Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
5148
1

Ортіс не без проблем переміг Мартіна. Луїсу варто подумати про пенсію

Попереду не буде простіших опонентів

Ортіс не без проблем переміг Мартіна. Луїсу варто подумати про пенсію
Skysports.com

Луїс Ортіс натужно переміг Чарльза Мартіна технічним нокаутом у шостому раунді. Так, нокаутом, але натужно. Це саме про даний поєдинок. В елімінаторному поєдинку від IBF падали обидва, але в результаті кращим виявився Ортіс.
Щоправда, показавши той рівень, з яким часто рекомендують закінчувати з боксом.

У першому ж раунді впали обидва, але Ортіс витягнув поєдинок на досвіді

Назвати нинішній період кар'єри Луїса Ортіса вдалим досить важко через одну людину – Деонтея Вайлдера. З 2018 року він провів сім поєдинків, програвши лише у двох – єдиних у кар'єрі. Але обидві поразки Вайлдеру, здається, сильно вдарили по кубинцю у фізичному плані.

У першому бою рубалися обоє, поки в десятому раунді Деонтей не знайшов голову суперника. У другому Деонтей більшу частину часу пробув у пасивному стані, але все одно влучив - голова відлетіла так, ніби в неї вистрілили. Між цими боями Луїс переміг Ражвана Кожану, Тревіса Кайффмана, Крістіана Хаммера, Александра Флореса і ось тепер Чарльза Мартіна. Лише одного (Крістіана Хаммера) – рішенням суддів, але питання до його готовності продовжувати битися на високому рівні є знову актуальними.

Ситуація Мартіна схожа. Ставши для Ентоні Джошуа першим і на той момент єдиним суперником – шульгою, Чарльз програв швидко – нокаутом вже у другому раунді поєдинку. Після цього була спроба відновити позиції і знову поразка – Адам Ковнацьки. Знову відновлення, декілька дострокових перемог та поразка – від Луїса Ортіса. Усі поєдинки, де можна було б зробити крок на новий рівень, Чарльз програв. Мабуть, крокувати туди йому не слід.
Проте, бій проти Луїса Ортіса він розпочав добре – з нокдауну. Спочатку впав сам, оступившись. Потім звалив суперника боковим – явні проблеми кубинця, яких його позбавив гонг.

У другому раунді все продовжилося. Ортіс ніяк не міг намацати зручну для нього дистанцію, стріляв джебом лише через раз, переважно намагаючись перехопити атаку суперника контрвлучанням. Виходило так собі – загалом суперник був кращим і точнішим.

Луїс вислухав від рефері неприємності в кутку і спробував вирівняти перебіг поєдинку. Загалом, вийшло завдяки поверненню джеба та регулярної роботи передньою рукою. Але в четвертому раунді вже Чарльз влучив джебом, записавши собі в актив ще один нокдаун у найбільш непримітному для цього моменті.
Кубинець мав проблеми. Мартін виявився не таким простим, як уявлялося на самому початку, і загалом вів поєдинок. Епізодично ситуації забирав Ортіс за рахунок якіснішого боксу – рівень Луїса просто сам по собі вищий за рівень суперника. Але в іншому Чарльз був досить хорошим, щоб диктувати умови супернику.

Але, як виявилось, не до кінця. У шостому раунді Луїс знайшов шлях до суперника. Влучив, того почало штормити. Луїс накинувся з купою ударів, Мартін таки впав. Після того, як рефері відрахував, кубинець завершив розпочате.
Очікуваний технічний нокаут від Луїса Ортіса, який не випливав з ходу поєдинку. Все ж таки сила удару залишається з боксером найдовше, що знову довів кубинський спортсмен. А коли твій рівень боксу загалом вищий, ніж у суперника, побоюватися варто кожну секунду бою.

Мартін проспав одну-єдину атаку і знову програв топовому опоненту, хоча був близьким до того, щоб перервати свою невдалу серію. Мабуть, не судилося.

Що далі?

В цілому, для Мартіна нічого не змінилося. Він як був міцним гейткіпером, так ним і залишиться. Чарльз вірив, що ось-ось дістанеться титульного шансу, але знову був відкинутий подалі. Та й на що йому розраховувати в рингу з Джошуа, Ф'юрі, Усиком чи Вайлдером? Перший уже показав, що може зробити з ним. Другий ще більший і може перевернути кількома ударами. Третій є швидшим втричі. Четвертий може укласти так, ніякий Луїс Ортіс не зрівняється.
Ортіс близький до того, щоб називатися офіційним претендентом від IBF. Хоча ситуація у Федерації вперше за довгі роки є заплутаною. Начебто це елімінаторний бій, а ніби Філіп Хргович теж десь поруч. На нього навіть хотіли вивести Усика, щоб вони вирішили, хто там претендуватиме на Джошуа.

Цілком можливий варіант, коли Луїсу Ортісу доведеться боротися за звання претендента з хорватським нокаутером.
У жодному разі просто не буде. Цей Луїс Ортіс – це не той самий кубинець кілька років тому. Тоді він був реальним фаворитом у поєдинках з більшістю супертяжів і серйозно міг називатися таким, якого уникають. Наразі велике питання, чи потягне він Хрговича. Філіп є молодшим, він сильний і мотивований. А ще б'є з обох рук, як битою.
Якщо ж Луїс одразу стане претендентом, то попереду – Усик. Якщо українець захистить свій статус, звісно. Поєдинок проти Мартіна показав дивну розбалансованість на ногах у Ортіса. Якщо це продовжиться у поєдинку проти Олександра – буде біда. Цей хлопець на ногах може закрутити кого завгодно.

Цікавий поєдинок вийшов би з Джошуа, але насторожує, як кубинець падав у цьому поєдинку. Ентоні може вдарити точно жорсткіше за Чарльза Мартіна. Наслідки, відповідно, наступають негайно. Луїс Ортіс підійшов до тієї частини кар'єри, коли важливо зрозуміти, чого ти хочеш більше: ще раз ризикнути чи зберегти здоров'я. Схоже, у боксерському плані воно вже трохи похитнулося. Чи варті ті шанси, які в нього є у боротьбі за пояс, тих ризиків, які можуть настати з огляду на рівень потенційних суперників?

Є величезні сумніви, що варто ще ризикувати.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yurasik2
А вот теперь пусть победители сойдутся Выхрист против «Кинг-Конга»