Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 15 сiчня 2022, 19:53
6279
3

Коли отримувати трофей? Манчестер Сіті мінімально обіграв Челсі

Кевін де Брюйне довів відрив «містян» від його колишнього клубу до 13 очок

| Оновлено 15 сiчня 2022, 19:53
6279
3
Коли отримувати трофей? Манчестер Сіті мінімально обіграв Челсі
Getty Images/Global Images Ukraine

Переважна частина останніх двох тижнів в англійському футболі була присвячена проведенню кубкових змагань, тому незадіяні учасники Прем'єр-ліги отримали рідкісну можливість перевести дух поза межами матчів національної першості. Як і все приємне в цьому житті, пауза в чемпіонаті мала зрештою добігти кінця, проте команди поверталися у велику гру відразу з матчу топ-рівню. У рамках 22 туру «Манчестер Сіті» на своєму полі мав намір збільшити і без того значний відрив у десять очок від лондонського «Челсі», тим самим ставши ще на один крок ближче до захисту титулу.

Хосеп Гвардіола знову не мав опції вибору Олександра Зінченка для побудови стартового складу «городян», оскільки українець, як і раніше, перебуває на самоізоляції у зв'язку з коронавірусом, тому за фланги оборони «небесно-блакитних» відповідала звична пара Канселу – Вокер. Відразу варто зазначити, що колектив Томаса Тухеля не надто поспішав напружувати захисників суперника, тому серйозних викликів португальсько-англійська пара під час першого тайму так і не отримала.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Челсі» зовсім не цінував м'яча, хоча запальні реакції їхнього німецького наставника точно закликали до протилежного. Проте, «сині», якщо на щось і сподівалися в атаці, то лише на вдале закидання у напрямку габаритного Ромелу Лукаку, який потім мав вигравати боротьбу за м'яч. Вийшло це лише одного разу, та й то – за допомогою неквапливого Стоунза, проте бельгійський форвард потім сам і зіпсував гольовий момент передачею в офсайд на Зійєха.

Не можна було сказати, що «Сіті» демонстрував на полі щось таке, до чого не були б готові футболісти суперників або навіть уболівальники. Повільне утримання м'яча на чужій половині зрідка перетворювалася на створення небезпечних моментів, але при цьому дозволяло випробовувати нерви суперників на міцність. Ось і не витримав Ковачич у епізоді з пресингом на лівому фланзі оборони на 39-й хвилині, проте Кепа потім виграв дуель у Гриліша.

Getty Images/Global Images Ukraine

Схожим сейвом, але вже в другій половині матчу відзначився і Едерсон, коли з ним на побачення виходив Лукаку. Це був рідкісний і фактично єдиний момент «Челсі» після перерви, після чого «містяни» доклали вирішального зусилля до того, аби нарешті дотиснути оборону суперників до забитого м'яча. Допомогло необачне рішення Канте піднятися до центральної лінії під невдалий винос Кепи зі штрафного майданчика, після чого зону француза ривком розірвав де Брюйне, і дальнім пострілом засмутив свою колишню команду, яка так і не дала йому шансу розкритися.

У підсумку, бельгієць своїм точним ударом ризикує остаточно зняти всі питання у чемпіонських перегонах, оскільки у команди Гвардіоли на шляху з прямих конкурентів залишився лише «Ліверпуль».

Getty Images/Global Images Ukraine

​​​
У наступному турі «Манчестер Сіті» зіграє гостьовий матч проти «Саутгемптона», а лондонський «Челсі» на виїзді гратиме проти «Брайтона».

Англійська Прем'єр-ліга. 22-й тур.

«Манчестер Сіті» – «Челсі» - 1:0

  де Брюйне, 70

  Алонсо, 7, Ковачіч, 32

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Канселу, Ляпорт, Стоунз, Вокер – Сілва, Родрі, де Брюйне (Гюндоган, 84) – Стерлінг, Грілиш, Фоден (Габріель Жезус, 88).

«Челсі»: Аррісабалага – Сарр, Тіаго Силва, Рюдігер – Алонсо (Маунт, 81), Ковачіч, Канте, Аспілікуета – Пулішич (Вернер, 69), Зійєх (Хадсон-Одої, 69) – Лукаку.

Арбітр: Крейг Поусон (Ротерхем, Англія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 11 (6) – 4 (1)
Кутові: 9 – 1
Оффсайди: 3 – 4.

МАНЧЕСТЕР СІТІ-ЧЕЛСІ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна
Футбол | 19 березня 2024, 00:31 7
Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна

21 березня о 21:45 відбудеться півфінал плей-офф кваліфікації Євро-2024

Нганну розповів, що його розчарувало в бою з Джошуа
Бокс | 18 березня 2024, 11:18 0
Нганну розповів, що його розчарувало в бою з Джошуа

Франсіс упевнений, що міг би провести бій набагато краще

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yuriy_kent
Уж сильно беззубым был Челси. А горожане свои очки берут, и наверстать такую разницу очень сложно. По потерянным красные отстают на 8 очей(две игры в запасе). Но эти две игры еще нужно выиграть. Так что скорее всего Зинченко снова завоюет трофей.
pol-55
*...єдиний момент «Челсі» після перерви..*
Нуу, в 2му таймі був ще смачний удар Вернера,але влучив в захисника,повтор чомусь не показали,а так дійсно в Челсі не було *драйва*і програли по ділу,хоча могли зачепитись за нулі.
Scofield_Lincoln
Та что там получать, он и так у Сити! Они его защищают...