Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 лютого 2022, 10:59
6619
6

Клаудіо СПІНЕЛЛІ: «Український чемпіонат перевершив мої очікування»

Аргентинський легіонер «Олександрії» задоволений тим, що має в Україні

| Оновлено 17 лютого 2022, 10:59
6619
6
Клаудіо СПІНЕЛЛІ: «Український чемпіонат перевершив мої очікування»
ФК Олександрія. Клаудіо Спінеллі (праворуч)

25-річний аргентинський форвард «Олександрії» Клаудіо Спінеллі поспілкувався з журналістами зі своєї країни щодо можливого вторгнення армії РФ в Україну, торкнувшись також теми свого перебування в нашій країні і поділившись думкою про вітчизняну Прем'єр-лізу.

«Так само, як в Аргентині ми звикли до інфляції та девальвації, українці звикли до загроз війни. Для них ця тема є актуальною протягом багатьох років. Вони сприймають її дуже природно, вони дуже спокійні. Мої колеги по клубу також, вони кажуть мені, що потрібно зберігати спокій. Очевидно, до цього важко звикнути, я відчуваю, що будь-якої миті щось може статися, але кажуть, що щороку існує загроза війни, яка може стати реальністю через політиків».

«Я не боюся, що зі мною щось трапиться. Єдине, що мене пов'язує, це турнір, який ще продовжується. Якщо його призупинять, я піду, а поки що змагання мають відновитися за планом [25 лютого]. В Україні ритм життя не змінився, інакше всі тут збожеволіли б. Вони надто спокійні. Якби в Аргентині я знав, що може бути війна, я збожеволів би. Існує багато спекуляцій, які витають на міжнародному рівні разом із новинами, але ситуація відрізняється від тієї, що відбувається насправді».

«Олександрія більше схожа на селище. Я звик до Буенос-Айреса. Але тут спокійно, і це добре. Я нещодавно одружився, і моя дружина теж не боїться. Місто досить далеке від можливої ​​зони вторгнення. Якщо щось трапиться, ми матимемо час, щоб виїхати».

«В українському суспільстві існує поділ між тими, хто віддає перевагу західному капіталізму, і тими, хто ностальгує за часами Радянського Союзу. У Росії живе багато українців, але в Україні більше говорять російською, ніж українською. Мої колеги спілкуються один з одним російською».

«Мені дуже подобається український футбол. Тут приємно грати, гарні стадіони, є гарні футболісти. Це дуже непросто. Український чемпіонат перевершив мої очікування, я знайшов щось краще, ніж я думав. І це не кажучи вже про те, що таке «Шахтар» і «Динамо», два вражаючі клуби. Після них є ще п'ять хороших команд і ще п'ять, які слабші, але перемогти їх непросто», - розповів Спінеллі.

В цьому сезоні УПЛ на рахунку Спінеллі 17 матчів, у яких він забив 2 м'ячі. Форвард виступає за «Олександрію» на правах оренди із «Дженоа», яка розрахована до літа 2022 року.

Джерело La Nacion de Argentina
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 3
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро
Футбол | 28 березня 2024, 13:58 1
Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко розповідає про збірну України U-19

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lulinnha
25 лет форварду, а забил 2 гола в УПЛ...
Едино приятно что чувак дал вменяемое интервью.
Удачи мучачо !
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Хосе Карерас
В містах справді так.Люди особливо з центральної України не цікавляться мовою Запорожських козаків чи навіть Донських.Тай Нестор Махно (суперечлива постать)вільно розмовляв Українською і Російською.І це чітко показує яка його мова була рідна.Тому, що Москалі не вчили чужу мову як і Поляки.
coba777
Міг би спокійно працювати на ТБ, як політолог)))
Станіслав Б'ялковський
Не більшість говорить російською....міг би й сам вивчити українську....