Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 сiчня 2022, 01:34
1996
1

За прогресом Сміта цікаво спостерігати. Бій із Джеффрардом буде барвистим

Інакше ці бійці працювати не вміють

| Оновлено 16 сiчня 2022, 01:34
1996
1
За прогресом Сміта цікаво спостерігати. Бій із Джеффрардом буде барвистим
Getty Images/Global Images Ukraine

Після чудового боксерського грудня, коли кожні вихідні було по декілька великих поєдинків і доводилося лише перемикатися між каналами, не засинаючи до середини ночі, січень є нудним. Настільки, що один із головних поєдинків місяця – Джо Сміт проти Стіва Джеффрарда.

Благо, останнім часом Джо тішить боксом. Цікавим, насиченим та з моментами, які хочеться переглядати. Тому занудьгувати не вийде. Тим більше що переможець у теорії може вийти на будь-якого іншого чемпіона-напівтяжа. Варто розуміти, чи має він шанси проти російських силачів.

Сміт став кращим за останні роки. Переміг топів та близький до того, щоб вийти на великі імена

Джо Сміт по-справжньому на слуху ще з 2016 року – першого великого року для нього. Тоді американець поспіль пройшов Фабіано Пенью, Анджея Фонфару та Бернарда Хопкінса. Не сказати, що поразка останнього якось здивувала всіх, але привернула увагу. Все ж таки програш ветерана Сергєю Ковальову був зрозумілим, а виліт з рингу від простакуватого Сміта – не дуже.

З того часу Сміт завжди поруч із топами дивізіону. Програвав рішенням суддів Саллівану Баррері, бив Мелвіна Рассела, а потім знову виходив на велике ім'я – Дмітрія Бівола. Росіянин мав перемагати такого американця – що й зробив, хоча в одному раунді мало не нарвався.

З технікою у Сміта довгий час була біда, а ось із ударом - завжди справи йшли добре. Технічний росіянин розбирав Джо на класі, але наприкінці одного з раундів піймався на такий удар, що мало не впав. Від продовження врятував гонг, а більше таких помилок Дмітрій не припускався, довівши поєдинок до логічного завершення своєю перемогою.

Після тієї поразки на рахунку Сміта три поєдинки, три перемоги та статус чемпіона світу у напівважкому дивізіоні. Після Бівола Джо побив Джессі Харта. Наступним був Елейдер Альварес, і є відчуття, що американець додав.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Сміт

Безумовно, Сміт ніколи не стане крутим боксером у плані техніки, але те, що він стає кращим там, де може – факт. Хороша робота передньою рукою та комбінації, які змусили більш технічного спортсмена мучитися з третього раунду. Джо провів увесь поєдинок в атаці, регулярно притискаючи суперника до канатів і насипаючи там з обох рук стільки, що й ніс у опонента почав кровити, і виглядав він загалом не найкращим чином.

У дев'ятому раунді американець дотиснув вікового суперника. Просто на початку трихвилинки Джо пішов уперед, чудово спіймав візаві правим прямим - того похитнуло. Миттєвий силовий лівий прямий закінчив поєдинок – нокаут Альвареса. Знову віковий суперник завершив поєдинок спиною за канатами. Сміт - майстер у тому, щоб підвести суперника до цього.

Наступний бій – за титул чемпіона світу у напівтяжах за версією WBO проти росіянина Максима Власова. Бій непростий, але виграний американцем. Більшість суддів віддали перемогу йому, хоча Власов визнати поразку не може досі. Збиралися з командою подавати протест і скрізь кажуть, що виграли вони.

Причини так говорити були, але не настільки серйозні, щоб трубити про це постійно. Все ж таки Сміт був кращим. Більш зайнятий в атаці, жорсткіший і точніший. Цілком достатньо, щоб перемогти в такому бою.

Спочатку перший захист титулу для Сміта мав пройти в поєдинку проти 36-річного британця Каллума Джонсона. Варіант цікавіший, ніж склався в результаті, але Джонсона наздогнав коронавірус - він знявся з бою.

Джонсон, звичайно, не ідеал, але досвід великих поєдинків має, та й програвав лише Артуру Бетербієву. А там не програти, як свідчить практика, неможливо. Перед Смітом Каллум перемагав тричі: Сіна Моргана (технічним нокаутом), Еміля Маркіча (технічним нокаутом) та Сервера Єрмулаєва (рішенням більшості суддів). І вдарити може, і технічно оснащений, але тепер він, як мінімум на якийсь час, у минулому.

Новий суперник – Стівен Джеффрард. Варіант не найвідоміший і не найкращий, але бій цих хлопців точно пройде на зустрічних курсах. Бо інакше вони особливо не вміють.

Джеффрард непогано працює і другим номером, але вважає за краще працювати в неквапливому темпі, перевіряючи суперника атакою, і ловлячи того контрдіями. Сміт, якщо захоче і буде готовий, може підтримувати не найкомфортніший для претендента темп. Цікаво.

Getty Images/Global Images Ukraine. Стів Джеффрард

«Це шанс мого життя. Безумство, як усе працює у боксі. Якоїсь миті я думав, щоб провести бій на місцевому рівні, а тут дзвонить телефон, і мені пропонують поєдинок за титул чемпіона світу за версією WBO, який транслюватиметься на ESPN. Це нереально», – сказав Джеффрард.

За коментарем зрозумілими стають дві речі: Стів щасливий і мотивований, і Стів шокований тим, що відбувається, тому що не перетинався ніколи з таким рівнем. Середній рівень рекордів Сміта та Джеффрарда просто незрівнянний, але поєдинок треба було рятувати, тому і такий варіант є не настільки вже й поганим.

Хто фаворит?

Букмекери і здоровий глузд підказують, що не Джеффрард. На Джо в середньому можна поставити за 1.07. На Стіва – за 7.50. Величезний відрив і потенційно один із головних апсетів року.

Чи може Джеффрард перемогти? За очками – малоймовірно. Сміт є вкрай працездатним, від поєдинку до поєдинку стає кращим і більш досвідченим, маючи багато якісних суперників позаду. Спіймати Стів може, звісно. У напівважкій вазі навіть ті, хто здається безударним, такими не є. Тому що вага така: все ще швидкі та технічні, але вже б'ють дуже важко.

В іншому сподіватися Джеффрарду особливо нема на що. Сміт повинен проходити таких суперників не тому, що він хоче вийти на топів, а тому що він просто кращий як боксер. І технічно, і фізично.

Сміта давно сватають у суперники Бетербієву. Бій був би супер - обидва бійці ніколи не нудьгують у рингу, але зараз незрозуміло, чого чекати від Артура і куди він хоче рухатися. А ось Хільберто Рамірес є цікавим варіантом. Хлопець рухається до рекорду Флойда, розповідає, що Бівол від нього бігає, тому точно захоче мати пояс на плечі.

Можливо, у разі перемоги мексиканці зможуть заманити Джо Сміта своїми великими гонорарами.

Поєдинок Джо Сміт – Стів Джеффрард відбудеться у ніч із 15 на 16 січня у Вероні (США). Орієнтовно початок бою 05:00 за київським часом. У прямому ефірі двобій покаже ESPN.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Президент WBC розповів, чи можна скасувати реванш між Ф’юрі та Усиком
Бокс | 23 квітня 2024, 13:18 1
Президент WBC розповів, чи можна скасувати реванш між Ф’юрі та Усиком

Маурісіо Сулейман готовий обговорити інший запит

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kaka
не удивлюсь апсету-Смит -случайный чемп в этом весе