Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 лютого 2022, 21:53
9163
24

Наріжний камінь. Шахтар не встояв у спарингу проти Маріуполя

Підопічні Роберто Де Дзербі вперше програли на зимових зборах

| Оновлено 15 лютого 2022, 21:53
9163
24
Наріжний камінь. Шахтар не встояв у спарингу проти Маріуполя
ФК Шахтар Донецьк

Уже зовсім скоро українська Прем'єр-ліга відновить свій розіграш, тому її учасникам потрібно поступово переходити до завершення свого підготовчого процесу на передсезонних зборах. Стосується це і поточного лідера національної першості, донецького «Шахтаря», який із комфортом розташувався в турецькому Білеку, а у звітний день вирішив зіграти вже другий за останній місяць спаринг проти болю знайомого йому колективу – «Маріуполя».

Роберто Де Дзербі не став вигадувати велосипед під час вибору стартового складу своєї команди, відправивши на вістря атаки Жуніора Мораеса, а також надавши ігровий час зимовому новачкові Давиду Нересу. Особливістю саме цієї контрольної зустрічі став її формат – два тайми були тривалістю всього в 30 хвилин, тому футболістам необхідно було одразу вмикатися у протистояння та не особливо затримуватись у контролі м'яча.

«Гірники» вже з перших хвилин впевнено заволоділи ініциативою, а «Маріуполь» обрав оборонну стратегію на своїй половині поля, тому суперникам довелося довго розкочувати атаки завширшки у пошуках вільних зон. Перші небезпечні моменти за таких умов були вже ближче до середини урізаного першого тайму, і «помаранчево-чорні» в цей період влаштували справжній ураган біля чужих воріт.

Фактично кожен випад «Шахтаря» завершувався небезпечним ударом із середньої та ближньої дистанції, а Гальчук був навантажений роботою явно не менше, аніж у першій контрольній зустрічі між цими суперниками. Якимось дивом «приазовці» пройшли через цей відрізок без пропущеного м'яча, але до перерви не відзначалися виходами на чужу половину поля.

У другій половині матчу Роберто Де Дзербі провів серію замін, внаслідок чого його команда залишилася без номінального нападника на вістрі атаки – Педріньо зсунувся вище за позицією, і стала значно менше через це чіплятися за м'яч перед чужими воротами. Не було спокійно і в обороні донеччан. Зокрема, на 41-й хвилині незрозумілий пас Матвієнка на Степаненка перехопив Кухарук, після чого Пятов був змушений діставати м'яча з сітки власних воріт.

«Маріуполь» у своєму гольовому моменті використав простий пресинг, і тим самим суперники відповіли вже через сім хвилин, коли Нерес сам вступив у відбір на лівому фланзі, і тут же видав пас у центр штрафного майданчика на Тете, а партнеру залишалося просто пробити з близької дистанції у вільний кут. Команда з берегів Азовського моря більше не допускала таких помилок, але й суперники не сказати, що активно намагалися її навантажувати.

Гра відносно спокійно наближалася до завершення під контролем «Шахтаря», але за дві хвилини до її завершення донеччани допустили осічку на лівому фланзі оборони, звідки відбувся простріл Холода у воротарський, де Бондар влучив виносом м'яча в спину Пятову. Стався безглуздий автогол, у якому точно не можна звинувачувати голкіпера, проте через нього «гірники» програли свій перший матч цієї зими.

Наступний матч донецький «Шахтар» на турецьких зборах проведе проти казахстанської «Астани».

Товариський матч. 

«Шахтар» – «Маріуполь» - 1:2

  Тете, 48 – Кухарук, 41, Пятов, 58 (автогол)

«Шахтар»: Трубін (Пятов, 31) – Ісмаїлі (Корнієнко, 31), Матвієнко, Бондар, Додо (Вінісіус, 31) – Маркос Антоніо, Майкон (Степаненко, 31) – Мудрик (Судаков, 31), Педріньо, Нерес – Мораес (Тете, 31).

«Маріуполь»: Гальчук – Драмбаєв, Биков, Чоботенко, Меліченко – Чех, Гулько – Топалов, Мишньов, Кащук – Кулаков.

Стадіон: «Regnum Carya Golf & Spa Resort» (Белек, Туреччина).

ШАХТАР-МАРІУПОЛЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Igor Krasnenko
Великий клуб
Алексей Голяченко
Пятов привоз
Дожились уже и арендуполь унижает
Funnycat--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Saar
"Нє устоял"🤔😊😊😊 значить Маріуполь давив мєгаклЮб🤣🤣
Vbolivalnyk-Peter
Ну тепер зрозуміло чому Шахтар постійно послаблює Маріуполь перед очними зустрічами в УПЛ....
Dominik
меха клюб, как там восточная барса
Burevestnik
12 лям за Марлону ШД заплатила, а она не играет.
Почему?
Віталій Ткачук
Шахраї, купуйте більше бразильців, а українців - в Марік. Дибіли, млять.
.
sahka1981
Наверное для Мариуполя команду проиграть забыли отдать...
Dmytro Dmytro
Не вірю!!! Вперше за всю історію марік виграв в шухтьора)))
SportsMan
Ха-ха-ха!!!
Играли бы 90 минут, вообще разгром был бы.
Продуть своему фарму этот как на чемпионате среди лохов занять второе место
fifadinamo
----------- Нові горизонти Шахтаря.-----------
Дно каналізації - програти Шерифу, то ще не було дно... кротяча бразилія в Маріанській впадині... Остап пішов проти батька?
No name
Статистику подправили в товарняках
Funnycat--
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K.A.R.abas
Как обычно защита чудит, Бондарь и Витао это два недоразумения, они не тянут вообще и на 1 лигу,давно пора их в аренду отправить.
Nomad
В прошлом состоялся один малозаметный матч, который закончился с неожиданным результатом.
19.1985. 25 апреля Товарищеский СССР Металлург (Запорожье) Динамо (Киев) 2:1
За Динамо забил сам Блохин! а у хозяев 2 раза отличился Шафоростов.
Ну и что? Ничего. Динамо в 1984 году заняло 10-е место. А Металлург болтался в средине Первой лиги. Тут же чемпионаты только начались. И кстати в 1985 Динамо стало Чемпионом СССР.
А тут вдруг 25 апреля товарняк. И долго спорили мужики. Это слив или таки Ураган (погремуха МЗ) сам выиграл? Так и не пришли к общему знаменателю. Но на следующий день Динамо выиграло у Кривбасса в такой же игре...
fato37
youtu.be/cPOOVhZJLnY - Круто