Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 19 сiчня 2022, 18:38
17518
10

ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Сьогодні Курченко не має жодного відношення до Металіста»

Борги попереднього власника ніяк не вплинуть на команду, упевнений президент харківського клубу.

| Оновлено 19 сiчня 2022, 18:38
17518
10
ЯРОСЛАВСЬКИЙ: «Сьогодні Курченко не має жодного відношення до Металіста»
ФК Металіст. Олександр Ярославський

Президент «Металіста» Олександр Ярославський прокоментував ситуацію із боргами, які залишив попередній власник клубу Сергій Курченко.

«Чи можуть борги попереднього власника «Металіста» завадити команді в єврокубках? Ні, звичайно. Перш ніж займатися чимось, я завжди уточнював ці питання. Юристи займаються. Вони точно впевнені, що це не вплине.

Яка сума боргів? Ніхто достеменно не знає. Є ці борги, нема цих боргів… Це все юридичні тонкощі. На ці запитання можуть відповісти лише професійні юристи. Ті цифри, які з'являються в Інтернеті, це так… Непрофесійно. Одна бабця сказала іншій.

Про яку кількість гравців йдеться? Це невідомо. Є свої тонкощі у всіх цих речах. Я вже багато разів відповідав на ці запитання. Нехай юристи займаються та відповідають.

Чи неприємний мені сам факт? Ні, чому. Це життя. Мені він неприємний тим, що попередній власник не розрахувався (або не розрахувався до кінця) з людьми. Це неприємно. Але до мене це не має жодного стосунку. Я нікому не винен не те що ані цента — ані атома.

Ім'я «Металіста» завжди згадується лише у доброму, а ім'я Курченка — у поганому (сміється). Яке відношення Курченко сьогодні має до «Металіста»? Жодного. Нехай його шукають і отримують із нього», — розповів Ярославський.

Ярославський продав «Металіст» Курченку у грудні 2012 року. У 2014 році Курченко втік з України, згодом припинивши фінансувати клуб. «Металіст» практично припинив існування у 2016 році та був відроджений у 2019 році.

Оцініть матеріал
(231)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
xvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
turist86
Спортивний юрист Ілля Скоропашкін:
Незважаючи на те, що юридично «нові» «Карпати» можуть бути не пов'язані із попередником, до них все одно можуть бути застосовані санкції через заборгованості, які залишилися у спадок.
«Швидше за все, йдеться про футбольне правонаступництво. Цей механізм створено для захисту від такого негативного явища, як фіктивне банкрутство. Усім відомі приклади, коли футбольний клуб, який накопичив великі борги, припиняє своє існування, а на його місці виникає нібито новий клуб, очищений від боргів.
Водночас, усталена судова практика CAS та ФІФА ідентифікує футбольний клуб не просто як конкретну юридичну особу з реквізитами, а як бренд, що складається з таких елементів: назва, кольори, уболівальники, історія, спортивні досягнення, емблема, трофеї, стадіон, список гравців, історичні постаті тощо, які дозволяють відрізнити його від інших клубів.
https://sport.ua/uk/news/568889-yurist-novye-karpaty-mogut-privlech-k-otvet
stvennosti-po-starym-dolgam
Юрист: «Карпати можуть притягнути до відповідальності за старими боргами»
GloryUkraine
Якщо це той самий Металіст, то таке має сказати не Ярославський, а УЄФА, ФіФА, та УПЛ. Можливо, що Ярославський виплатив вже борги, просто не афішує.
wartaan
есть юридически узаконенное понятие , зафиксированое в украинском гражданском законодательстве, как СРОК ДАВНОСТИ, подачи сковых требований! это 3 ! года. вот и считайте когда закончились отношения - 2014 год? а значит нет ни какх требований и быть не может, поскольку прошли все сроки , предьявлеия исковых требований! прекращайте фантазировать и нески ахинею! ярик был мусором и барыгой такой швалью и остался как и рыжий и дыминский и шубейный - они все из одного инкубатора!