Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 лютого 2022, 06:02
16767
19

Блискучий Нерес! Шахтар дотиснув Црвену Звезду у товариському матчі

Зусиллями славнозвісного Александара Драговича сербський колектив відіграв два м'ячі за ходом гри

| Оновлено 01 лютого 2022, 06:02
16767
19
Блискучий Нерес! Шахтар дотиснув Црвену Звезду у товариському матчі
ФК Шахтар Донецьк

Перша частина зимових тренувальних зборів для донецького «Шахтаря» завершувалася контрольним поєдинком проти сербської «Црвени Звезди» – другого колективу у турнірній таблиці національної першості своєї країни на даний момент. Лідера української Прем'єр-ліги поєднував із суперниками той факт, що «гірники» у процесі підготовки до відновлення офіційних матчів перебували в аналогічних кондиціях зі своїми опонентами, що надавало зустрічі додаткову інтригу.

Італійський наставник Роберто Де Дзербі не став експериментувати зі стартовим складом своєї команди, виставивши найсильніший на поточний момент набір футболістів, до яких знову увійшов новачок команди – бразилець Давид Нерес. Уже з перших хвилин було помітно, що «Шахтареві» набагато простіше грати проти суперника в рівних кондиціях, оскільки донеччани спокійно утримували м'яч на досить непростому покритті. Сербський колектив не виявляв особливого бажання грати на атаку, тому «гірникам» довелося брати ініціативу у свої руки.

Фактично вже з першої спроби український колектив пізнав успіх, а прицільна подача Майкона з правого флангу завершилася ударом головою від Михайла Мудрика в стилі класичного центрального форварда із зони перед воротарським. Епізод трапився на 13 хвилині, а ще через п'ять обертів секундної стрілки рахунок на табло знову змушений був змінитися. Мудрик вдало відгукнувся на дальню передачу Трубіна зі свого воротарського, але суперник відправив його на газон безпосердньо перед штрафним.

Окрім персональної жовтої картки, Крістіано Піччіні подарував Майкону можливість прицільним ударом у перекладину біля лівої дев'ятки записати на свій рахунок підготовчий пас для дебютного гола Нереса. Бразильця, як і належить, вітали всі польові футболісти, а суперники на такий поворот подій відреагували великою кількістю необґрунтованої грубості, що в підсумку не лише зіпсувало кінцівку першого тайму, а й вивело з ладу захисника Марлона. Слідом за партнером до медиків міг вирушити і Педріньо, але «пережив» два жорсткі фоли.

Де Дзербі пішов на глибоку ротацію після перерви, змінивши всіх польових гравців, окрім Давида Нереса та Валерія Бондаря – бразильця захотіли протестувати на витривалість, а українець вийшов наприкінці першого тайму замість Марлона, тож у його заміні потреби не було. «Шахтар» трохи втратив у зібраності під час дій в обороні, чим суперники побажали одразу скористатися.

Безлад у перехоплені подачі кутового з лівого флангу на 58 хвилині обернулася ударом головою від Саного в дальню штангу, рикошет від якої підправив у сітку той самий Александар Драгович, який колись протистояв донеччанам у футболці київського «Динамо». Для австрійця цей поєдинок був дуже важливим, тому за десять хвилин ми побачили його на незвичній позиції правого форварда з прострілом на ближню для Омойжуанфо. Залишалося лише запитати, чим займалися два гравці оборони «Шахтаря» на шляху передачі суперника.

Проте «гірники» все одно довели цей матч до переможного завершення. Українському клубу вистачило сил для того, щоб відсунути гру на чужу половину поля, і вже на 72 хвилині Нерес красивим ударом зльоту від півкола біля штрафного майданчика спіймав вдалий відскок м'яча.

Донеччани не були б схожі самі на себе, якби наприкінці не дозволили опонентам грати з м'ячем у ногах в атаці. Сербський колектив був близьким до того, аби відігратися, коли Степаненко збив на правому фланзі штрафного майданчика Бакайоко, однак Трубін врятував команду від удару досвідченого Павкова з пенальті в лівий кут. За рахунок цієї дії голкіпера і вдалось довести матч до переможного.

Донецький «Шахтар» після цього поєдинку повернеться до столиці України, де футболісти Роберто Де Дзербі отримають нетривалу відпустку до 6 лютого, після чого знову вирушать до Белеку на другу частину підготовчих зборів.

Товариський матч. 

«Шахтар» – «Црвена Звезда» - 3:2

Мудрик, 13, Нерес, 18, 72 – Драгович, 58, Омойжуанфо, 68

На 79-й хвилині Мілан Павков («Црвена Звезда») не забив пенальті (воротар).

  Піччіні, 16, Катай, 36

«Шахтар» (1-й тайм): Трубін – Ісмаїлі, Матвієнко, Марлон (Бондар, 42), Додо – Маркос Антоніо, Майкон – Мудрик, Педріньо, Нерес – Мораєс.

«Шахтар» (2-й тайм): Трубін – Корнієнко, Вітао, Бондар, Вінісіус – Бондаренко, Степаненко – Нерес, Судаков, Тете – Фернандо.

«Црвена Звезда»: Поповіч – Родіч, Драгович, Панков, Єраковіч (Гаїч, 55) – Срніч, Саного – Катай, Іваніч, Піччіні – Омойжуанфо.

Стадіон: «Regnum Carya Golf & Spa Resort» (Белек, Туреччина).

ШАХТАР-ЦРВЕНА ЗВЕЗДА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Франція – найслабша. Оприлюднено рейтинг збірних-півфіналістів Євро-2024
Футбол | 08 липня 2024, 00:14 1
Франція – найслабша. Оприлюднено рейтинг збірних-півфіналістів Євро-2024

Іспанія вважається головним фаворитом ЧЄ, який проходить на полях Німеччини

Легендарний Леннокс Льюіс назвав трьох найкращих хевівейтерів усіх часів
Бокс | 07 липня 2024, 07:01 3
Легендарний Леннокс Льюіс назвав трьох найкращих хевівейтерів усіх часів

Льюїс відзначив Мухаммеда Алі, Джорджа Формана і Джека Демпсі

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yuriy_kent
Трубин очень хороший матч сыграл. Нерес очень понравился. Защита как всегда, дно. Для товарняка очень хороший матч.
nika007
Де Зебра их так нагрузил своим футболом они стали еще дольше думать как тормоза стоя с мячем, а кудесники мяча эти все пасы отдают назад и получают за это по несколько лямов в год, шикарно пристроились
BARA.bass
Витао нужно отправлять в аренду, чтобы он играл каждую игру. А то как был перепуганным когда с мячом, и пасы от него то вправо то влево ближнему,всё.
Kozak Kozaki
Опять ни чего не светит в Европе Шахтеру. Таже игра та же стратегия перекатывание мяча тот же тренер. Может выиграют чем Украины ни кому не нужное первое место.
BARA.bass
Очень хороший спаринг. По больше нужно таких игр в товарняках. Нерес потихоньку адаптируется, Но не дай бог Матвиенко и Марлон травмы, то равнозначной замены их нету. Не мешало бы один центр бек, так как защита пока слабое место.
Serhii P.
Нерес - топ!
zzg77
Можно сказать, что повезло Шахтёру. Пенальти ЦЗ хреново пробила, должна быть ничья. Да и по игре скорее ничья. В обороне, как всегда, полный провал.
Face Control
Классный матч был, сложный соперник, да ещё и костоломы. Трубин и Нерес шикарны.
Alexandr Mobis
На хорошей ноте заканчиваем первый сбор!
New Zealander
Шахтёр чем дальше тем лучше играет. Браво Дзерби. Прогресс очевиден.
Face Control
Автобусники, а чего вы так горите? Ах, да, это же тебе не с дворниками из Люксембурга играть.
Mikola_Bokopor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fuxkdynamo
выиграли в товарняке, молодцы, но не это главное
непонятно почему дырявых так плющит от подобной мелочи?
New Zealander
Браво! Просто потрясающе и блестяще Шахтер!