Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 грудня 2021, 14:02
77492
56

5 гравців, з якими Динамо треба розпрощатися

З речами на вихід: цим гравцям із «біло-синіми» не по дорозі

| Оновлено 26 грудня 2021, 14:02
77492
56
5 гравців, з якими Динамо треба розпрощатися
ФК Динамо. Ілля Шкурін

В УПЛ тривала зимова пауза – час не лише для відпочинку футболістів на курортах, а й для активності клубів на трансферному ринку. Про нових гравців, потрібних двом нашим грандам, ми іноді чуємо. Як і про проблемні позиції. Але ми вирішили зараз не шукати кандидатів на потрібні вакансії у табори вітчизняних грандів, а розібратися з тими, хто через ті чи інші причини вже себе вичерпав.

Перший варіант Sport.ua – щодо «Динамо». Наступним буде «Шахтар». Цілком можливо, наша версія буде дискусійною, але іншою вона і бути не може, бо складена на підставі суб'єктивної думки. Хоча й на підставі статистичних даних також.

Артем ШАБАНОВ, 29 років
Амплуа: захисник


ФК Динамо. Артем Шабанов

Артем останніми роками був справжньою паличкою-виручалочкою для «Динамо». Здавалося, що цей центрбек не має всіх тих якостей, які необхідні захиснику команди рівня «Динамо». Однак у різних випадках, особливо коли травмувалися його колеги з амплуа, саме Шабанов «затикав» проблемні позиції. Тим не менш, нинішній динамівський наставник продовжувати цю традицію не збирається. Минулого сезону Артема відрядили в оренду до польської «Легії», але він там не затримався.

Нинішнього сезону в активі досвідченого оборонця – лише шість матчів за «Динамо» (у чемпіонаті) та один поєдинок у Кубку України. Враховуючи, що на позиції Шабанова в команді грають молодші і, все ж таки, більш майстерні Забарний, Сирота, Попов, та й Бурда теж, шансів вкотре відродитися з попелу у Артема вже не буде. І якщо київський клуб хоче заробити хоч якісь гроші на цьому гравцеві, його треба відпускати прямо зараз, адже угода із Шабановим розрахована до кінця травня наступного року.

Богдан ЛЕДНЄВ, 23 роки
Амплуа: атакувальний півзахисник


ФК Динамо. Богдан Леднєв

Свій перший «дорослий» контракт Леднєв підписав саме з «Динамо» - вже далекого 2016 року. Але заграти по-справжньому, тобто пробитися до складу першої команди, уродженцю столичної області не вдавалося. Очевидно, через серйозну конкуренцію. А ось у «Зорі», куди Богдана відправили в оренду, у нього склалося. Протягом двох сезонів Богдан був одним із лідерів луганського колективу: забивав, асистував. Та й взагалі був тим, на кому будувалася гра.

Влітку 2020-го Богдан повернувся до «Динамо», перед тим продовживши угоду з київським клубом до літа-2024. Проте грати таку ж важливу роль, яку він грав у «Зорі», в «Динамо» не виходить. Максимум, на що може розраховувати Леднєв у нинішній команді – гравець ротації.

Нинішнього сезону він зіграв за «Динамо» десять поєдинків: начебто й чимало, але лише у двох із них виходив зі старту. Ні забитими м'ячами, ні асистами не відзначався. Понад те, іноді його гра видається дисонансом на тлі дій партнерів. Можливо, Леднєву потрібен час, щоб розкритися, виправдовувати щедрі аванси. Але за нинішньої ситуації, коли команда бореться за титул, тут не до експериментів. І не до сентиментів. Аби не «пересидіти» на лавці, Богданові краще піти в оренду. Може, набуде впевненості.

Денис АНТЮХ, 24 роки
Амплуа: півзахисник


ФК Динамо. Денис Антюх

Колишнього півзахисника «Колоса», системоутворюючого півзахисника, «Динамо» обходило довше, ніж має від нього «вихлоп». Луческу хотів отримати цього футболіста ще взимку минулого року. Але тоді не зрослося: нібито клуби не зійшлися в ціні. Влітку цього року – вже зійшлися, і вихованець охтирського футболу підписав із «біло-синіми» контракт. Причому дуже серйозний – на чотири роки. На літніх зборах, напередодні старту цього сезону, Луческу давав чимало ігрового часу Денису. І футболіст віддячив тренеру забитими м'ячами. Але в офіційних поєдинках Денис – дуже рідкісний гість в основі.

У всіх турнірах він зіграв за «біло-синіх» лише у чотирьох поєдинках (неповних). Результативними діями не вирізнявся. Якщо врахувати, що на позиції Антюха (лівий фланг) грають Де Пена, Вербіч та Вітіньйо, то на даний момент Денис практично не має шансів пробитися в основу. Тому, як вихід, можна йти в оренду. За ігровою практикою. Хоча б – у «майже» рідний «Колос», за який він виступав із 2018-го.

Владислав КУЛАЧ, 28 років
Амплуа: форвард


ФК Динамо. Владислав Кулач

З чуток, Мірча Луческу не дуже хотів брати цього гравця. Точніше, зовсім не хотів. Але так вийшло, що цього літа Кулач підписав угоду з київським клубом – за системою «2+1». Подейкують, президента столичного клубу підкупила трансферна вартість найкращого бомбардира минулого сезону: за нього не довелося заплатити й копійки, бо він дістався киянам у статусі вільного агента. Колишній бомбардир «Ворскли» дуже намагався проявити себе на літніх навчально-тренувальних зборах. І треба віддати йому належне: проявити вдалося. Так чи інакше, забиті два голи Кулачем на тих зборах переконали Ігоря Суркіса підписати контракт із нападником. Проте, мабуть, не переконали Мірчу Луческу: таке враження, що динамівський тренер не бачить цього гравця.

Незважаючи на справжній єралаш, що твориться в «Динамо» з нападниками, Кулач як рятівник не розглядається. П'ять неповних матчів та один гол – ось «улов» вихованця «Шахтаря» у першій частині сезону за «Динамо». Далі навряд чи буде прогрес. Тому для всіх буде краще, якщо Влад за пошуками ігрового часу піде в оренду.

Ілля ШКУРІН, 22 роки
Амплуа: форвард


ФК Динамо. Ілля Шкурін

Білоруського форварда Шкуріна «Динамо» переглядало ще 2017-го. Але тоді він не підійшов київському клубу. Підійшов чотири роки по тому. «Біло-сині» в середині цього літа підписали з 22-річним білорусом, контракт якого належить російському ЦСКА, орендну угоду. Термін її дії – повний сезон. Із правом викупу. Проте, здається, викупу не буде. Шкурін абсолютно нічим не здивував. Більше того, на тлі інших динамівських нападників він здається важкуватим та технічно обмеженим. Хоча не можна сказати, що він не отримував свого шансу. Скоріше так, ніж ні. У його активі у першій частині сезону – 11 матчів. Більше, ніж у Раміреса, Кулача та Супряги. У цих поєдинках Ілля не забивав, але відзначився трьома результативними передачами. Та все ж, на нашу думку, цей гравець не дотягує до рівня «Динамо».

Оцініть матеріал
(543)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 56
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks Maks
Я бы ещё Шепелева добавил в этот список. Последнее время вообще перестал прогрессировать, только регресс Тем более молодых талантов у Киева очень много на любые позиции. Точно не хуже нынешнего Шепелева. Чем-то Рыбалку напоминает. Был одним из лидеров ДК, а теперь в Александрии
vetal82
Я думаю Рамирес еще может пригодится. Он то по большому счету толком и не сыгрался с коллективом. После сборов будет видно.
VK-Sport
Шепелев, Андриевский и Леднев - это самый ближайший резерв вместо незаменимого трио Сидорчук, Шапаренко и Буяльского. Леднев - это хороший актив, 23 года, глупо избавляться от него.
Vladislav Pohily
Примітно, що 3 з 5 підписані влітку і, начебто, мали підсилити ДК перед ЛЧ.
Sauron
Отличный список.
Согласен по всем кандидатам и добавил бы Андриевского, хотя может еще пригодится, всетаки опыт есть и уровень кое-какой.
fedd1979
Про Антюха й Кулача я писав ще в міжсезоння, дивуючись, нащо їх брали, але отримував за це дружні мінуси. Не розумію тих, хто мінусував, адже мені зрозуміло: якщо Антюх і Кулач рівня "Динамо" - значить у "Динамо" проблемні часи. Про Шабанова я казав це ще раніше. За Шкуріна, можливо, найбільш прикро... І теж багато хто мене мінусував, коли я його критикував, кажучи, що справа форварда - забивати голи. А мені тикали про гольові передачі. Пардон, але при 5:0 чи скільки там 0 за гри в одні ворота ти, будучи форвардом, не забив, а дав якийсь пас і навіть два - подумаєш, велике діло. А хто, як не ти? Останній захисник, воротар? Ти ж на вістрі! Тобі й карти в руки. Тут декхто каже, і то завжди, "чіпляється за мяч". Нічого не зневажаю так, як цю фразу. Вона ТУПА. Толку з твого чіпляння!Тому - подумаєш, досягнення, твої гольові передачі з аутсайдером. Я сподівався на нього, але... Не склалося. А ось у Лєднєва єдиного хочеться вірити
Maks Maks
Не в тему, но очень уже хочется увидеть Диалло в основе и Вивчаренко либо Дубинчака на позиции Миколенко. Сборы покажут многое
Maks Maks
Это не тебе решать, а президенту клуба. А ты - это существо, которое никому не нужно и толку от тебя НОЛЬ
Maks Maks
Что-то донецких с утра плющит. Видимо оккупанты боярышник на завтрак рабам не выдали
Gargantua
якщо продати Леднєва, хто буде підміною для Буяльського у випадку травми?
umnuy2
а зачем их вообще брали- изначально же всем было видно что днищенские исполнители,ну разве леднев ещё может что-то представлять из себя
avk2307
Леднев точно никуда не уйдет, у него контракт до 2024 года.
Кулач , Шабанов (при восстановлении Бурды) и Антюх вполне возможно.
Шкурин и так до конца сезона и если не выстрелит весной, то вернут.
Vladimir Kukharchuk
Я думав Суркіса!)
BaZia
Болю Леднева не чіпайте, хлопець ще проявить себе!
dd dent
Увы, но можно было делать топ куда больше
Oleksa_71
Сюди можна добавити Андрієвського,Шепелева і Бойка.Плюс Вербич і Кендзьора, за яких можна виручити якісь гроші.
D.Lanskoy
Собственно, из Динамо нужно давно убрать одного человека, и это не игрок и даже не тренер. Без этого нет смысла обсуждать кого-то ещё.
Alex1964
Нет больше "Динамо",именно того "Динамо" который громил Барсу,ПСВ,Реал и мн.др.Именно того, который выиграл 3 кубка Европы, дал лучших футболистов мира(Блохин, Беланов).
Нынешний клуб это уровень первой лиги бывшего СССР.Владельцы клуба барыги-рекетиры 90-х должны уйти и то немедленно.
Akkerman65
Есть ещё более десяти игроков основы, которые должны быть проданы или отданы в аренду.
Sauron
Шепелев еще может выстрелить. Пока надо его удержать и развивать (если он сам хочет прогрессировать)