Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
4839
0

Рамірес розумно перебив Джо Сміта, а рішення суддів – жах

Хороший дебют у новій вазі для обох боксерів

Рамірес розумно перебив Джо Сміта, а рішення суддів – жах
Golden Boy. Джо Сміт і Хільберто Рамірес

У ніч з 7 на 8 жовтня мексиканець Хільберто Рамірес (45-1, 30 КО) зустрівся з американцем Джо Смітом (28-5, 22 КО). Цей бій – елімінатор за пояс WBA у важкій вазі (до 90,7 кг). І він вийшов насиченим та з питаннями щодо результату.

Обидва програли свої попередні протистояння і піднялись у вазі. У підсумку влаштували бій, повний розмінів.

Бій невдах – чи можна було так сказати про це протистояння? Частково, так. Хільберто Рамірес до 2022 року створював образ непереможного нокаутера-мексиканця, який збирається бити рекорд Марчіано, Флойда і всіх схожих боксерів. У нього було 45 перемог без поразок, великі габарити та хайп довкола від величезної мексиканської фанатської бази.

З іншого боку у нього не було жодного великого імені у рекорді. Сюди можна було віднести хіба Саллівана Барреру. Але це не по-справжньому велике ім’я, та й Рамірес побив кубинця вже на спаді кар’єри. Ще були переможені Артур Абрахам – але, коли від нього лишилось лише ім’я. Українець Максим Бурсак та аж двічі американець Джессі Харт.

Чи великі це імена? Як для претендента на пояс – непогано. Як для людини, яка каже, що він переб’є всіх довкола, піде непереможеним і стане чемпіоном – замало по своїй суті. Бо кожен з цих боксерів або просто не рівень Раміреса, або був на спаді.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хільберто Рамірес

У 2022 році Хільберто все ж програв і зробив це занадто безапеляційно. Дмітрій Бівол перестріляв більшого мексиканця, перепрацював кількісно і якісно. Рамірес не зробив нічого. Ходив, отримував, намагався відбиватись.

Цього разу у протилежному куті був боксер, який попередній бій також програв у протистоянні за титул. Джо Сміт – не найзірковіший боксер, не найтехнічніший, не найбільш різносторонній. Але у нього є історія, як він працював на будівництві та тренувався. Як продовжував там працювати, вже маючи чемпіонський пояс. І як з цим усім став тим, хто вибив за межі рингу Бернарда Хопкінса.

У 2022 році Сміт зустрівся з Артуром Бетербієвим у поєдинку за титули IBF, WBC та WBO у напівважкій вазі. На жаль, протистояння не вийшло ані конкурентним, ані довгим. Сміт пішов активно вперед, насипав, а потім упіймався і був фінішований. От і все.

Так от чи можна це протистояння назвати бійкою невдах? Частково, так – бо вони програли попередні вкрай важливі поєдинки для кар’єри. І зробили це безапеляційно. Але загалом обидва починали новий етап. Обидва піднялись у важку вагу і одразу боролись за те, щоб стати претендентом на пояс WBA. Звучить доволі солідно, щоб говорити про цих боксерів погано. І не варто того робити, дійсно.

Питання по поєдинку були. Ми не бачили ані першого, ані другого у крузервейті, не уявляли, що зміниться. Змінилося небагато, але над витривалістю, схоже, доведеться попрацювати обом.

Сміт попер вперед з перших секунд. Вирішив просто розбити мексиканця, не даючи тому подумати. Виглядало непогано, хоч питання до того, наскільки вистачить Джо у такому режимі, виникли одразу. У відповідь Рамірес не вкладався. Працював розумно, намагався зустрічати та йти з лінії атак. Це не виходило завжди і не виходило ідеально, але Хільберто працював – на відміну від його попереднього виступу.

Джо ж не зупинявся. У четвертому раунді його удар явно похитнув Раміреса. Удар в американця завжди був важкий та жорсткий. Мексиканець втримався, не впав – виявляється, тримає він чудово, і цей поєдинок точно можна буде наводити, як доказ.


Getty Images/Global Images Ukraine. Хільберто Рамірес

Ще один плюс мексиканцю – він витримав стартовий спурт. А далі все пішло краще. Сміт все ж не зміг так атакувати весь поєдинок і ближче до середини бою американець все більше втрачав сили. Бив одиночними ударами, цілився навіть не двоударними комбінаціями. Просто, бо не міг.

Ще раз небезпечно вибухнув атакою Джо у восьмому раунді. Влучив, але ні до чого не довів. Бо вже не було сил. Суперник теж заморився під постійними атаками, але виконував план вправно. Відпрацьовував другим номером, боксував і намагався робити роботу. Пасивності минулого бою як і не було, але й суперник більше зручний.

Загалом, Рамірес переміг. У хорошому міцному протистоянні. Було яскраво, моментами тяжко для обох, але мексиканець був розумнішим та точнішим. Але фінальний рахунок – жах: 99-91 на користь Хільберто. Дякуємо суддям, що одразу визначилися з переможцем.

Що далі?

Так, дебютанти нової ваги отримали одразу титульний шанс. Переможець може стати претендентом на пояс WBA у крузервейті. Там чемпіон Арсен Гуламірян з Вірменії (формально француз) з 27-0, 18 КО. Міцний, габаритний, хоч і віковий боксер. Буде цікаво. Рамірес може і поперти вперед, якщо відчуватиме, що остаточно влився в рамки крузервейту, як і відпрацювати другим номером – ми побачили, що він то вміє, коли опонент не темповик з десятками і десятками ударів за раунд.

По Сміту – незрозуміло. Може залишитись і зробити декілька непоганих поєдинків. Він цікавий, яскравий і його дивляться. В андеркарди беруть із задоволенням. Повертатись у попередню категорію він вже навряд буде.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.