Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 сiчня 2022, 09:22
1432
0

Расселл проти Магсайо – головне боксерське протистояння січня 2022-го

Лев Кравців – про бій, до якого незаслужено мало уваги

| Оновлено 23 сiчня 2022, 09:22
1432
0
Расселл проти Магсайо – головне боксерське протистояння січня 2022-го
Getty Images/Global Images Ukraine. Гері Рассел (зліва) і Марк Магсайо

Поєдинок Гері Расселла проти Марка Магсайо незаслужено обділений увагою і в Україні, і у світі. У січні нічого по-справжньому великого не відбувається, але цей бій - відмінна подія, заради якої навіть варто прокинутися раніше в неділю. Чемпіон, який програвав лише Ломаченку в найкращі роки українця. І непереможений претендент із потужними кулачищами.

Швидкість, сила, натиск та міць. Не рекомендуємо пропускати таку подію.

Расселл після Ломаченка не програвав нікому, хоч і не став більш популярним. Магсайо – автор кількох блискучих нокаутів минулого року

Подумати тільки, Гері Расселл та Василь Ломаченко зустрілися цілих вісім років тому – у 2014 році. Тоді американець був уже досвідченим професіоналом із дуже швидкими руками та нулем у графі поразок. А Василь – колишнім любителем з однією перемогою, однією поразкою, але великою машиною піару, яка працює на нього.

На кону стояв вакантний титул чемпіона світу за версією WBO. Дива переговорних можливостей Боба Арума, коли спортсмен, який тільки дебютував і тільки-но програв бій за титул, відразу ж знову претендує на пояс чемпіона світу.

У технічному плані це випробування здавалося навіть складнішим для Василя, ніж бій проти Салідо. Орландо виходив у ринг, щоб бити Ломаченка куди завгодно. Він переважував суперника на декілька кілограмів, постійно тиснув, обіймав і бив нижче поясу, аби забрати перемогу. Вийшло.

Расселл – інший. Він вийшов боксувати з українцем і став одним із тих, у кого вийшло. Перемогти не вийшло, але не битися, ламати та порушувати правила, а боксувати – вийшло. Насамперед, через природну швидкість. Якщо Ломаченко просто швидкий, а забирає бої за рахунок розуму та таймінгу, то Гері – надшвидкий. Його руки вилітають так, що навіть на повторі доводиться вдивлятися. Та ще й майже кожен удар летить акцентовано. Жахливий суперник.

Василь, безперечно, виграв той бій, хоча у суддів вийшла лише перемога рішенням більшості – один побачив нічию. Близький бій, але не нічийний. Все ж таки таймінг, розум і талант вирішили більше, ніж сила і швидкість.

З того часу Расселл сумує. Постійно згадує українця. Розповідає, що у більшості випадків виграв би саме він. Що він був недостатньо готовий. І що готовий вийти на реванш. Зі спортивної точки зору поєдинок у легкій вазі, в нових умовах, був би супер. Але він не потрібен нікому, крім Гері. Тому що медійно хлопець так і лишився там, де був вісім років тому.

При цьому, не можна сказати, що Расселл байдикував або бив тільки ноунеймів. Він перемагав усіх, кого ставили перед ним. У списку був, наприклад, Джозеф Діас. Американський екс-олімпієць нічого не зміг зробити проти швидкості Гері. Кіко Мартінес теж постраждав від американця, але набагато швидше. Якщо Діаса Расселл перебоксував, то Мартінеса просто забив до п'ятого раунду.

У 2020 році американець перебив рішенням суддів Тугстсогта Намбаяра, який на той момент ішов з нулем у графі поразок. Але Магсайо все одно виглядає майже як головний тест із часів Ломи. Тому що цей хлопець просто дуже сильний.

Філіппінцю 26, він антропометрично більший за свого суперника, має ідеальний рекорд і два вбивчі нокаути у 2021 році.

Головний мінус Марка – відсутність великих імен у рекорді. Він дуже наполегливий, сильний, має потужний удар і боксує дуже яскраво. Але повноцінно оцінити його рівень можна буде лише на рингу з Расселлом. Бо раніше нікого подібного хлопець і не бив.

Так, у 2021 році від його рук постраждали Пабло Круз та Хуліо Сеха, але порівняти їх із Расселлом все ж таки дуже важко.

З іншого боку, як показує практика останніх років в особі Теофімо Лопеса, Джорджа Камбососа та інших – відсутність гучних імен у рекорді взагалі нічого не означає, треба дивитися на реноме та рівень боксу в останніх боях. Магсайо під силу задавити американця фізичною силою та агресією. Стільки і так швидко ударів викидати він не вміє, але дістати тоді й туди, куди треба – може.

То хто ж фаворит?

Букмекери оцінюють шанси на перемогу чемпіона орієнтовно 1.5. Шанси на те, що філіппінець стане чемпіоном, варіюються в районі 3.5-3.7. Тобто Магсайо, звичайно, аутсайдер, але не тотальний.

І так воно й є. Безумовно, Расселл – крутий боксер. Гері тягався з самим Ломаченком і є одним із небагатьох, хто хоче вийти з ним у ринг ще раз. Швидкий, різкий, має удар і може боксувати так, щоб забирати перемогу рішеннями суддів. Довго є чемпіоном та має амбіції. Останній пункт – і плюс, і мінус.

Плюс зрозуміло в чому, а ось мінус може вистрілити будь-якої хвилини. Занадто багато останнім часом Гері зазирає за спину супернику. Розповідає про Ломаченка та Джервонту, хоча вони не в одному дивізіоні навіть. Каже, що має травму, але він з нею все одно вийде на Магсайо. А потім знову згадує Василя та Девіса. Втрата концентрації через думки про майбутнє нічим хорошим у рингу з філіппінцем не закінчиться.

Марк теж отримає першу велику перевірку прямо в чемпіонському поєдинку. Все ж таки різний тиск, коли ти рвешся до вершини і коли ти вже біля неї і потрібно перемогти останнього боса. Та й опонент – не хлопчик для биття. Вийде заганяти його – пояс буде на плечі. Не вийде - Гері намацає свій ритм і не дасть менш технічному супернику розвернутися.

Поганий поєдинок для прогнозів, тому що все дуже близько, і гарний для перегляду. Бій може будь-якої миті повернутися в будь-який бік. Що один, що другий боксер може спіймати суперника будь-якої секунди і завершити протистояння. І обом є, що доводити.

Поєдинок Гері Расселл – Марк Магсайо відбудеться у ніч із суботи на неділю, 23 січня, в Атлантік-Сіті. Орієнтовний початок бою – 04:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 27
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.