Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 сiчня 2022, 21:04
3287
2

Юрист розповів, у яких випадках футболіст може достроково піти з клубу

Але якщо підстав для розірвання контракту замало, гравець може повторити долю Матузалема

| Оновлено 12 сiчня 2022, 21:04
3287
2
Юрист розповів, у яких випадках футболіст може достроково піти з клубу
ФК Десна. Владислав Калітвінцев

Спортивний юрист Ілля Скоропашкін поділився думкою про ситуацію із 29-річним українським півзахисником Владиславом Калітвінцевим, який вирішив в односторонньому порядку розірвати контракт із «Десною» та уклав угоду з «Олександрією».

«Трудові відносини у сфері футболу регулюються контрактом, який укладається на певний термін та обмежує футболіста у праві вільно змінити клуб. Якщо клуб порушує своє зобов'язання щодо оплати праці, футболіст має право достроково розірвати контракт. При цьому сума боргу має бути значною (не менше двох місяців), а футболіст повинен повідомити клуб та надати не менше 15 днів на виплату. Якщо протягом цього терміну клуб не врегулював питання із виплатою, контракт може бути достроково розірваний.

Водночас, якщо футболіст розриває контракт без достатніх підстав, до нього можуть застосовуватись дисциплінарні та фінансові санкції. Усі пам'ятають прецедентну справу Матузалема, коли гравцю було присуджено виплатити величезну суму (близько €12 мільйонів) за дострокове розірвання контракту із «Шахтарем».

Розглядаючи такі суперечки, органи футбольного правосуддя беруть до уваги всі деталі: системність виплат зарплати, розмір суми боргу на момент розірвання, дотримання строку попередження, реакція клубу на повідомлення тощо. Порушення нормальних взаємовідносин та втрата довіри між сторонами також враховуються», — зазначив Скоропашкін.

Чернігівську «Десну» під час зимової перерви залишили багато гравців, серед них і Владислав Калітвінцев. 10 січня футболіста представили в якості гравця «Олександрії» разом із чотирма іншими новачками.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MasterSith_2013
Тут все понятно але дивлячись на Десну яка ще перед стартом сезону було непонятно чи взагалі стартує через борги то не варта порівнювати справу Шахтар - Матузалем бо кеш платився тільки він зірку вхопив і потихому злиняв. Тут же скоріш борги і затримки зіграли роль. Десна іде на дно і врятує її лише вливання кешу якого вливати нікому.