Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
| Оновлено 17 сiчня 2022, 10:47
5007
7

Відвоювали трофей. Реал - володар Суперкубка Іспанії!

«Атлетік» з Більбао не зміг захистити титул, поступившись мадридській команді

| Оновлено 17 сiчня 2022, 10:47
5007
7
Відвоювали трофей. Реал - володар Суперкубка Іспанії!
Твіттер Атлетіка

Завдяки не так давно зміненому регламенту Суперкубок Іспанії отримали можливість виграти команди, які не виграли в минулому сезоні ні чемпіонат, ні кубок. Саме такими стали фіналісти поточного розіграшу - мадридський «Реал» в півфіналі переміг володаря Кубка Короля і свого принципового суперника - «Барселону», а «Атлетік» виявився сильнішим за чемпіона Іспанії - «Атлетіко».

За інформацією коментаторів матчу, в історії «Реал» та «Атлетік» саме в фіналах зустрічалися шість разів і всі шість перемагали баски. Сьогодні в Карло Анчелотті була прекрасна можливість зламати цю традицію, а заодно виграти єдиний суперкубок з топ-5 європейських чемпіонатів, який йому ще не підкорювався.

Фаворитом матчу був «Реал», причому на полі він теж зразу почав підтверджувати свій статус. На початку матчу баски міцно окопалися в своєму штрафному і хотіли б бігати в контратаки, проте не могли цього зробити. Щось почало виходити аж хвилин через десять-п'ятнадцять.

Твіттер Атлетіка

А «Реал» домінував на полі, проте занадто захопився прострілами і навісами, які нейтралізовували захисники «Атлетіка». Перший справді більш-менш пристойний момент виник тоді, коли Каземіро замість прострілу справа вирішити сильно пробити в ближній кут з дальної дистанції. Унаї Сімон врятував і цього разу, і відразу ж після кутового, витягнувши м'яч з-під перекладини після удару того ж Каземіро.

«Атлетік» розкрився і почав атакувати сміливіше. І відразу ж поплатився - захисники «Реала» перехопили м'яч, в кілька дотиків вивели Родріго на правий фланг атаки, той увірвався в штрафний, зібрав на собі захисників і відкотив назад під удар Модричу. Обвідний удар того з лінії штрафного в праву дев'ятку виявився ідеальним - 1:0!

Твіттер Реала

До кінця тайму клуб з Більбао міг зрівняти рахунок зусиллями Сансета, але тому не вистачило зовсім трохи, щоб після зміщення зліва в центр потрапити в дальній верхній кут воріт.

Другий тайм розпочався з шоку для «Атлетіка». Після удару Бензема м'яч влучив у виставлену руку Йєрая Альвареса. І хоча удар йшов явно повз ворота, підстави для пенальті були залізобетонними. Бензема з точки не схибив, відправивши м'яч під самісіньку ліву штангу.

Твіттер Реала

Стало очевидно, що це все. «Атлетік» віддав багато сил, пресингуючи мадридців, а відіграти два м'ячі в такій грі було дуже важко. Звісно, Марселіно, головний тренер Більбао, не здався, але з його замін тільки два гравці нормально потрапили в гру. Серрано відразу ж після виходу на поле почав бомбардувати ворота Куртуа дальніми ударами, а Рауль Гарсія мав шанси відродити інтригу.

Спершу він пробивав головою з кількох метрів - мабуть, це був би гол, але на шляху м'яча виникла рука Мілітао. Захисник не хотів зіграти навмисне, але факт залишається фактом: пенальті і вилучення були цілком закономірними.

Цікаво, які емоції були в голові Андрія Луніна, коли він дивився на пенальті? Куртуа полетів в правий від себе кут, Рауль Гарсія пробив по центру, але бельгієць якось зумів ногою (!) відбити удар. З такими справами витіснити Тібо з основи нашому землякові буде практично нереально.

«Реал» спокійно довів матч до перемоги і забрав трофей у його попереднього власника. Цей Суперкубок став, як вже згадувалося, першим для Карло Анчелотті в Іспанії, першим титулом взагалі в кар'єрі Андрія Луніна і дванадцятим для «вершкових».

Твіттер Атлетіка

Твіттер Реала

Суперкубок Іспанії 2022. Фінал.

«Реал» – «Атлетік» – 2:0.

 Модрич, 38, Бензема, 52 (пен).

На 89 хвилині Рауль Гарсія («Атлетік») не забив пенальті (воротар).

 Д. Гарсія, 78, Й. Альварес, 90.

 Мілітао, 86 (гра рукою).

«Реал»: Куртуа - Васкес (Начо, 90+1), Мілітао, Алаба, Ф. Менді - Модрич, Каземіро, Кроос - Родріго (Вальверде, 64), Бензема, Вінісіус (Марсело, 86).

«Атлетік»: Сімон - де Маркос, Й. Альварес, І. Мартінес, Баленсіага (Берчіче, 58) - Беренгер (Н. Вільямс, 46), Д. Гарсія, Саррага (Весга, 58), Муніаін (Серрано, 81) - Сансет (Р. Гарсія, 58), І. Вільямс.

Арбітр: Сесар Сото Градо.

Стадіон імени Короля Фахда (Ер-Ріяд, Саудівська Аравія).

РЕАЛ - АТЛЕТІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Всеволод Фомичев
Всех, кто за Реал - с Победой и кубком.
StringerBell
Хорошая игра, с первым трофеем в сезоне
Scofield_Lincoln
Как по мне, скучноватый финал... Я думаю мадридское дерби, было бы интереснее!
GELO88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Красивых матчей будет сыграно немало.
И не забудем, не забудем мы, как встарь.
В сраженьях золото и кубки добывали
Великолепный Андрей ЛУНИН и РЕАЛ !