Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 грудня 2021, 12:04
4548
51

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Зараз рівень Шахтаря та Динамо зрівнявся»

Головний тренер київського клубу – про боротьбу за лідерство у чемпіонаті

| Оновлено 13 грудня 2021, 12:04
4548
51
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Зараз рівень Шахтаря та Динамо зрівнявся»
ФК «Динамо» Київ. Мірча Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу підбив підсумки першої частини сезону після матчу із «Зорею» на «Олімпійському» (1:1).
 
- Містере, як би ви підсумували цей рік, успішний для вашої команди, яка здобула чемпіонство та Кубок?
- Я не буду зараз оцінювати весь рік. Хочу сказати своє резюме про те, що було сьогодні на футбольному полі. Ми грали добре, команда росте з кожною грою. Але коли ставиться максимальне завдання і є тиск, не кожен гравець може впоратися з цим навантаженням. Особливо це позначається на тих гравцях, у кого менше досвіду - наших молодих захисниках, які продовжують припускатися помилок як у Лізі чемпіонів, так і в нашому чемпіонаті. Сталося те, що сталося.
 
Сьогодні ми створили багато моментів, добре комбінували, добре знаходили зони. Але не вдавався останній удар, останній пас через те, що наші гравці метушилися, через те, що вони поспішали, приймали невірні рішення. Наприклад, віддавали пас у ситуаціях, коли треба було бити по воротах.
 
Ми сьогодні зустрілися з хорошим суперником, який оборонявся компактно, добре закривав коридори до своїх воріт, самовіддано діяв. У той же час гра часто переривалася, у цей момент втрачаєш ритм гри, через що з'являється метушня в діях.
 
Але це зрозуміло, всі професіонали, кожен вирішує свої завдання, кожен діє по-своєму, аби досягти результату, набрати очки. 
 
Я вважаю, що при контакті з Сидорчуком у штрафному майданчику «Зорі» був чистий пенальті. Не розумію логіки, як арбітри призначають пенальті. У нашій грі з «Ворсклою» Степанюк прокинув м'яч і просто шукав контакту, встромився у ногу Сидорчука, після чого у наші ворота поставили пенальті. А сьогодні був явний фол – і жодних свистків. Я цього не можу пояснити.
 
Висловлю ще таку думку. Кожен може думати по своєму, але минулого сезону коли взимку ми закінчували рік матчем із «Колосом», судив той самий арбітр, що і сьогодні. Ми зіграли 2:2 за безлічі суддівських помилок. Цього року ситуація повторилася.
 
Я маю враховувати кожну дрібницю, кожну деталь, тому що я професіонал. Тому я про це говорю зараз.
 
Це дуже важливо. «Шахтар» відчутно посилив свій склад, клуб купив якісних дорогих гравців, і зараз рівень «Шахтаря» та «Динамо» зрівнявся. І такі суддівські помилки можуть вирішити долю чемпіонства. Ми втратили 4 очки саме через такі суддівські помилки.
 
Добре, що підтягнулися «Дніпро-1» та «Зоря», що вони беруть участь у боротьбі за чемпіонство. Але не хотілося б, щоб на цю боротьбу впливали арбітри. Дуже важко буде потім відновити цю різницю в очках. Суддівські помилки не повинні впливати на турнірну ситуацію. Оскільки ми зараз рівні з «Шахтарем», хочеться, щоб усе вирішувалося на полі.
 
Тому я з затримкою прийшов на пресконференцію. Я спілкувався із гравцями. Сергій Сидорчук сказав, що у тому епізоді був удар. Арбітри говорять про інтенсивність. Як це розуміти? Або є удар по нозі, або його немає. Гравець не міг упасти сам.
 
- Позаду вже 18 ігор, у чотирьох «Динамо» втратило очки. На жаль, усі втрати очок – на своєму полі. В чому причина?
- Це не так важливо, де ми втрачаємо очки. Коли ми граємо на виїзді, суперники на своєму полі більше грають на атаку, тоді як на нашому полі вони закриваються. До того ж у таких іграх відчувається відсутність Артема Бєсєдіна.
 
Якщо ми втрачаємо очки, то наша команда не настільки сильна, аби утримувати цей рівень, вигравати кожну гру.
 
Сьогодні ми мали 27 ударів у бік воріт. Це дуже багато, ми не повинні були втрачати очки за такою грою. Але питання в тому, куди були ці удари. Через надмірне бажання гравці сильно метушилися. У найвідповідальніші моменти, коли потрібно було приймати правильні рішення, через поспіх вони приймали невірні рішення. Коли треба було віддавати пас, вони били, і навпаки, коли треба було бити, вони шукали інші рішення ситуацій.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Велика сутичка. Монако зрівняв рахунок у серії 1/4 фіналу з Фенербахче
Баскетбол | 04 травня 2024, 03:40 0
Велика сутичка. Монако зрівняв рахунок у серії 1/4 фіналу з Фенербахче

Вирішальний 5-й матч серії відбудеться 8 травня на арені «Монако»

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 1
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Scofield_Lincoln
Было хоть одно интервью, где цыган не плакался о судействе? При чем, начиная еще со времен Шахтера...
dadlismit
"Сергей Сидорчук сказал, что в том эпизоде был удар. Арбитры говорят об интенсивности. Как это понимать? Или есть удар по ноге или его нет. Игрок не мог упасть сам".
Три раза ха-ха ! После того, как счет стал 1:1 Сидор и Гармаш только сами и падали, думая, как нарисовать пенальти
Заре отдельный респект за игру !
Kevko
1. Проблемы в судействе есть, но они не являются определяющими.
2. Истории о "молодых игроках" уже можно закрывать. Только Забарный - 19 лет. Далее - Сирота, 21 и Мыколенко. И это все.
3. Луческу лучше организовал ту команду, которую получил, но не перестроил ее. В еще большей перестройке нуждается работа клуба.
4. Эта команда практически достигла своего потолка. Больших талантов в ее составе нет
Сергей Заскаль
Мирче в своём стиле,весной уже объявит,что Динамо-лучшая команда восточной Европы,каковым был Шахтёр при нём.Самомнение у Луческу всегда на высоте.
New Zealander
"До того ж у таких іграх відчувається відсутність Артема Бєсєдіна."
...
А я думал, что Луческу умнее.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
banderlog78
Динамо потрібен нормальний форвард, такий собі Шацьких, Бангура, Траоре . Це спільна проблема і Динамо і Шахтар. Гра є , нема кому завершити, Бєсєдін не поможе....
ABTO6yC1925
Ахххаахаххпхпахахахахахах......... ур0вень ровный...
Умник
Дед вжарил отлично.
Уровень шахтера и Динамо сравнялся))).
Вот за что Луческу ценю это за защиту команды.
Он так шахтер защищал, но его выкинули оттуда.
Сейчас он везде говорит о своем клубе как о сильном клубе.
Это не Хацкевич который жаловался о том что Динамо уже не то.
Это и есть психология.
bzzzzzz
по результатам да, но по игре это как было небо и земля так и осталось. Да ШД не блещет но они хотя бы пытаются играть в креативный созидательный футбол, а ДК - как боксерская груша, игра на отбой
euro2012_za_2012euro
Все правильно.
Сейчас по трофеям в Украине 38:36 в пользу ДинамО .
Чемпионат+ Кубок выиграет Шахтер и сравнется с киевлянами.
Слушайте Луческу, у него чуйка! Или вы ему не верите.
Palyc
Для истинных болейщиков важен не только результат, но и состав команды. которая его достигает. Шахтер уже давно в Европе считают восточно-европейской Бразилией, да и мы это сами понимаем.Динамо от скудности денег в последние годы делает ставку на свою молодежь.Приходящие варяги не впечатляют. Наши парни получив доверие заметно растут в мастерстве и понимании игры.Это почва для роста пацанам в ДЮСШ та спорт-интернатах.Надо верить, что результат будет Но выше того , чем состояние дел в государстве, пока что не будет. Луческу лепит из того , что есть( недоволен как и любой тренер чем-то), а Шахтер и уже Металист из того, что могут. Как потянутся или потянут - другие время покажет. Несомненно нам нужны высокие коэффициенты.
Turnok
Ну это нытьё присуще Мистеру.
smart-Forever---
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Алтухов
Луческу вспомнил игру с Колосом, 2-2. Так там, именно, Пасхал, нарисовал Динамо 2 гола, пенальти Селезнева на Цыганкове был еще смешнее пенальти на Гармаше в игре с Вересом.
yatsiykvova
Можливо десь рефері і неправий , так ви забийте 2, 3,5 мячів якщо ви класна команда - поганому танц. що мішає ? отож бо.....
Serg Wojcev
что за страна что за дебил павелко продажный кроты и так самая богатая команда иза бабло уаф и судьи вытягивают этих обезьян за уши в любой другой стране павелка уже сел лет на 10 полное дерьмо а не страна
New Zealander
Все идёт к тому что развпятилетняя традиция Динамо не будет нарушена. Its "set in stone". Спасибо нашему итальянскому новому Гвардиоле что помогает сохранить нашу культуру и традиции.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
просто парень
Шахтер, купил на 50 млн игроков, Динамо почти старым составом смотрится не хуже шахтера