Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 лютого 2022, 10:47
6910
2

АЛЬВАРЕНГА: «Гадаю, Козловський володіє Львовом. Він усім тут заправляє»

Легіонер «Руха» розповідає про проблеми та радощі від перебування в Україні

| Оновлено 17 лютого 2022, 10:47
6910
2
АЛЬВАРЕНГА: «Гадаю, Козловський володіє Львовом. Він усім тут заправляє»
ФК Рух. Фабрісіо Альваренга

Півзахисник «Руху» аргентинець Фабрісіо Альваренга у спілкуванні з південноамериканськими журналістами розповів про свої погляди на проблему потенційного вторгнення армії РФ в Україну, а також поділився іншими спостереженнями від життя у Львові.

«Люди обговорюють проблему можливого вторгнення Росії, але у Львові все дуже тихо. Люди не мають страху. Нічого не трапилося. На вулицях немає ознак воєнної присутності. Правда в тому, що я та моя сім'я не турбуємося. Ми почуваємось спокійно».

«Жодних рекомендацій з питань безпеки ми не отримували. У клубі нічого нам не сказали. Після війни на Донбасі у 2014 році, коли Росія анексувала Крим, багато людей звикли до загроз. Вони сприймають їх як щось нормальне».

«Я не боюся, бо у Львові ситуація більш ніж нормальна. В даний час нема про що турбуватися. Якщо ви виходите на прогулянку, ви бачите, що туристи з інших країн як зазвичай їдять, фотографуються. Тут багато м'ясних та сирних ярмарків. Божественно, як для прогулянок. У Львові безпечніше, ніж у багатьох місцях у Буенос-Айресі».

«У Львові більше українських націоналістів, вони не хочуть мати нічого спільного із росіянами. Коли я грав у Києві, більшість людей говорили російською. У результаті я вивчив більше російську, ніж українську. У Львові, де сильніше українське коріння, не хочуть, щоб говорили російською. Довелося вчити українську. Різниця між двома мовами подібна до різниці між іспанською та португальською. В українській глибинці націоналістичні настрої сильніші».

«Український футбол дуже відрізняється від аргентинського. В Україні набагато більше акцентів на фізичну підготовку, ви не граєте із м'ячем так багато, хоч сюди приїжджає багато бразильських гравців. В Україні немає заохочень від уболівальників за гарний футбол, як у Аргентині».

«У «Руха» одна з найкращих академій у Європі. Це щось із іншого світу, навіть не віриться. У мене немає слів, щоб описати, що являє собою навчальний центр, як для молоді, так і для професіоналів. Господар «Руху» (Григорій Козловський – прим. ред.) – серйозний бізнесмен у місті. Має багато підприємств: ресторани, готелі, мережі спортзалів. Гадаю, що він володіє містом [сміється], він усім тут заправляє. Економічно він дуже сильний».

«Я планую залишитися в Україні через гроші та через безпеку. Спокій, в якому людина живе, має важливе значення для мене та моєї сім'ї. Якщо я поїду з України, то з футбольних причин, а не через проблеми з Росією», - розповів Альваренга.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що аргентинський легіонер «Руху» отримав серйозну травму. Через неї Фабрісіо Альваренга пропустить від 6 до 8 місяців.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався, чи зможе Куртуа зіграти у Лізі чемпіонів проти Баварії
Футбол | 27 квітня 2024, 22:51 2
Анчелотті зізнався, чи зможе Куртуа зіграти у Лізі чемпіонів проти Баварії

Бельгійський воротар відновився від травми

Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ
Футбол | 27 квітня 2024, 20:13 1
Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ

«Шеффілд Юнайтед» вилетів з АПЛ після одного сезону в лізі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
Как в пословице. У них у страны мафия а у нас у мафии страна
dudigo78
Винники це лише маленька частина передмістя Львова. А в самому Львові він мало чим володіє