Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 сiчня 2022, 15:46
30787
23

Сім головних трансферів УПЛ прямо зараз

«Другий Неймар», уламки «Десни», заміна Миколенку, черговий шанс для Русина

| Оновлено 24 сiчня 2022, 15:46
30787
23
Сім головних трансферів УПЛ прямо зараз
ФК Шахтар. Давід Нерес

Цьогорічне трансферне вікно в УПЛ навряд чи можна назвати гучним. Але й на повний штиль теж не схоже, адже майже всі клуби нашої футбольної еліти намагаються підсилитися. Sport.ua представляє найрезонансніші, на наш погляд, «вхідні» трансфери вітчизняного чемпіонату.

Давид НЕРЕС, 24 роки

Звідки: «Аякс»
Куди: «Шахтар»

Поки що найгучніший «вхідний» трансфер нашого міжсезоння. За швидкого та технічного півзахисника, якого називають «другим Неймаром», «гірники» заплатили 12 з половиною млн євро, плюс передбачені бонуси та відсоток від подальшого перепродажу. Нерес – все ще перспективний і багатообіцяючий вінгер, який заявив про себе три роки тому, коли зі своїм «Аяксом» дійшов до півфіналу Ліги чемпіонів. Далі у гравця національної збірної Бразилії кар'єра в амстердамському клубі не склалася: травма, відновлення, лава для запасних, програш конкуренту, втрата мотивації. У «Шахтарі» Нерес намагатиметься перезапустити кар'єру, знайти новий виклик. Його купували, як пряму заміну Марлосу, що залишив клуб. Давид і номер собі взяв «у спадок» - одинадцятий.

Нерес – привіт, Тете – до побачення?

Владислав ДУБІНЧАК, 23 роки

Звідки: «Дніпро-1»
Куди: «Динамо»


СК Дніпро-1. Владислав Дубінчак

Втрату основного лівофлангового захисника Віталія Миколенка, який пішов до «Евертона», чемпіон країни компенсував поверненням з оренди в «Дніпрі-1» Владислава Дубінчака. Власне, ця рокіровка читалася. Саме Влада називали головним претендентом на заміну Віталію, коли тільки почалися розмови про можливий відхід Миколенка. Дубінчак провів блискучий, без перебільшення, осінній відрізок чемпіонату. Він був на виду в команді Йовичевича і в минулому сезоні, але цього – однозначно найкращий на своїй позиції у всьому чемпіонаті. Загалом, авансів йому видали віз і маленький візочок. Залишилося їх втілити в життя у «Динамо».

Назарій РУСИН, 23 роки

Звідки: «Дніпро-1»
Куди: «Чорноморець»


ФК Динамо. Назарій Русин

Черговий шанс для талановитого, але поки що так і не знайшовшого себе молодого динамівського форварда. За Олександра Хацкевича Назарій мав хоча б мінімальну ігрову практику в «Динамо». Але Мірча Луческу не бачить цього хлопця в основі своєї команди. Першу половину сезону Русин провів в оренді в «Дніпрі-1», однак практично не грав, бо в якості основного центрфорварда Йовичевич використовував Довбика. Перехід на орендних засадах до оновленого «Чорноморця» - черговий шанс знайти себе для Русина.

Олег ДАНЧЕНКО, 27 років

Звідки: АЕК (Греція)
Куди: «Зоря»


ФК АЕК. Олег Данченко

Вихованець «Чорноморця» повернувся до України з грецького АЕКу. «Зоря» орендувала колишнього захисника збірної України, який дуже тяжіє до виступів «за поребриком» (у Росії Данченко виступав аж у чотирьох клубах), на півтора роки. Із правом викупу. За чутками, луганці взяли футболіста у безкоштовну оренду, але платитимуть йому зарплату. У грецькому клубі у Данченка не склалося. На його рахунку – лише одинадцять поєдинків. Результативними діями не вирізнявся. Востаннє виходив на поле в офіційному матчі ще у травні минулого року. Перехід у «Зорю» - шанс знайти «свою» команду.

Владислав КАЛИТВИНЦЕВ, 29 років

Звідки: «Десна»
Куди: «Олександрія»


ФК Десна. Владислав Калитвинцев

Одним із п'яти новачків команди Юрія Гури став колишній футболіст «Динамо» Влад Калитвинцев, у якого, як виявилося, все ще діє контракт із «Десною». Принаймні керівництво чернігівського клубу відстоює саме цю версію. І «продовжує розраховувати» на Влада. Але той розраховує грати у «Олександрії». А інакше – загрожує «сіверянам» судами. Якщо винести за дужки всі ці юридичні нюанси та тонкощі, то сам собою трансфер дуже цікавий. В «Олександрії» зараз підібралася відмінна «банда», яка, як мінімум, здатна втрутитися в боротьбу за «зону єврокубків». І Калитвинцев там може відігравати провідну роль.

Андрій ТОТОВИЦЬКИЙ, 28 років

Звідки: «Десна»
Куди: «Колос»


ФК Десна. Андрій Тотовицкий

Колись потужна «Десна» практично за дуже короткий час втратила всіх своїх лідерів. Причина для наших широт є дуже банальною: відсутність належного фінансування. Лідер півзахисту чернігівської команди, один із найкращих гравців минулого сезону Тотовицький перебрався до «Колосу». Здавалося, після не дуже вдалих проб пера в «Іллічівці» та «Зорі» Андрій знайшов себе в «Десні», де по-справжньому розквітнув. Але фінансові негаразди змусили Тотовицького змінити обстановку. У Ковалівці подібних проблем немає, тому можна сміливо припустити, що півзахисник без особливих проблем увіллється в новий колектив, адже потенціал за мірками УПЛ у нього неабиякий.

Микола МОРОЗЮК, 34 роки

Звідки: вільний агент
Куди: «Чорноморець»


ФК Різерспор. Микола Морозюк

Після того, як Морозюк залишив турецький «Різеспор», здавалося, що він «зав'яже» з футболом. Принаймні з літа минулого року колишній капітан київського «Динамо» був без клубу. І фактично зник із радарів «великого футболу». Проте Роман Григорчук, який повернувся до «Чорноморця», вирішив реанімувати кар'єру колишнього захисника збірної України. Як складеться у Миколи на новому робочому місці, зараз сказати складно, адже тривалий час він перебував «поза грою», та й роки беруть своє. Але спостерігати за оновленим одеським клубом, як і за його новобранцем-ветераном, напевно буде цікаво.

Оцініть матеріал
(199)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Frank Pider
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Чёрный
Кроме Нереста не одного нормального трансфера,куйня какая-то.
Etana
Я понимаю, что Металлист еще не в УПЛ. Но писать обзор трансферов без него это несерьезно. Здесь только Нерес на законном первом месте. А дальше ни о чем.
ALKOSruLKA
Десна хоч дограє чемпіонат? ...Минаю знов підфортило
Funny______Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Etana
Мне нравится игра Довбыка. Но если сравнивать цену с Нересом, то за последнего уже заплатили 12,5 лямов. А за Довбыка просто хотят 15. Но разве за него кто то эти 15 лямов уже предложил? Или хотя бы 12? Хотеть оно не вредно. Нельзя сравнивать цену хотения и цену реально состоявшейся сделки.
А может на самом деле Днепр просто не хочет пока отпускать игрока, вот и заломил такую завышенную цену.
said Andre
Нерест так ещё рано лёд не сошёл.
PFCLviv
Офіційно !
Фарук Мія - гравець «Львова»❗️
Півзахисник збірної Уганди підписав контракт до кінця сезону з можливістю додаткової пролонгації📄
Попереднім клубом Фарука був турецький «Коньяспор»🇹🇷
Також раніше виступав за бельгійський «Стандарт» з яким зумів завоювати Кубок Бельгії🏆
У складі містян Мія виступатиме під 1️⃣0️⃣ номером✅
Welcome on board, Farouk
==================================
Тільки Львів !
potemkin78
не ну трансферы однозначно под плейоф ЛЧ
Alexander Киев
А где дынама, где?
Саша Заливадний
Совсем другой Неймар .....
Crassus1
1 Металлист переплюнул всю эту 7-ку
Face Control
Понятное дело что Нерес, и те только главный трансфер этого года.