Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 10 лютого 2022, 04:37
7033
5

Ігор СУРКІС: «Пенальті – це лотерея. Було нелегко на це дивитися»

Президент «Динамо» прокоментував перемогу команди U-19 над «Депортіво»

| Оновлено 10 лютого 2022, 04:37
7033
5
Ігор СУРКІС: «Пенальті – це лотерея. Було нелегко на це дивитися»
ФК Динамо Киев. Ігор Суркіс

Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував перемогу юнацької команди U-19 над «Депортіво» (2:2, пен. 3:2) у матчі 1/16 фіналу Юнацької ліги чемпіонів:

«Знаєте, я поки що ще не відійшов від цього матчу. Я переживав не менше, ніж коли грає головна команда. Я вітаю хлопців, тренерський штаб, Сергія Мохника, який веде цю команду. Молодці. Вперше грали на заповненому стадіоні. Було 20 тисяч глядачів! Крім того, у нас ще зимова пауза, перерва у чемпіонаті.

Молодь? Хлопці продемонстрували сьогодні все, що могли, віддали всі сили. Честь їм і хвала! Я завжди казав, що ми маємо гарну молодь, яка може заграти на найвищому рівні. Ці перемоги надають упевненості тому, як ми виховуємо нашу молодь.

Серія пенальті? Мені було нелегко на це дивитися, бо пенальті – це лотерея. Ігнатенко – молодець, у молодому віці впорався зі своїми емоціями. Тому що пропустити такий курйозний м'яч – можна розчаруватися, втратити концентрацію. Але він зібрався, молодець. Врятував і команду, і сам себе. Він один із героїв, які виходили сьогодні на футбольне поле.

Щоб досягати таких же результатів на дорослому рівні, треба працювати. Насамперед, робити більш конкурентоспроможним наш чемпіонат. І треба, щоби ці молоді хлопці десь грали. Зараз великій групі гравців виповниться 20 років, й їм треба буде десь грати. А не всі можуть потрапити одразу до першої команди, адже з однією молоддю її не зробиш, погодьтеся. Але ця Юнацька ліга – це неоціненний досвід. Вони пройшли далі й мають боротися. Треба ставити високі завдання – там грають такі самі люди. Наші хлопці стають мужиками, виглядають гідно – це найголовніше.

Які фактори сприяють успіху? Все в комплексі, починаючи з роботи Мірчі Луческу, роботи дитячих тренерів нашої школи і до обстановки в колективі. Працює досить успішно вся інфраструктура. Величезна кількість наших вихованців грають на найвищому рівні. Впевнений, що нами обрано правильний шлях. Велика група гравців цієї команди незабаром буде у першій команді: Яцик, Бражко, Боль».

Серія пенальті: Депортіво U-19 – Динамо U-19 – 2:2 (пен 2:3)

Депортіво U-19 – Динамо U-19. Відео голів та огляд матчу

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
может всё таки решится на Динамо-2 (или Правый Берег) для ребят до 21-23 лет в первой лиге без права перехода в УПЛ? Ведь арендоморец провалился... А куда девать этих ребят?
Всех не продаст...
Если, конечно, это не противоречит регламенту...