Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 грудня 2021, 22:40
5443
10

Колосу вдався камбек у матчі з Минаєм: команда забила двічі наприкінці гри

Закарпатська команда продовжила серію до 17 ігор без перемог

| Оновлено 12 грудня 2021, 22:40
5443
10
Колосу вдався камбек у матчі з Минаєм: команда забила двічі наприкінці гри

Протистояння між «Колосом» та «Минаєм» стало останнім боєм Української Прем'єр-ліги у 2021-му році: далі наш чемпіонат іде на зимову паузу. Обидві команди цього сезону не тішать своїх шанувальників результатами. Втім, ковалівці після невдалої серії оформили чотириматчеву безпрограшну серію. Цю обставину керівництво «Колоса» відзначило, затвердивши головним тренером Ярослава Вишняка. «Минай» же після перемоги ще наприкінці липня більше не зміг завершити жоден поєдинок на свою користь.

Чи не головною родзинкою матчу став можливий вихід Євгена Селезньова у грі проти своєї колишньої команди, з якою він попрощався не дуже душевно. Втім, у стартовий склад без семи голів рекордсмен українського чемпіонату не потрапив, опинившись на лаві запасних.

Початок поєдинку пройшов у рівній боротьбі: команди намагалися відповідати атакою на атаку. Небезпечних моментів не було, але невдовзі минайці провели результативну атаку. Месхі увірвався у вільну зону на правому напівфланзі і зробив поперечну передачу на Вишневського, який у дотик точно пробив під поперечину. Таким чином гравець «Минаю» забив третій свій гол у поточному чемпіонаті, ставши найкращим бомбардиром закарпатського клубу.

Розвиток подій змусив господарів поля активізуватись, але загострити ситуацію біля воріт суперників довго не виходило. Минайці впевнено оборонялися, не забуваючи вибігати у контратаки. Одна з них завершилася швидкісним проходом М'якушка, який не зумів із гострого кута пробити голкіпера. Неприємним моментом для гостей стало пошкодження Ігоря Гончара, котрий не зміг продовжити поєдинок (свого партнера вимушено замінив Векляк).

Ковалівці намагалися ще до перерви зрівняти результат, але насилу проходили масовані захисні редути минайців. Найкращий момент у першому таймі не реалізував Лисенко, який головою замкнув навіс Золотова, але пробив просто для голкіпера.

Господарі поля активно розпочали другу половину зустрічі та збільшили тиск на штрафний майданчик суперників, але якихось нерозв'язних завдань перед обороною закарпатського клубу підопічні Вишняка не ставили. Для посилення атакуючої гри своєї команди тренерський штаб «Колоса» випустив на поле Нурієва, а потім й Ренана. У «Миная» у гру вступив Селезньов, ім'я якого останнім часом використовується у зв'язку із зовсім не футбольними ситуаціями.

Минайці зуміли відсунути гру від свого штрафного майданчика і навіть ледь не подвоїли свою перевагу. Це М'якушко сольний прохід завершив ударом поруч зі штангою. Міг забивати і Кулієв, після удару якого Волинець врятував свою команду. А наприкінці гри відбулася несподівана розв'язка. Спочатку м'яч влучив у руку Книшу у штрафному майданчику «Минаю», і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті більярдним ударом реалізував Мілько. У наступній своїй атаці ковалівці заробили штрафний на лівому фланзі. Нурієв зробив навіс у воротарський, і Чорноморець головою переправив м'яч у ворота.

У миттєвості, що залишилися, закарпатці великими силами намагалися вирвати нічию, але господарі втримали переможний результат. Ось таким емоційним вийшов останній матч УПЛ у році, що завершується. У стартовому турі після зимової паузи «Колос» у Львові зустрінеться з «Рухом», а «Минай» у домашньому поєдинку протистоятиме «Зорі».

Українська Прем'єр-Ліга. 18 тур.

«Колос» – «Минай» – 2:1.

 Мілько (88, з пенальті), Чорноморець (89) - Вишневський (11).

 Ільїн (66) – Горін (16), Месхі (19), Кулієв (66), Коваленко (82), Книш (87).

«Колос»: Волинець, Золотов, Петров, Чорноморець, Ром, Богданов (Костишин, 77), Мілько, Ільїн, Дієго Каріока, Лисенко (Нуріїв, 55), Сітчінава (Ренан, 64).

«Минай»: Пеньков, Гончар (Векляк, 25), Горін, Матич, Книш, Петрусенко, Месхі, Кулієв (Кобак, 83), М'якушко, Коваленко (Байдал, 83), Вишневський (Селезньов, 62).

Стадіон: «Колос» (Ковалівка).

Арбітр:  Роман Блавацький (Львів).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Чорноморець (Колос К).
88’
ГОЛ ! З пенальті забив Вадим Мілько (Колос К).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Вишневський (Минай).
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса
Футбол | 29 березня 2024, 12:46 6
«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса

Феміс Сагіров поділився цікавою історією кількарічної давнини

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ростик Карпа
і доречі всіх вітаю з кінцем футбольного року в Україні гарний рік правда чого не скажеш про єврокубки....але все прийде, все буде Україна
Ростик Карпа
карочі минай, там чорне бмв з київськими номерами підїхало, такшо виходьте по черзі, зараз братва розбиратись буде
BekXan
На 19 секунде видно чётко что мяч в грудак попал ,а не в руку.А учитывая что рука была не прижата, а паралельно сразу откинута движению мяча не касаясь его ,арбитр указал на точку подумал что она его коснулась.Вывод арбитр БАРАН ,а ВАР ставить нада на каждый матч или вообще не ставьте.
DIM-C
Думал что у игрока Миная под футболкой будет надпись "Сенькив - чорт!"
Владимир Копяк
Такие левые пенали на последних минутах стоят очень дорого.... Арбитр сможет закончить ремонт в квартире, и на новую плазму еще останется, подруга будет довольна новогодним подарком.... Неужели таможню прихватили, что минтаевци стали такими безобидными?