Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 серпня 2023, 08:21
8578
0

Хто далі для Іноуе? Поєдинок за абсолют чи колишній суперник Ломаченка

А можливо, Джервонта?

| Оновлено 23 серпня 2023, 08:21
8578
0
Хто далі для Іноуе? Поєдинок за абсолют чи колишній суперник Ломаченка
Getty Images/Global Images Ukraine. Наоя Іноуе

Японець Наоя Іноуе (25-0, 22 КО) – один з головних боксерів світу на цей момент. Його стандартно розміщують нагорі рейтингів pound-for-pound, він має звання першого абсолютного чемпіона світу в історії Японії, який завоював чотири титули і чемпіонства у чотирьох вагових категоріях. Це не просто головний боксер Японії зараз і останніх років, а й один із найважливіших боксерів світу.

Іноуе пройшов чотири чемпіонські для себе дивізіони (ось якраз дістався до четвертого). У новому Наоя настільки легко став чемпіоном, неначе обрав найпростішого суперника. Але він переміг лідера категорії, людину з двома поясами та боксера, який тут вважався одним з найкращих – Стівена Фултона.

Що робити, коли ти б’єш всіх і всюди? Куди йти далі та на кого мітити? У японця є точно декілька варіантів.

Марлон Тапалес

Країна: Філіппіни
Рекорд: 37-3, 19 КО
Зріст: 163 см, розмах рук: 165 см

Марлон Тапалес – філіппінський чемпіон світу, який стоїть на дорозі в Іноуе. Наоя точно переходив у новий дивізіон не для того, що бігти з нього у якийсь інший бік. Як мінімум, одразу. Він перебрався в категорію, де вже зараз виглядає меншим за суперників, щоб робити історію.
Частково зробив – побив лідера дивізіону, став чемпіоном у чотирьох категорія. Це все дуже круто. Але уявіть собі, що людина переходить у важчий дивізіон і одразу стає абсолютним чемпіоном. Ну добре, майже одразу – за два поєдинки. Це ж наскільки легендарно. І там на дорозі у цього стоїть Марлон Тапалес.


Getty Images/Global Images Ukraine. Марлон Тапалес

Марлону – 31 рік, він старший за японця. Востаннє боксував у 2023 році – переміг Муроджона Ахмадалієва. Це була перша поразка у кар’єрі боксера з Узбекистану. Як це часто буває у філіппінців, Тапалес – частий гість вечорів боксу в США. Часто, бо вони зазвичай або довго боксують вдома, або вириваються саме на ринок США, якщо вже дістались до титульних шансів.

Філіппінець дещо габаритніший за японця. Завзятий, активний, але точно не кращий за Іноуе боксер. Якщо у випадку з Фултоном, можна було розраховувати на боксерський IQ американця, який себе не виправдав, то тут Наоя не має відчути навіть потенційних проблем. Хіба упіймається на удар. Але і тримає японець чудово, і не дає по собі влучати.

І головне – Тапалес вийшов у ринг після поразки Фултона. Людина прилетіла в Японію тільки, щоб підтвердити, що готова битись за абсолютне чемпіонство. Здається, абсолютно безпрограшна ситуація для Іноуе.

Гері Расселл

Країна: Сполучені Штати Америки
Рекорд: 31-2, 13 КО
Зріст: 164 см, розмах рук: 163 см

Пам’ятаєте такого американця? Колись у далекому 2014 році Василь Ломаченко повертався після поразки від Орландо Салідо – одразу поєдинком за титул WBO. Перемогою український боксер міг би здобути собі хоча б повторення рекорду – завоювання титулу чемпіона за три професійні поєдинки.

Так от, Ломаченко тоді рекорд повторив, але бій з Расселлом вийшов складним. Швидкий та одночасно сильний Гері здавався дуже складним суперником для будь-якого бійця. Проте минули роки, а американець так на зірку і не перетворився. Головна його перемога за весь цей час – побитий на той момент непереможний Джозеф Діас. Ще був Кіко Мартінес, але, якби Расселл не побив ветерана, було б взагалі дивно. І монголець з іменем і прізвищем, яке ненавченій людині складно вимовити. Але, як показав час, монгольський боксер виявився не якимось відкриттям.


Getty Images/Global Images Ukraine. Гері Расселл

У 2022 році Гері програв титул WBC Марку Магсайо. Хорошому філіппінцю, який на той момент не програвав, але упустив титул вже у наступному протистоянні. У Расселла наступне протистояння досі так і не настало. І тут він з’явився – каже, що може побитись з Наоєю:

«Він у повному порядку. Якщо запропонують правильні гроші, то так – це той, з ким я хотів би побитися», – сказав Расселл-молодший.

Суто у спортивному плані – бій цікавий. Багатоударний, темповий Расселл – стиль, з яким Іноуе доведеться постаратись. Але в іншому сенсу немає. Хіба привезти американця в Японію для місцевого шоу. Але не замість поєдинку за абсолют же ж. Хіба всі інші варіанти зірвуться, а Расселл буде готовий скидати вагу.

Робейсі Рамірес, Луїс Альберто Лопес, Джервонта Девіс

Тут давайте швидко, тому що і так все ясно. Після перемоги Наої його одразу почали сватати у суперники до Джервонти Девіса. Нокаутер проти нокаутера, цікава історія, багато обговорень. А ще згадувались чемпіони наступної категорії, як от дворазовий переможець Олімпіади Робейсі Рамірес. Він якраз в андеркарді Іноуе – Рамірес боксував і розмазав здоровенного японця.


boxingscene. Джервонта Девіс

Так от, це не має сенсу. Поки що не видно, щоб японець рвався ще вище. Можливо, пізніше, але не зараз. На такий випадок його хоче тренувати Пак’яо, але навіщо Іноуе йти від батька, який його до цього всього привів?

Рамірес, Лопес і Джервонта занадто великі для Наої на цей момент. Той же Джервонта залазив навіть далі за легку вагу, а Іноуе до неї ще набирати і набирати. Навіть декілька кілограмів на зважуванні у перерахунку на кілограми у ринзі і те, наскільки суперники будуть більшими – страшенна різниця.

Можливо, японець зміцніє тут і піде далі. Не можна це виключати. Але найближчим часом це лише хайпові та веселі заголовки. Не більше.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.