Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 11 грудня 2021, 17:39
41660
43

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Рейтинг, в який не хочеться дивитися

Боротьба програна: всі три команди вилетіли, і навіть Сербія випередила Україну

| Оновлено 11 грудня 2021, 17:39
41660
43
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Рейтинг, в який не хочеться дивитися
ФК Зоря Луганськ

З 7 до 9 грудня відбулися матчі 6-го туру в єврокубках, і зазнала змін таблиця коефіцієнтів УЄФА.

Україна втратила всіх представників у єврокубках. Вперше з сезону 2007/08 жодна українська команда не братиме участі у весняній стадії. Останній тур для українських клубів перетвориться на формальність, і всі три команди провели прощальні матчі в євросезоні.

  • За поточний сезон Україна набрала всього 4.200 бали, це лише 25-те місце у сезоні.

Такого провалу за цифрами не було з сезону 2007/08, коли востаннє взяли менше 5.000.

Донецький «Шахтар» на останніх секундах випустив перемогу в грі з «Шерифом» із Молдови (1:1). Київське «Динамо» програло на виїзді «Бенфіці» (0:2). Луганська «Зоря» у Лізі конференцій через прикрий автогол не зуміла перемогти норвезький «Буде-Глімт» (1:1).

Таким чином, Україна програла боротьбу Росії за топ-10, і це не дозволяє виставити чемпіона країни одразу до групового раунду Ліги чемпіонів 2023/24. У два найближчих сезони обидва клуби від України (як чемпіон, так і віце-чемпіон) намагатимуться подолати кваліфікацію ЛЧ.

Більше того, і Сербія випередила Україну. Причому в Росії, Шотландії та Сербії залишилося по 2 активні клуби.

  • Україна відкотилася на 12-ту позицію з підсумковою сумою коефіцієнтів 31.800.

Позаду, на дистанції в 1.200 бала, знаходиться Бельгія, яка поки що 13-та. Але якщо «Гент» вдало виступить у плей-оф Ліги конференцій, чемпіон України замість раунду кваліфікації Q4 розпочинатиме боротьбу ще раніше, з Q3.

Ця невдала євроосінь ще аукатиметься для України цілих 4 роки. Вивчаючи стартову таблицю 2023 року, де буде відкинуто один сезон 2017/18, можна відзначити, що Росія опускається вниз, на 14-те місце, але й Україна лише на 12-й позиції.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2022

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2023/24)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Розподіл путівок до Ліги чемпіонів у сезоні 2023/24

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 44
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 03:11 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhii P.
Ну і що? Будуть менше шлаку випускати на євроарену, типу Ворскл, Колосів і т.д.
Владимир Копяк
Вот все тут ноют, что в нашем футболе глубокий кризис, все пропало... А вот у павелкиной компашки взгляд на положение в украинском футболе совершенно другой. Тот мешок орденов и медалей, которые получили функционеры ОПГ УАФ за свою "работу" говорит об обратном. Получается, что наш футбол на страшном подьеме! И наш чемпионат - один из лучших в Европе! Или мы живем в разных странах? Мы то да, а вот вся эта компашка-орденоносцев, явно обитают в каком-то другом измерении...
_NATSGUL_
Позорище. Азербайджан и Молдова набрали за сезон больше очков....
ktesibiy
Вполне логическая ситуация. По уровню нынешний чемпионат Украины довольно низкий, команд способных играть (а не выгребать) в лиге чемпионов нет, уровень лидеров чемпионата (Шахтера и Динамо) это ЛЕ или даже ЛК. Потому лично я ничего смертельного не вижу в падении. Во первых на 12-14 местах, где ближайшее время будет Украина, все клубы будут стартовать с квалификации, и пусть сразу подтверждают свою состоятельность игрой. Во вторых Шахтер и Динамо будут стартовать с квалификации с довольно низких уровней, соответственно смогут больше набирать во время квалификации, если же кто-то из них вылетит не дойдя до группы то и делать в группе нечего. В третьих если перейдем на 4 клуба будет меньше балласта, все равно играть хоть способны только Шахтер с Динамо (если не в ЛЧ) и с очень большой натяжкой в ЛК Заря, остальные еще хуже. В перспективе же если не вернется мода в Олигархов спонсировать клубы то в конце концов и в 3 десятке окажемся, если мода вернется, и уровень ЧУ станет выше то и в таблице можно будет двигаться вверх.
Etana
Надеюсь в следующем сезоне в ЛЕ Днепр-1 все же получше выступит чем всякие Ворсклы, Колосы. А еще через год Металлист подтянется.
dd dent
Все логично и объективно. По уровню команд и набору очков то только дк и шахта смогли бы их нормально взять, скорее всего, сыграй они в ЛК. Моделировать ск не добрали, но могли взять в ЛЧ не нужно, уже увидели и так - почти ни сколько.
Остальные клубы у нас вообще проф не пригодные.
Нам такая квота как была в действительности совершенно и не нужна, у нас банально нет столько команд для Европы, а позор в этом году от простых соперников в квалифаях все увидели.
Прямая путевке вроде и жаль что пропала в лч, а с др стороны когда у команд за весь групповой этап ни очко толком, считанные забитые и тд и тп, то лучше уж попадают пусть туда если и правда заслужат, так мб и покажут там шо то, а не будут от всех отгребать
Geniyfootball1985
Ждём Металлист и Днепр,не хватает бойцов для Европы,и вернём свои позиции!
euro2012_za_2012euro
Украина начинала выступления с момента Независимости с 0.
Первый сезон закончила 16 й, а в общей таблице за 5 лет (с одним выступлением) стала 28 й.
И потихоньку поднималась.
В 1999 благодаря успехам ДК, поднялась в Топ-15.
В 2009 , Благодаря успехам Шахтера, Динамо и Металлиста Выиграла сезон с рекордными для себя 16,625 (1-е место) !!!! И впервые вошла в топ10, сразу на 7-е это рекорд.
Долгое время была в десятке, три сезона на 8м.
Недавно выпала из10 .
Начался обратный процесс.
Главное не выпасть из 15. Это четыре клуба.
Это только одна команда в квалификации ЛЧ с возможностью перехода в ЛЕ.
Плюс 3 в ЛК.
В ЛЕ представителя не будет.
Орест Орищишин
Футбол в Україні деградує і падіння продовжиться. Рівень УПЛ - як першість області в 70р.р. Вболівальник "забув" дорогу на стадіон .Сумна статистика. Приємно одне - наш тренер з "Шеріфом" показує "нашим лідерам" де їхне місце в Єпропі.
suforza1921
Так, наш футбол в кризі. Але і попри це, мали більше набирати очоу. Колос і Ворскла привіт, влетіли відвертим ноунеймам. Ну і шахтар постарався, шериф можна було обігрувати. та що мінімум 1,5-2 бали в таблицю коефіцієнтів не добрали. Але чим менше команд буде від України, чим з більш ранніх раундів будемо стартувати, де суперники простіші, то і підніматися легше буде назад. Шотландія тому приклад - ще три роки назад поза двадцяткою рейтингу були, а зараз за десятку бореться.
mayakovskiy1
Удивляться нечему. Уровень соперников в ЛЧ слишком силен для нынешней Шахты и ДК. А Зоря это позорище просто. Команда которая слилась даже в Лиге конференций.
Slavanacii
Ну взагалі то якби в ЛЧ нам і по факту немає що робити, як показав сьогоднішній сезон...усіх рядочком в ЛЄ і ту третю лігу невдах, там хоч якісь результати будуть.
Віталій Ткачук
Нічого страшного не сталося. Всі побачили нинішній рівень наших грандів в єврокубках. В наступні сезони ДК і Шахта в ЛЄ наберуть більше очок, ще хтось в ЛК додасть, так що відвоюємо втрачені позиції.
KRBS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mykhailo Orlovskyi
Лузери! Харків, та повертайся вже серіше!
Andrey111
Теперь всем можна на Канары, последний тур отмучают и чао бамбино⚽🤩
Artem !
Маємо те, що маємо.
Istm
Невеликі сподівання на Дніпро на наступний сезон, якщо не розпродадуть гравців.
nick07
при вдалому жеребі ( а він для них переважно вдалий) то і Московщина нас може ще обійти на наступний сезон.
В принципі падіння очікуване, адже український футбол в глибокій кризі.
А враховуючи, що з наступного року не буде ще 3 бонусних балів за групу ЛЧ, а це ще -0.6 до рейтингу, то взагалі сумно. Десятка нам точно не світить, і ще щоб в 15 втриматись (чи до якого там місця є 2 клуби в ЛЧ)
Zhorik678
будут и дальше сраться между собой будут начинать с сан марино