у штрафний майданчик на Тете між трьох суперників, після чого партнер пробив у дальній кут, а буквально через хвилину вже сам Нерес успішно реалізував квиток на побачення з голкіпером, який йому передачею зі своєї половини поля вручив Майкон. Донеччанам знадобилося багато сил для боротьби у першому таймі, але у другому гра пішла якось сама собою.

Проти латвійської «Риги» донецький «Шахтар» зіграє 19 лютого о 16:00 за київським часом.

Товариський матч. 

«Шахтар» – «Астана» - 3:0

  Мудрик, 2, Тете, 89, Нерес, 90

  Вітао, 7, Степаненко, 58 – Куат, 57

«Шахтар»: Трубін (Пятов, 46) – Додо, Матвієнко, Вітао, Вінісіус – Степаненко (Бондаренко, 83), Майкон – Мудрик, Судаков, Тете (Нерес, 46) – Мораєс (Педріньо, 71).

«Астана»: Мілошевіч – Брайан, Бескоровайний, Поляков, Оганесян – Куат – Еуженіо, Манзорро, Дарабаєв, Томасов – Аймбетов.

Стадіон: «Regnum Carya Golf & Spa Resort» (Белек, Туреччина).

ШАХТАР - АСТАНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 03:30 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»
Футбол | 26 квітня 2024, 01:42 1
ГВАРДІОЛА: «Брайтон ніколи не здається. Ми обіграли хорошу команду»

Іспанець задоволений перемогою над «Брайтоном»

Коментарі 47
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Я так понимаю Нерес хочешь выйти на пик и рвануть в топ-клуб, раз так старается. Видимо, Шахтер не прогадал с трансфером
zzg77
"так как над Додо располагался Михаил Мудрик, поэтому край обороны соперников был фактически выжжен дотла еще в первой половине матча."
Аж страшно стало за соперников!!!!
Bibenco
Всё, я уже наигрался, ждите пока Жека соизволит опуститься до вашего уровня. Пока, извращенцы.
Bibenco
Главное, чтобы с Шерифом не встретиться снова.
Face Control
Давид Нерес за две минуты оформил гол + пас
———————————————
Нерес шикарен был, да и вообще счёт должен был быть примерно 6:1.
Ivan Vismutenko
Не, ну Ахметов же не едет в Астану с визитом. Тут получите.
Володимир Ляшенко
Супер класних легів придбав Шахтар цією зимою, і саме вони в основному "роблять результат". Якби ця парочка опинилась в ШД влітку, та ще не травмувався Траоре, то може б зараз гірники грали в 1/8 Ліги європейських чемпіонів, а не якісь там Реали чи Інтери.
Xозяин ботвы
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил