Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Правильне харчування
| Оновлено 31 сiчня 2022, 19:41
70966
0

Кава з лимоном для схуднення, працює чи ні

Лимон та цитрусові як впливають на організм і коли шкодять

| Оновлено 31 сiчня 2022, 19:41
70966
0
Кава з лимоном для схуднення, працює чи ні
Getty Images/Global Images Ukraine

Як впливає кава на організм людини та її надлишок

Кава збиває апетит, за це її і люблять люди, що худнуть. За фактом людина менше їсть, пропускає прийоми їжі, замінює їх дрібними перекушуваннями, за рахунок чого і виходить худнути. Також, кава бадьорить і з одного боку здається, що не хочеш їсти, з іншого боку, начебто є енергія. І якщо одразу ви відчуваєте бодрячковий ефект, то потім його може не бути.

Але це не надовго і всі на нього реагують по-різному. У когось серце барабанить, як перед розстрілом, у когось тиск сильно скаче, хтось не може заснути, а комусь все одно. Для мене, це не більш ніж смачний напій, - трохи бадьорить і збиває апетит. Але якщо пити більше 2-х разів на день, то вже не смачно і не бадьорить, організм сприймає його як воду та серцеві ритми та тиск не реагують ніяк.

Лимон та цитрусові - як впливають на організм і коли шкодять

Лимон, мандарин, яблуко, груша, капуста, огірки, помідори - все це містить органічні кислоти, яких потребує наш організм. Всі органічні кислоти взаємозамінні, тому для організму не має значення, які саме фрукти, або овочі ви будете їсти, щоб закрити потребу в органічній кислоті.

Органічна кислота, нормалізує PH крові та слизових оболонок. Це впливає на обмінні процеси та прискорює їх, якщо кислотність була зниженою, а ця проблема майже у кожного. Чому настрій кращий, енергії більший, сильніший імунітет. Цього ви не знайдете в жодному фітнес-блозі. Надлишок кислоти вам не зашкодить, хіба що зубам буде неприємно, всі пам'ятають ефект кислих яблук на зубах з дитинства.

Що такого хитрого у каві з лимоном

Думаю, що якщо випустити спеціальний сорт кави, особливої ​​обсмажування, написати на упаковці, що це спеціально для "хитро всмажених", то буде гарний попит. А щодо лимону, то тут нічого особливого. Лимон закриває потребу організму у кислоті. Якщо ви рідко їсте фрукти та овочі, ця потреба у вас підвищена.

І за фактом вода з лимоном, кава з лимоном або просто щось кисле вас бадьорить і прискорюються обмінні процеси, за рахунок зміни PH крові. Кава зі свого боку бадьорить, лимон теж, але працює інакше і в сукупності, це дає ефект більший, ніж окремо. Але це ненадовго. До кави ви поступово звикаєте, до лимона ще швидше і через тиждень ефект послабиться.

А через два тижні зниклий апетит повернеться нищівною обжерливістю, від чого ви наберете більше зайвої ваги, ніж втратили. Всі ці механізми, ми докладно розбираємо на курсі схуднення, в процесі якого ви органічно худнеєте, вчитеся правильно, смачно і практично вибудовувати свій раціон. Так, щоб давати своєму організму все, що треба, вчасно та в потрібній кількості. Ця ж їжа буде для вас найсмачнішою.

Але навчитися правильному харчуванню та розібратися в механізмах схуднення - це не лайфхак за п'ять хвилин, а місяць щільної роботи над собою. Але питання вирішується, якісно та назавжди.

Чому організм худне від подібних напоїв

Збивати апетит за рахунок кави не можна, це дуже погано для організму. Адже апетит з'являється, не просто так, це сигнал організму, поповнити запаси енергії, вітамінів, мінералів, білка та інших нутрієнтів. Радіти від того, що ви п'єте каву замість їжі і з'їдаєте по пару печенюшок на день, - не варто.

Потім через це псуються зуби, шкіра, ви погано спите, страждає система травлення, як і весь організм. Це відбивається на психічному стані. У результаті ви жахливо почуваєтеся, але списуєте на дитячі психологічні травми, погану економіку в країні та начальника на роботі. А насправді, треба було просто нормально їсти та нормально спати.

І найголовніше, якщо ігнорувати потреби організму в їжі, то потім ви все одно зриваєтеся і їсте катастрофічно багато, вам важко зупинитися, за рахунок чого ви і набираєте зайву вагу. Далі шукатимете причини і кожен другий психолог скаже, що ви заїдаєте дитячі травми, нелюбов прабабусі та загибель Карфагена.

А насправді, ви зіпсували процеси травлення і ваша система травлення відучилася перетравлювати їжу так, щоб ви закривали всі харчові потреби свого організму вчасно. Потрібно лише навчитися правильно харчуватися, що можна зробити на курсі правильного харчування, за три тижні.

У такому разі, ви знатимете, що, коли і скільки вам треба їсти. Для вас це буде смачна їжа і організм буде отримувати все, що необхідно. Апетит не турбуватиме вас зайвий раз, а голод, за рахунок правильної їжі, вгамується якісно і надовго, - тому що пазл складний правильно. За рахунок чого, у вас енергійний, впевнений і спокійний стан, гарний настрій.

Короткі висновки

Обхідні методи завжди призводять до поганих результатів. Відразу є якісь зрушення, вам здається, що динаміка буде зберігатися до переможного кінця, але потім все стає гіршим, ніж було на початку. Кава, це смачний напій, який не замінить нормальної їжі та не зробить фігуру вашої мрії, без вправ та повноцінного харчування.

І навіщо псувати смачний напій кислятиною? Краще після випити склянку води з лимоном або з лимонною кислотою, буде рівно той самий ефект на організм. Але ви вип'єте смачний напій, а на ваших зубах, у роті та на стінках стравоходу не залишиться кави. Адже це рідкі вуглеводи, і якщо не пити після кави воду, то в роті та стравоході, швидко плодяться погані бактерії і створюють неприємний запах.

Водою змиваємо залишки кави, а кислота вбиває бактерії. У результаті смачна кава, свіже дихання і той самий ефект на організм, а бонусом стабільна звичка пити воду, що теж дуже корисно.

Оцініть матеріал
(104)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 47
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.