Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 грудня 2021, 00:30
52436
35

5 гравців, з якими Шахтарю потрібно розпрощатися

«Гірники» навряд чи втратять, якщо ці гравці підуть прямо зараз

| Оновлено 27 грудня 2021, 00:30
52436
35
5 гравців, з якими Шахтарю потрібно розпрощатися
ФК Шахтар. Євген Коноплянка

Минулого разу ми говорили про футболістів, з якими «Динамо» може безболісно розлучитися прямо зараз. Наразі аналогічна тема щодо другого нашого гранду. Цілком можливо, що обрана нами п'ятірка «непотрібних» із «Шахтаря» викличе суперечки та нарікання. Власне, інакше й бути не може, адже версія Sport.ua базується, безсумнівно, на суб'єктивності. Але від цього вона, на наш погляд, не видається менш актуальною.

Олексій ШЕВЧЕНКО, 29 років
Амплуа: воротар


ФК Шахтар. Олексій Шевченко

Про існування цього, колись талановитого голкіпера, багато хто встиг порядком забути. Воно й не дивно, адже Олексій міцно закріпив за собою статус лише третього за ранжиром вартового воріт «Шахтаря». Будемо відверті: пробитися в основу він не має жодного шансу. Напевно, ми й надалі не пам'ятали б цього футболіста, якби Де Дзербі в останньому турі Ліги чемпіонів не випустив його на кілька фінальних хвилин у грі проти «Шерифа». Якщо Олексій чимось і запам'ятався у тій грі, то це пропущеним м'ячем.

Існує думка, що Шевченка випустили в ЛЧ для того, щоб таким чином попрощатися з ним; його готуються відпустити. Якщо це справді так, то «Шахтар» від його відходу не втратить нічого. А сам воротар, можливо, ще встигне реанімувати свою кар'єру, адже вік не критичний. Особливо для голкіпера.

ВІТАО, 21 рік
Амплуа: захисник


ФК Шахтар. Вітао

Два роки тому придбання «Шахтарем» Вітао було обставлене з належною помпою. Просимо любити і шанувати, «до нас їде капітан збірної Бразилії U-20». Загалом, було багато гучних епітетів та щедрих авансів. Та й контракт юний «чарівник м'яча» (хоча щодо цього хлопця ця сентенція виглядає швидше непорозумінням) отримав щедрий – на п'ять років. Проте досі так і не зрозуміло, за рахунок чого Вітао обирали капітаном у бразильській молодіжці. І чому йому продовжують довіряти у «Шахтарі»: вибачте, але його профільні характеристики – суцільний жах. Бразилець дуже часто помиляється в простих ситуаціях, а ще часто – «кіпішує» на рівному місці. Йому вочевидь бракує характеру, витримки, спокою. Можливо, це справа наживна. І ось щоб нажити необхідний досвід, краще відправити цього центрбека кудись в оренду.

ІСМАІЛІ, 31 рік
Амплуа: захисник


ФК Шахтар. Ісмаїлі

До нашого рейтингу основний лівофланговий захисник «гірників» потрапив не через те, що не справляється зі своїми прямими обов'язками. Тут матерія набагато тонша буде. Бразильцеві в січні стукне вже 32 роки - як не крути, але для гравця цілої брівки це дуже поважний вік. Крім того, після складної травми Ісмаїлі хоч і повернувся в основу, але він уже, на жаль, «не той». До того ж, часто через травми і хвороби опиняється в клубному лазареті. Якщо Де Дзербі всерйоз збирається омолоджувати склад, то відпустити Ісмаїлі - саме час. Його договір з клубом діє до літа 2023 року, отже, за його достроковий відхід можна отримати відносно хороші гроші. Та й адекватна заміна вже давно є – Корнієнко. 

Євген КОНОПЛЯНКА, 32 роки
Амплуа: півзахисник


ФК Шахтар. Євген Коноплянка

На жаль, один із найталановитіших і найперспективніших українських футболістів останнього десятиліття так і не зміг реалізувати свій потенціал. Причому після «Дніпра» Євген не заграв ні за кордоном, ні в «Шахтарі». Здавалося, що після переходу з «Шальке» Коноплянка зможе розкритися по-новому, зможе перезапустити свою кар'єру. Але, виявляється, він навіть не намагався цього зробити.

У «Шахтарі» ми побачили навіть не тінь Коноплянки, а тінь від тіні. Так, він схильний до травм, але також схильний і до «протирання» форми на лаві. Схоже, зараз у нього головне завдання – не пробитися до основи, а добудувати свій шикарний будинок. Його контракт спливає влітку наступного року, але вже зрозуміло, що користі «Шахтарю» він не принесе. Можна безболісно відпускати вже зараз, але хто його купить...

Данило СІКАН, 20 років
Амплуа: форвард

Молодий, перспективний, талановитий – усе це про центрфорварда «гірників» і вже національної збірної України. Тільки заслужити довіру у Де Дзербі у Сікана не виходить. Навіть незважаючи на те, що через травми вибули основні форварди «Шахтаря» - Мораес та Траоре. Але навіть у такому разі тренерський штаб «гірників» вирішив «переробляти» у нападників півзахисників Фернандо та Педріньйо, а не робити ставку на Данила. До того ж, є чітке відчуття, що хлопець ще «сируватий» для гри в одній із найкращих команд країни.

Показово, що ровесники Сікан і Траоре провели в першій частині поточного сезону однакову кількість матчів – по 14, проте результативність та роль буркінійського форварда – на порядок вищі. Здається, що для того, щоб Сікан відчув справжню впевненість у собі, «оперився», так би мовити, йому пішла б на користь оренда. Ні, не в «Маріуполі», а в більш серйозні колективи.

Оцініть матеріал
(448)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Burevestnik
статья не первой свежести - напечатана повторно.
Тогда повторюсь о Коноплянке: В Шахтере с сентября 2019 года, по разным источникам зарплата 1,7-2,5 млн евро. Игр провел ну очень мало. Редко в заявках на матчи.
Хорошо устроился.
Молодец!
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Столетов
Со всем в статье можно согласиться кроме одного. "Корниенко - адекватная замена Исмаили". Витя выстрелил год назад на волне коронавируса, но с тех пор особых подвижек нет. Не даром итальянец продолжает доверять Исмаили даже при явном спаде в его игре и даже переводит частенько на этот флаг Матвиенко. Де Дзерби любит в каждом интервью упоминать о перспективной украинской молодёжи, упоминая о Мудрике, Бондаренко, Судакове. При этом о Корниенко ни слова. И вообще, судя по всему именно эту позицию считает проблемной.
FunnyCat___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Ткачук
Ісмаілі подякувати і попрощатися. Сікана в оренду ( бажано не на снігерію ), з рештою - просто попрощатися.
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
Корниенко явно не замена Исмаили.
turist86
"Вітао. Щоб нажити необхідний досвід, краще відправити цього центрбека кудись в оренду."
В Маріуполь?
KRBS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
New Zealander
Так, че тут у нас. Самый главный пришёл. Шухер все... Такссс.... значит да, отпускать всех надо кроме Исмаили.
OKs100
А ещё нужно продавать Трубина, Матвиенко и Тете.
brighi10
Та там полкоманды непонятных Педринь и Сассоул
mayakovskiy2
Коно, Витао согласен. Остальное влажные фантазии Василенко. Особенно про Исму насмешило
С Новым годом!⚒
Коноплянка, который родился в Кировограде, мог усилить одну из трёх родных команд! Александрия, Ингулец, Звезда. Глаза разбегаются. Не хватает патриотизма.
Вон у областной команды какая история!
"Футбол начинает постоянно и крепко входить в жизнь елисаветградской молодёжи. 16 (29) октября 1911 года на елисаветградском ипподроме состоялся матч между командой футбольного кружка завода Эльворти и первой командой мужской гимназии. Победили рабочие завода со счётом 4:1. Эта дата считается датой основания футбольного клуба «Звезда»".
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
Питання кому вони потрібні не за копійки, такий дроч як з Коваленко за 700 тис. Єнотів Шахтар вже собі не дозволить
maksum139
Сікан завжди був дно
euro2012_za_2012euro
Коноплянка однозначно на выход.
А Шевченко , чем он хуже Лунина? Пусть дальше полирует скамейку.
Остальные ещё пригодятся.
Крот_mad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
-smart--Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил