Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 лютого 2022, 00:36
45397
26

ВЕРБИЧ: «Більшість гравців Динамо розглядають варіант залишити Україну»

Хавбек «Динамо» висловився про поточну ситуацію в країні

| Оновлено 19 лютого 2022, 00:36
45397
26
ВЕРБИЧ: «Більшість гравців Динамо розглядають варіант залишити Україну»
ФК Динамо Київ. Беньямін Вербич

Півзахисник київського «Динамо» Беньямін Вербич поділився думками стосовно можливої загрози вторгнення Росії в Україну, а також розповів про поточну ситуацію в клубі.

«Відчуття, коли дивишся телевізор або читаєш новини, не з приємних. Насправді, я навіть не знаю, що і думати... Це те, чого я не міг собі уявити навіть в самих поганих думках. Однак тепер, за повідомленнями ЗМІ, війна, схоже, вже майже на носі. Я досі не можу уявити, що це станеться насправді.

Єдине, що ми можемо зробити, це сподіватися на дипломатичні угоди. Я зараз за кордоном, але моя сім'я в Києві. Більшість моїх одноклубників розглядають можливість ненадовго покинути Україну на випадок, якщо дійсно почнеться війна.

Чи отримали ми якісь інструкції від клубу на цей рахунок? Насправді, якоїсь особливої паніки в клубі поки немає. Як і в самій країні. Я не хочу занадто торкатися політики, але у мене таке відчуття, що в інтернеті набагато більше паніки, ніж у реальному житті. Люди нетерплячі з приводу цієї ситуації, але поки ситуація досить спокійна і, сподіваюся, такою і залишиться.

Що кажуть мої українські одноклубники? Ця сага триває вже деякий час. Хвилювання почалися на Донбасі і в Криму і йдуть з 2014 року, і ми вже говорили про це з товаришами по команді. Чогось всі були впевнені, що цей конфлікт не пошириться далі. Однак в останні дні вони також трохи більше нервують і думають про те, що відбудеться, якщо станеться найгірше. Незручне напруження дійсно є, але мені все ж здається, що все більше людей дотримуються думки, що війни не буде. Я і сам дуже сподіваюся, що все вирішиться мирним шляхом», - сказав Вербич.

Оцініть матеріал
(202)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Слова в заголовке статьи вырваны из контекста.
Вербич говорит, Если начнется война , то ненадолго уеду.
Основной посыл на то, что дипломатически все разрешится.Оно так и будет....
А заголовок такой для срача на ветке...
Віталій Яценко
Більшість одноклубиків громадяни України. І покидати Україну для них - трусість. Вони повинні залишатись і захищати Батьківщину.
Stelios Komnin
Похоже все сошли с ума и политически/экономически неграмотны. Если война начнется, будет уничтожена планета, а не страна. Это уже не противостояние наций как в 19 веке, а цивилизаций. Целые блоки друг на друга пойдут. Да и экономически - это "самоубийство" для русской экономики, если ее так можно в принципе называть. Да и война в городах - это крайне тяжелая операция, которую все пытаются избежать. Это гигантские потери.
sahka1981
Ржавую ботва даже не смущает, что слова Вербича перекрутили...вам же выложил человек полное вью Вербича.
Ну-ну посмотрим кто там сбежит в дальнейшем, у ДК то играющих легов раз два и обчелся, а у ШД это основа.
Кстати, кто в 2014 невозвращался долго к нам, не бразилы ли одного клуба?
Умник
Словенський легіонер "Динамо" Беньямін Вербич дав велике інтерв'ю виданню Sportklub, в якому розповів про можливий відход з клубу, своїх травмах і ситуації в Україні.
Про свого сина: Це найпрекрасніше почуття в житті. Я ніколи не думав, що це буде так прекрасно, особливо зараз, коли дитина вже трохи підросла і реагує на навколишні речі.
Як я поєдную життя молодого батька і професійного футболіста? Якщо говорити про координацію футболіста і виховання, то тут партнер дійсно грає виняткову роль. Ми знаємо, як це буває з футболістами, коли їм потрібно виспатися за кілька днів до матчу. В цей час моя друга половинка спить з дитиною, щоб у мене був такий необхідний спокій перед матчами. Це дійсно дуже допомагає мені.
Про те, чи є Київ його другим домом: Насправді, я відчував себе добре в Копенгагені. Те ж саме я відчуваю зараз і в Києві. У будь-якому випадку, мій контракт закінчується в кінці року, так що є питання, що буде зі мною далі. Але "Динамо" - відмінно організований клуб, а Київ – гарне місто. Україна - теж хороша країна, і крім як на те, що відбувається зараз, скаржитися більше я ні на що не можу.
Про свій стан після травм: Звичайно, повернуться у футбол після травми, особливо по ходу сезону, - це велика проблема. Практично неможливо відразу опинитися на тому рівні, на якому ти був до травми. Це можуть зрозуміти тільки спортсмени, які мають подібний досвід.
Мене ні в якій мірі не влаштовувала перша частина сезону ні по формі, ні по готовності. До кінця року стало трохи краще. На щастя, у нас зараз досить тривала зимова підготовка. Мені потрібно зіграти ще кілька матчів і тоді я буду в оптимальній формі.
Про свої очікування на другу половину сезону: Мої очікування завжди були високими, я хочу грати в основному складі. У спарингах я хочу ще раз проявити себе перед Мірчею Луческу, який дуже добре мене знає і розуміє, чого від мене можна очікувати. Сподіваюся знову завоювати його довіру! Я багато працюю, але врешті-решт все залежатиме від нього.
Про те, чи вимагають вболівальники знову завоювати чемпіонський титул: У "Динамо" тиск завжди великий. Навіть коли ми були на першому місці, але грали поганий матч, вболівальники свистіли з трибун. Оскільки восени ми фінішували другими, вболівальники незадоволені, як і наш тренер Луческу. Він сказав, що у нього не було через це гарної відпустки, коли він дивився на турнірну таблицю. Ми вже звикли до боїв з "Шахтарем", це повторюється кожен рік. Однак зрозуміло наше бажання і наша мета захистити титул.
Про те, чи хоче він залишитися в "Динамо" і чи були у нього пропозиції від інших клубів: Я повинен визнати, що в січні я отримав дуже цікаву пропозицію, над якою довго розмірковував. У підсумку я вирішив залишитися в Києва. Я хочу знову проявити себе і все довести тренеру. Однак чималу роль тут зіграли особисті причини і сім'я.
Про можливе вторгнення Росії в Україну: Звичайно, відчуття, коли дивишся телевізор або читаєш новини, не з приємних. Насправді, я навіть не знаю, що і думати... Це те, чого я не міг собі уявити навіть в самих поганих думках. Однак тепер, за повідомленнями ЗМІ, війна, схоже, вже майже на носі. Я досі не можу уявити, що це станеться насправді.
Мені чомусь здається, що всі ми в Україні вже якийсь час боремося з цією проблемою "лівою рукою". Єдине, що ми можемо зробити, це сподіватися на дипломатичні угоди. Я зараз за кордоном, але моя сім'я в Києві. Більшість моїх одноклубників розглядають можливість ненадовго покинути Україну на випадок, якщо дійсно почнеться війна.
Полное интервью.
Неужели так тяжело спорт.юа?)))
Богдан Саженко
яка війна і куди вона переноситься /вона і не почнеться ,просто мордор витягує на страху у когось поступки політичні 7бере на слабо ,що хтось обісреться від їх численноі орди7 нехай сидить і чекає ,аж до усрачки7
Богдан Саженко
требв вже покінчити з цим мордором який постійно усіх тримає в стресі.треба підтягнути війська Нато і гнати мордор і бомбити,гнати аж до їх мацквиі ,тоді подивимось хто почне просити о пощаді і вспіх приймати рішення
potemkin78
Кензёра, Де ля Пена, Рамирес, Вербичь я никого не упустил? но эт да же не одна шестая
son
Путин не начал войну 16 февраля значит он проиграл, а Зеленский вывесил флаги по всей стране!!!
Украина за мир во всем мире!!!Слава Украине, нет войне!!! А давайте жить дружно ))) все бегают как и мы в футбол играем, любите эту игру и живите дружно!!!
zaval1965
Даже не сомневался,что все "громадяни України"из Динамо будут убегать.Вербичу незачем врать,а все эти патриотические ролики-понты для приезжих.
Володимир Ляшенко
Насправді це гарний привід для легів ДиКи нарешті втекти з совкової "суркісятні".
AntiDinamoAnti
бегут дномовци
New Zealander
Бегут с тонущего корабля совушки. Но это и не удивительно.
Face Control
Шо, бегут автобусники из Кипра?