Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 18 сiчня 2022, 19:01
1561
1

Девелопрес – Прометей. Прогноз та анонс на матч жіночої Ліги чемпіонів

Українські волейболістки в майбутньому поєдинку є аутсайдерами

| Оновлено 18 сiчня 2022, 19:01
1561
1
Девелопрес – Прометей. Прогноз та анонс на матч жіночої Ліги чемпіонів
СК Прометей

У вівторок 18 січня в польському місті Жешув відбудеться матч четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів з волейболу серед жінок. Чинні чемпіонки України та лідери нинішнього турніру жіночої Суперліги волейболістки «Прометея» зустрінуться з місцевим клубом «Девелопрес».

Девелопрес

Після трьох турів «Девелопрес» посідає перше місце в турнірній таблиці групи А жіночої Ліги чемпіонів. В активі польської команди дві перемоги з рахунком 3:2 над німецьким «Дрезднером» та російським «Локомотивом», а також успіх у Запоріжжі в зустрічі з «Прометеєм» 3:1.

Успішно виступає в нинішньому сезоні польський клуб й у своєму національному чемпіонаті. Із 15 матчів «Девелопрес» виграв 14 і лише в одному зазнав поразки. Таким чином, у команди з Жешува 38 очок, вона лідирує в Плюс-лізі, випереджаючи чинного чемпіона країни «Хемік» (Поліце) на три очки.

В нинішньому складі польського клубу зібрано чимало сильних гравців, які представляють різні країни. Насамперед, йдеться про догравальниць Бруне Маркез (Бразилія), Єлену Благоєвич (Сербія), Ізабеллу Рапач (США) та ще одну американку діагональну Кару Бахему. Разом з ними найчастіше виходять на майданчик місцеві волейболістки - центральні блокуючі Анна Стенсел та Магдалена Юрчик, зв’язуюча Юлія Бінжицька та ліберо Олександра Жигловська. Є в заявці ще одна легіонерка із Грузії Анн Каландадзе, але вона найчастіше виходить на заміну. Тренує команду французький фахівець Стефані Антіга.

Прометей

Підопічні Івана Петкова є дебютантками групового етапу Ліги чемпіонів і тому їм поки що важко боротися за вихід із групи. Лише в третьому турі «Прометей» зумів здобути своє перше очко в турнірі, програвши у себе вдома «Дрезднеру» 2:3. До цього були поразки від «Локомотива» 0:3 та від «Девелопрес» також на своєму майданчику 1:3.

А ось у чемпіонаті України «Прометей», як і раніше, виступає без втрат, вигравши 14 матчів із 14. За цей період команда не тільки не втратила жодного очка, а й поступилася лише двома партіями.

Лідером атак українського клубу залишається кубинська діагональна Хейді Казанова, яка практично у кожному матчі набирає від десяти і більше очок. Також на провідних ролях у «Прометеї» болгарське тріо легіонерок – центральна блокуюча Нася Дімітрова, зв’язуюча Лора Кітіпова та ліберо Жана Тодорова. І, звичайно, ж свій вагомий внесок в успіх команди роблять українські волейболістки, які складають також основу збірної країни. Це – Катерина Дудник, Діана Мелюшкіна, Богдана Анісова, Юлія Герасимова, Марина Мазенко, Ганна Харчинська та Катерина Сільченкова.

Статистика матчів

Перший і поки що єдиний раз у єврокубкових турнірах «Девелопрес» та «Прометей» зустрічалися 7 грудня 2021 року у другому турі нинішньої Ліги чемпіонів. Тоді у Запоріжжі виграли гості з рахунком 3:1.

18 січня, вівторок

«Девелопрес» - «Прометей»
Жешув. СК «Подпромьє». 19:00
Трансляція на телеканалі «Xsport»
ДЕВЕЛОПРЕС - ПРОМЕТЕЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Сделать ставку Зробити ставку
Сделать ставку Зробити ставку
BETWINNER  
  • 1.115
  • 6.05
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet  
  • 1.115
  • 6.05
Сделать ставку Зробити ставку
Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У фіналі Ліги чемпіонів зустрінуться Ястшембски Вегель і Трентіно
Волейбол | 22 березня 2024, 11:17 0
У фіналі Ліги чемпіонів зустрінуться Ястшембски Вегель і Трентіно

Обидві команди грали у вирішальних матах трьох попередніх сезонів, але програли польській «Заксі»

П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді
Теніс | 27 березня 2024, 16:02 2
П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді

В основу за рейтингом проходять Світоліна, Костюк, Ястремська, Калініна і Цуренко

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kaka
По тем средствам что вкладывают в игровые виды спорта кроме мужского футбола и результаты