Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 22 грудня 2021, 14:34
29910
33

Очко на користь Шевченка. Дженоа вдалося стримати Аталанту Маліновського

Одна з найкращих атак чемпіонату Італії не зуміла забити аутсайдеру

| Оновлено 22 грудня 2021, 14:34
29910
33
Очко на користь Шевченка. Дженоа вдалося стримати Аталанту Маліновського
Getty Images/Global Images Ukraine

Чергова спроба українського фахівця Андрія Шевченка здобути першу перемогу на чолі генуезької «Дженоа» у матчі італійської Серії A припала на домашню гру «грифонів» у рамках 19-го туру національної першості проти бергамаської «Аталанти». Команда екс-наставника збірної України була перед стартом звітної гри в зоні вильоту в турнірній таблиці, і навіть у разі власної перемоги мала незначні шанси на те, щоб залишити її межі.

Рівно місяць пройшов для нас в очікуваннях першого успіху в італійському чемпіонаті Шевченка. «Дженоа» за цей час встигла провести шість матчів серії A, але в жодному з них не досягла необхідного результату. Приємним винятком виступила лише гра Кубка Італії проти «Салернітани» (1:0), за підсумками якої «грифони» вирушили безпосередньо в пару до «Мілану» на стадії 1/8 фіналу, якому вже програвали в недавньому минулому з рахунком (0:3).

Getty Images/Global Images Ukraine

Не можна було сказати, що на результати попередніх ігор «Дженоа» вплинула велика кількість пошкоджень, про що говорили ще на початку роботи Шевченка на чолі клубу. Наприклад, проти римського «Лаціо» минулими вихідними виходив цілком бойовий склад, але результати були аналогічними – 1:3. У «Аталанти», у свою чергу, була інша проблема – Джан П'єро Гасперіні з якоїсь причини вирішив, що може зіграти у ротацію проти римської «Роми», що обійшлося у результаті болючим ударом для його команди на її полі (1:4). Оскільки «Богиня» не хотіла б утратити свої позиції у топ-4 командах країни, то у звітній грі вона була заряджена виключно на перемогу.

У першій половині матчу гості переграли своїх суперників за контролем м'яча. «Дженоа» знову використала тактику щільної оборони проти статусного суперника, але, на відміну від попередніх експериментів, не пропустила хоча б до перерви. Проблеми з атакою у команди Шевченка були помітні досить сильно, оскільки футболісти банально не могли утримати м'яча у своїх ногах навіть без інтенсивного пресингу на противагу їхнім діям. Утім, колектив Гасперіні також викликав чимало нарікань своєю грою, у якій була помітна погана взаємодія у трикутнику атаки з Русланом Маліновським як одним із ключових футболістів.

Getty Images/Global Images Ukraine

На цьому тлі було досить очевидно, що «Аталанта» не мала багато моментів, щоб засмутити Сирігу. Голкіпер «грифонів» не схибив у єдиному моменті гостей за весь перший тайм, коли ще на п'ятій хвилині Сапата з передачі Міранчука на правий фланг штрафного майданчика розстрілював ворота з гострого кута. Зрештою – боротьба, та й годі. Глядачеві, який був не зацікавлений у долі якоїсь із команд, у цьому матчі дивитися було практично нічого.

Ми ж, у свою чергу, не можемо не відзначити помітний прогрес «Дженоа» у якості дії у обороні. «Аталанта» є однією з найрезультативніших команд чемпіонату, але господарі стримали її натиск невигадливим щільним блоком із високим ступенем компактності. Ні Сапата, який грає з позиції сили, ні більш швидкісний Муріель, який змінив співвітчизника ще по ходу першого тайму, так і не змогли дістатися володінь Сирігу.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другій половині матчу у команди Шевченка виник епізод, коли вона за допомогою довгого пасу зуміла доставити м'яча до чужого штрафного майданчику, але Дестро не зміг улучити по м'ячу під час спроби завершення. Єдиний момент був зіпсований, а решту часу господарів поля героїчно відстоювали свої рубежі. Настільки героїчно, що Стураро пропустить наступний матч через перебір карток, а Крішито пошкодив литковий м'яз на лівій нозі, тому якийсь час відпочиватиме в черговий раз у цьому сезоні. Загалом «Дженоа» із завданням не пропустити гол від команди Гасперіні впоралася, що вже є для неї маленькою перемогою.

У наступному турі генуезька «Дженоа» здійснить візит до «Сассуоло», а бергамаська «Аталанта» прийматиме «Торіно».

 Італійська Серія А. 19-й тур.

«Дженоа» – «Аталанта» - 0:0 

 Стураро, 19, Бадель, 41 – Фройлер, 23

«Дженоа»: Сирігу – Васкес, Бані, Біраскі – Камбіассо, Стураро (Ернані, 87), Бадель, Портанова (Мелегоні, 87), Крішито (Гільоне, 68) – Дестро (Пандєв, 72), Екубан.

«Аталанта»: Спорт’єлло – Паломіно, Демірал, Джимсіті – Дзаппакоста, Фройлер (де Роон, 46), Копмейнерс (Пікколі, 84), Хатебур – Міранчук (Пашаліч, 65), Маліновський (Ілічіч, 65) – Сапата (Муріель, 46).

Арбітр: Паоло Валері (Рим, Італія).

Стадіон: «Луїджі Ферраріс» (Генуя, Італія).

ДЖЕНОА - АТАЛАНТА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(83)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 5
«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
scorpio16
впервые посмотрел игру Дженоа от и до а не в обзоре... Это капец и тут проблема не в тренере, а в первую очередь в индивидуальном мастерстве команды в целом, большинство игроков на поле не могут мяч остановить , а тем более пас нормально отдать ... Им срочно нужен игрок в центр техничный и с пасом, некий такой диспетчер, как в свое время были Чави Иньеста Пирло , центра нет вообще, мяч не держится , пас никто напам отдать не может, мяч куда то в сторону летит либо в спину ... Шевченко терпения и ожидать что руководство сдержит обещания и зимой будет усиление
maksum139
Молодець Шева
Tasha19
З грою Дженоа то все ясно, що з Аталантою сталося?
andre_lui
Значит у Дженоа - одна из лучших оборон выстраивается. Вторая нулевая ничья. Ноль в кубке. Будут покачественней игроки - будет и продолжение
Antivse
Чет, Аталанта поплыла,думаю заслуга неДженоа, а то, что в Бергамо - проблемы.
KRBS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
umnuy2
рубились,бились,молодцы...но состав слабый
Sauron
В Италии появился новый термин: shevabus

ЗЫ
А что еще Шеве делать, когда команда и так гавно, а тут еще из-за травм вылетели лучшие игроки.
rasta13
Аталанте сложно играть против автобусов + очко для Шевы.
padlo95
По нулям, очень даже... Аталанта сейчас топ
Николай Власов
БРАВО АНДРЕЙ НИКОЛАЕВИЧ ПОЗДРАВЛЯЮ ВАС С НИЧЬЕЙ
lizerginnn
Походу идет на лучшего тренера года но я думаю сассуоло не пройдут
Ёкарный Бабай
Ну и Миранчук "помогает". Если он в старте, то победы не будет, он уже выходил в старте в начале сезона, давали шанс, а потом не выходил 15 матчей подряд Сейчас им поторговали немного поэтому вышел. Однозначно уйдет в январе в аренду, только с такой рекламой куда?
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
scorpio16
Беситесь , потому что это правильно. В испанском языке буква " Х " не читается как " Ха " выучите это уже наконец. Xabi Alonso будет " Шаби Алонсо " , а так как Xavi каталонец и он немного отличается от испанского то он Чави
- * -
Скучновато смотреть итальянцев против их же катеначчо. А сработало!
2-19
0-3
Artyom_I
Шевченко вырвал очко у Малиновского
potemkin78
они сохранили своё очко. вау какой успех
aleks19826
Шева - зверь!!!!! Матереет на глазах. Думаю после дженга пойдеттна повышение в Наполи!!!!
- * -
Кальяри продул, а Салернитана - технарь.)