Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 сiчня 2022, 10:12
13493
30

Випробування волі. Шахтар стартував на зборах перемогою над Вольфсбергером

На рахунку одного з новачків команди Де Дзербі опинилася перша результативна дія за клуб

| Оновлено 25 сiчня 2022, 10:12
13493
30
Випробування волі. Шахтар стартував на зборах перемогою над Вольфсбергером
ФК Шахтар Донецьк

Лідери української Прем'єр-ліги за підсумками першої частини сезону досить пізно, порівняно з тим самим київським «Динамо», увійшли до послідовності контрольних поєдинків у рамках зимових зборів, але вже перший суперник для донецького «Шахтаря» був досить цікавим. Оскільки австрійська Бундесліга стартує вже на початку лютого, її учасники з очевидних причин перебувають у більш оптимальних фізичних кондиціях, аніж команди з України. «Вольфсбергер» не став винятком із цієї закономірності, тому колектив Роберто Де Дзербі зіткнувся з досить добре підготовленим, хай і менш статусним колективом.

«Гірники» розпочинали гру складом, максимально наближеним до основного для італійського фахівця під завісу минулого року, за винятком «зимового» новачка Давида Нереса, який розташувався на правому фланзі трійки півзахисників. Перше враження від гри бразильця, який, як і решта партнерів зі стартового складу, провів на полі лише один тайм, сформувалися змішані. Динаміка гравця знаходиться на високому рівні, але взаємодія з партнерами об'єктивно ще недостатньо якісна.

«Шахтар» розпочинав гру з позиції сили – сміливий пресинг та контроль на чужій половині, спроби загострювати передачами всередину штрафного майданчика. Проте «помаранчево-чорні» вийшли грати без яскраво вираженого центрального нападника, а Педріньо явно не витримував силову боротьбу зі своїми опонентами. Донеччани місцями намагалися грати в занадто гарний футбол у завершальній стадії, тому з гольових моментів можемо згадати лише удар Мудрика в руки голкіперу.

Ближче до середини першого тайму «гірники» почали поступатися простором, а в австрійського колективу стали з'являтися перші нариси дій у штрафному майданчику Трубіна. Голкіперу української команди довелося кілька разів долучитися до гри на останньому рубежі, але на 37-й хвилині він пропустив гол, у якому його точно не можна буде звинуватити. Початковий удар головою від Візінгера з близької дистанції після подачі з лівого флангу від Ліндля і так було важко відбити, а партнери ще й не допомогли з відскоком у напрямку Лочошвілі.

Не можна було сказати, що «Шахтар» пропустив нелогічний гол, оскільки тиск «Вольфсбергера» на той час був уже досить серйозним. Компенсувати недолік довелося вже в другій половині, на яку Де Дзербі випустив оновлений повною мірою склад, місце в якому знайшлося ще одному новачкові – правому захисникові Вінісіусу Тобіасу. Донеччани вже з перших хвилин володіли ініціативою у контролі м'яча, але суперники тривалий час показували завидну щільність біля свого штрафного майданчика.

Так тривало до 76-ї хвилини, коли Вінісіус із правого флангу віддав передачу на Судакова до центру штрафного майданчика, а Георгій скористався простором, який для нього звільнив Мораес. У цей момент «Вольфсбергер» несподівано почав розсипатися, що обернулося для австрійців додатковими пропущеними м'ячами. Вінісіус взяв участь і у другій гольовій атаці своєї нової команди, виконавши подачу на дальню штангу, яку Фернандо скинув на Мораеса.

Результативні удари Тете та все того ж українського форварда надалі лишень підкреслили перевагу «Шахтаря» у другій половині матчу, а гол Жуніора при цьому вийшов ще й досить ефектним, оскільки він п'ятою завершив подачу кутового з правого флангу на ближню штангу. Можна сказати, що друга група з одинадцяти футболістів «гірників» упоралася зі своїм завданням краще, ніж попередники.

Наступний матч на зимових зборах донецький «Шахтар» проведе проти однойменного клубу з білоруського міста Солігорськ 28 січня, розпочнеться о 16:00 за київським часом.

Товариський матч. 

«Шахтар» – «Вольфсбергер» - 4:1

  Судаков, 76, Мораес, 80, 89, Тете, 87 – Лочошвілі, 37

«Шахтар» (1-й тайм): Трубін – Ісмаїлі, Матвієнко, Марлон, Додо – Степаненко, Майкон – Мудрик, Алан Патрік, Нерес – Педріньо.

«Шахтер» (2-й тайм): Пятов – Корнієнко, Вітао, Бондар, Вінісіус – Бондаренко, Маркос Антоніо – Фернандо, Судаков, Тете – Мораес.

«Вольфсбергер»: Кофлер – Новак, Дедіч, Лочошвілі, Ясич – Вернітцинг, Ляйтгеб, Тафернер – Ліндль – Дьєн, Визингер.

Стадіон: «Regnum Carya Golf & Spa Resort» (Белек, Туреччина).

ШАХТАР - ВОЛЬФСБЕРГЕР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Hedgehog.Serge
Неплохо, Шахта, но...
То же самое, что было:
в атаке "мудрим", в обороне - бардак...
Burevestnik
Болельщикам ШД:
все украинские клубы зимние товарищеские матчи транслируют бесплатно, без регистрации и других условий в Ютубе.
Но бывшая ваСточная барселона только на своем сайте платно...
Почему?
Ivan Vismutenko
Живой такой товарняк. Без бродилок. А где же комментарии "болельщиков"? Ведь на текстовой трансляции их было гораздо больше.)
UEFA Cup⚒
При чём тут воля, если играли разные составы? В первом тайме было одна игра и австрияки затолкали. А во втором - другая, и уже противника почти не видно было.
А они то уже сыграли накануне с любимым нашим Лудогорцем 3:3. А Шахтёр только вышел на травку.)
Face Control
По игре, разные таймы, Нерес в первом имел несколько очень неплохих моментов, видно что старается, уровень мастерства невероятный, Вини во втором шикарен тоже был. Все молодцы!
Kak Tak
У киприотов траур сегодня
Kak Tak
Жуниор Мораес в этом сезоне ещё унизит динамо
Nashwill
Ну всьо,черговий європейський "гранд" бо його обіграв "вєлікій" фуфтьор
Умник
Это вам не автобусники какие то это шахтер
Был уже коммент такой?
Funny______Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Отскок засчитан
Bibenco
Сколько австриякам заплатили, чтобы они на последних 15 минут сбавили обороты?
New Zealander
Молодцы Шахтёр! Вот это усиление! Отличный результат! И это над третьей командой Австрии а не над пятой командой Люксембурга, с которой Динамо играло.
Kiva
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
L.F.C
Интересно интересно - тимофеючка, максым или кукареку карабас пользуются провайдером datagroup мне дали бан на неделю но не по IP а кому-то из этих троих влепили бан по IP. Админы вы там укурились? Просто по мак адресу лупите - они не настолько умные чтобы его сменить. При чем самое смешное бан выдали за фразу "зовите закарпатфана пусть оросит тимофеючку и максыма своим желтым драконом" У вас там бульба сумкин пишет чепуха подзаборная ему ничего - пишу я бессрочный бан
serge_kr
Шахтер показал как нужно громить сильных соперников , а не тот позор что играло ДК