Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 21 сiчня 2022, 02:11
6406
9

Еліна Світоліна – Вікторія Азаренко. Прогноз та анонс на матч 3-го кола AO

Матч проти екс-першої ракетки світу, яку ще жодного разу не вдалося обіграти

| Оновлено 21 сiчня 2022, 02:11
6406
9
Еліна Світоліна – Вікторія Азаренко. Прогноз та анонс на матч 3-го кола AO
Getty Images/Global Images Ukraine. Вікторія Азаренко та Еліна Світоліна

21 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (№17 WTA) продовжить виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. У матчі третього кола 27-річна українка зіграє з екс-першою ракеткою світу Вікторією Азаренко з Білорусі (№25 WTA).
 
Зустріч пройде на арені Рода Лейвера та розпочнеться о 02:00 за Києвом. Нагорода за перемогу в матчі становить 90 рейтингових очок і близько 87 тисяч доларів на додаток до $130 тис, які вже зароблені. Світоліна на цьому турнірі захищає 240 очок за четверте коло зразка 2021 року. Азаренко минулого року програла у першому раунді, тому вже у плюсі.
 
Українка раніше сім разів грала у третьому колі австралійського мейджора, вигравши лише тричі. Її майбутня суперниця провела десять матчів на цій стадії, вісім останніх завершувала перемогами. Але варто зазначити, що востаннє Вікторії це вдавалося шість років тому. У 2016-му була знищена 18-річна Наомі Осака (6-1, 6-1).
 
Суперниця
 
Азаренко вже 32 роки, але вона все ще є дуже грізною силою у тенісному світі. Майже десять років тому вона вперше примірила тенісну корону та протрималася у статусі лідера світового рейтингу 19 тижнів. У 2013-му вона знову стала першою ракеткою, цього разу вдалося очолювати світову класифікацію ще більше – 32 тижні. Сумарний показник Вікторії (51) є 12-м в історії. З тенісисток, що нині грають, більше тільки у Серени Вільямс (319), Ешлі Барті (87) і Сімони Халеп (64).

Getty Images/Global Images Ukraine. Вікторія Азаренко

Щодо головних досягнень Азаренко, то її обидві перемоги на мейджорах відбулися саме у Мельбурні. Тут були взяті трофеї у 2012-му та 2013-му, також варто відзначити ще три виходи до чвертьфіналу. На ще одному хардовому ТВШ Вікторія тричі грала у фінальному матчі, але щоразу програвала. На інших покриттях таких вагомих досягнень вона не має. Сумарно у представниці Білорусі 33 трофеї WTA, 10 з яких рівня нинішніх WTA 1000. Чого тільки вартий послідовний виграш турнірів в Індіан-Веллсі та Маямі у 2016-му. У грудні того ж року у неї народився син Лео, а вже через рік тенісистці довелося судитися з батьком хлопчика Біллі Маккігом за опіку над дитиною. Поки це питання вирішувалося, Азаренко не можна було залишати територію США, через що вона пропускала змагання.

Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна  Азаренко
1-ше коло   Ферро (6-1 7-6) №101 WTA    Удварді (6-3 6-1) №95 WTA
2-ге коло  Тан (6-3 5-7 5-1 відмова) №107 WTA   Тайхман (6-1 6-2) №34 WTA

Матчі між собою
 
Тенісистки зустрічалися чотири рази, українка програла усі матчі. І якщо перші два відбулися ще далекого 2015 року, коли Еліна лише починала підбиратися до еліти тенісу, то у двох останніх українка була вже у своєму топовому статусі. Напевно, обидва матчі добре запам'яталися українським уболівальникам. Перший відбувся у Римі 2019-го, і його двічі переривали через дощ. Тоді це пішло на користь Азаренко, яка програла першу партію та після пауз змогла відігратися у другій. У третьому сеті Еліна вела 5:2, мала матчбол, але помилилася біля сітки. Загалом Вікторія у тій партії зробила п'ять брейків поспіль та перемогла. Останній матч відбувся у Досі минулого сезону і вийшов він дуже дивним. Азаренко страждала від болю в спині, але Еліна нічого не могла зробити на своїй подачі і взяла лише п'ять геймів за матч. Але як ми дізналися трохи пізніше, в цей час в українки вирішувалися трохи важливіші життєві питання.
 
Прогноз
 
Азаренко, звичайно, не така сильна, як була на піку і не може постійно перебувати у чудовій формі, щоб повернутися в першу десятку. Але на початку сезону на харді це топовий гравець, обіграти якого можуть одиниці. Як би нам не хотілося, у нинішній формі Світоліна не входить до їх числа. На превеликий жаль, Еліні зараз нема чим обігрувати Вікторію. У деяких компонентах гри, вона ще може бути не гіршою, але здебільшого поступається. У попередньому матчі Азаренко перманентно карала Тайхман на прийомі другої подачі, заходячи в корту і максимально глибоко повертаючи м'яч суперниці в ноги. На щось подібне варто очікувати і в матчі з українкою. Брейків буде багато.
 
Перед турніром практично всі зійшлися на думці, що з таким початком сезону третє коло стане для Еліни тим досягненням, за яке можна поставити задовільну оцінку. Якщо вдасться пройти Азаренко – це буде невеликий подвиг. Але навіть якщо не вдасться, то нічого страшного не станеться. Зачекаємо кілька місяців і подивимося, чи буде прогрес із новою командою. Поки що його не видно, але не все одразу.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Азаренко у двох сетах

Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 3.1
  • 1.35
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 3.18
  • 1.4
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перемог лідерів та поразки Манчестер Юнайтед?
Футбол | 07 травня 2024, 12:00 2
Як виглядає таблиця АПЛ після перемог лідерів та поразки Манчестер Юнайтед?

3–6 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію
Футбол | 07 травня 2024, 23:57 87
Агонія в Парижі. Боруссія Дортмунд знову перемогла Мбаппе й компанію

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oksana Karpevych
Добре пригадую і Доху, і Рим. Особливо Доху Я її сьогодні переглядала двадцять хвилин тому Нащо мені то треба було Тільки душу стривожила і нерви Там Азаренко ледве рухалась, однак впевнено виграла. Висновки невтішні, але прогнозувати взагалі нічого не хочеться. А от вірити так Залишилось чекати кілька годин, от і дізнаємось Еліна, вмикай першу подачу І не чуди, пліз Щоб всі прогнози великих експертів на рахунок цього матчу були помилковими. Я дуже хочу ще не спати на цьому турнірі, вболіваючи за тебе і Марту
Віталій Яценко
Еліна може обіграти будь-яку суперницю. Але і програти може так само. Тут у неї мало шансів. Але треба вірити і вболівати за своїх.
vital
Я вважаю що в Марти побільше шансів пройти Бадосу, ніж у Елі білоруску. Але дуже хочеться щоб наступна ніч не стала для нас останньою безсонною в одиночному розряді на цьому шоломі. Дівчата постарайтеся...
Misha-101
Хочется верить, что Элина справится с мандражом и постарается давить, а не только защищаться и бегать из угла в угол. Физически Азаренка уже не та, шансы всегда есть
KirTheKing
..будет наоборот, 2-0 в пользу Элины..
Sportfil
Звичайно Еля не фаворит поєдинку, проте і коф 1,33 на Азаренко вважаю занадто вже низьким. А коли Світоліну так "зніцінюють" вона навпаки нерідко перемагає, чого їй і бажаю
Вадім Рубік
Мені цікаво хто писав статтю гри Еліни зовсім не бачив? Скільки раз Еліна приймала 2 подачу француженки просто одним ударом на виліт? І якраз теж треба робити з абсолютно не найкращою подачею Віки, да і різати, "вращати" мяч Віка гірше може за француженку, а всі ті хто ганяє Віку по корту її обігрують спитайте Даяну.. Якшо гратиме 2 номером то да2:0відлетить
kadaad
Снова проиграет, не умеет она собираться против таких соперниц.