Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 09 грудня 2021, 19:50
13295
10

Яремчук та ще 4 гравці атаки, якими взимку може посилитися Барселона

Команді Хаві обов'язково потрібно нарощувати результативність

| Оновлено 09 грудня 2021, 19:50
13295
10
Яремчук та ще 4 гравці атаки, якими взимку може посилитися Барселона
ФК Динамо. Роман Яремчук

Нинішній сезон, ймовірно, не стане одним з найуспішніших в історії «Барселони». Команда, яку влітку залишив її багаторічний лідер Ліонель Мессі, зі скрипом розпочала свій шлях як у чемпіонаті Іспанії, так і в Лізі чемпіонів, і в результаті, не дійшовши навіть до середини шляху, втратила свого ватажка – Рональда Кумана відправили у відставку з поста головного тренера, а на його місце був призначений легендарний Хаві, який працював останніми роками у катарському «Аль-Садді».

41-річному фахівцю дісталася відверто проблемна спадщина. Найгірше те, що «Барселона», яка завжди славилася якістю своїх атак, нині має з цим питанням серйозні проблеми. Міркуйте самі: у 15 поєдинках Ла Ліги «блаугранас» забили 23 м'ячі, і це лише сьомий показник у чемпіонаті. Більше за каталонців у ворота суперників наколотили не лише «Реал» (37) та «Атлетіко» (27), а й «Бетіс» (26), «Севілья» (25), «Валенсія» (24) і навіть «Райо Вальєкано» (24).

При цьому, за показником очікуваних голів (24,94xG) «Барселона» третя в Ла Лізі після «Реала» і «Бетіса», а за середнім xG удару, так і зовсім лідирує - 0,14. Іншими словами, каталонці, як і раніше, непогано створюють небезпеку біля воріт опонентів, але з «фінальною крапкою» у них спостерігаються проблеми. Саме тому вже в січні, як очікується, «Барселона» вийде на трансферний ринок, щоб допомогти Хаві вирішити таке непросте питання. Кого можуть підписати каталонці з огляду на їхню непросту фінансову ситуацію? Спробуємо проаналізувати останні найбільш резонансні чутки.

Ферран ТОРРЕС

Getty Images/Global Images Ukraine

Одним із найімовірніших січневих трансферів «Барселони» стане 21-річний правий вінгер «Манчестер Сіті» Ферран Торрес. Ціла низка європейських джерел повідомляє, що вихованець «Валенсії» вже погодив з каталонцями 5-річний контракт, і готовий перебратися на «Камп Ноу» вже в січні, якщо клуби домовляться один з одним за сумою відступних, оскільки контракт іспанця з «городянами» розрахований до літа 2025 року.

Ферран Торрес перейшов до «Манчестер Сіті» влітку минулого року з «Валенсії» за 28 мільйонів євро, а нині його оціночна вартість на Transfermarkt становить 50 мільйонів. Очевидно, що це дуже висока сума для «Барселони», і подейкують, що каталонці спробують знизити її за рахунок включення в угоду своїх футболістів. Зокрема, є варіант з Усманом Дембеле, але поки що незрозуміло, як до нього поставляться у «Манчестер Сіті».

Сам Ферран Торрес, за чутками, вже переговорив із Хосепом Гвардіолою, попросивши коуча «Манчестер Сіті» відпустити його до Іспанії. Більше того, за узгодженим контрактом із «Барселоною» вінгер отримуватиме навіть менше, ніж в Англії – оце по-справжньому вибір серцем...

Едінсон КАВАНІ

Getty Images/Global Images Ukraine

З літа 2020 року Едінсон Кавані виступає за «Манчестер Юнайтед», однак повернення на «Олд Траффорд» Кріштіану Роналду робить ігрові перспективи уругвайця в стані «червоних дияволів» дуже примарними. Самого 34-річного бомбардира також не влаштовує банальне просиджування на банці з регулярною виплатою зарплати. Кавані хоче грати, отримувати радість від футболу та того, що в нього виходить найкраще – забитих м'ячів.

Водночас у «Барселоні» раптово виникла проблема з центрфорвардом: через проблеми із серцем у Серхіо Агуеро, який, за чутками, навіть може оголосити про завершення кар'єри. Тому недивно, що Хаві дуже зацікавлений у підписанні заміни для аргентинця вже у січні. Кавані бачиться ледве не ідеальним варіантом – досвідчений, результативний, мотивований та відносно недорогий.

Останній фактор ґрунтується не тільки на тому, що Едінсон не надто й потрібен «Манчестер Юнайтед», а й на прийдешньому закінченні терміну контракту Кавані з «червоними дияволами». Нинішня угода уругвайця добігає кінця влітку 2022 року, хоча «Барселона», якщо хоч трохи довіряти англійським таблоїдам, готова форсувати події, і домовлятися з «Юнайтед» вже зараз, причому пропонуючи взамін Філіппе Коутіньо. Останній нині надмірно дорого обходиться бюджету каталонців, через що подібна інформація не виглядає настільки дикою, як може здатися на перший погляд.

Читайте також: Піти по-королівськи: 8 гравців, які можуть покинути Реал

Карім АДЕЙЄМІ

Getty Images/Global Images Ukraine

19-річний центрфорвард «Зальцбурга» Карім Адейємі, який кілька місяців тому дебютував у складі національної збірної Німеччини, є одним із найбільш ласих варіантів для топ-клубів на трансферному ринку. У 16 матчах австрійської Бундесліги-2021/22 талановитий нападник відзначився 11 забитими м'ячами, і нині підписати його хоче дуже багато клубів.

Подейкують, що «Барселона» вже зробила конкретний крок у напрямку трансферу Адейємі – запропонувала «Зальцбургу» 40 мільйонів євро. Ключовим опонентом «блаугранас» нині вважається дортмундська «Борусія», котра вже зараз спантеличена пошуком наступника для Ерлінга Холанда. Незважаючи на те, що каталонці готові заплатити за Адейємі більше, саме «чорно-жовті» вважаються фаворитами у боротьбі за нападника, оскільки готові надати тому більше ігрового часу.

Крім того, варто розуміти, що «Барселона» не зможе нескінченно піднімати суму по Адейємі, якщо на молодого нападника раптово знайдеться багатший, ніж «Боруссія» Дортмунд, покупець. Перебити пропозиції умовних «Манчестер Юнайтед», «Челсі» або «Баварії» нинішня «Барселона» навряд чи зможе, та й це бачиться недоцільним на даному етапі.

Артур КАБРАЛ

Getty Images/Global Images Ukraine

23-річний вихованець академії «Сеари» Артур Кабрал перебрався до Європи ще влітку 2019 року. Спочатку швейцарський «Базель» узяв форварда в оренду, а через рік викупив його контракт за 6 мільйонів євро. Кабрал з ходу вразив своєю результативністю: зокрема, у першому сезоні у чемпіонаті Швейцарії він забив 14 м'ячів у 26 матчах, у другому – 18 м'ячів у 33 матчах, а у третьому, який розігрується нині, на рахунку бразильця вже 14 голів у 15 поєдинках! Усього ж в усіх турнірах на даний момент Кабрал має 33 результативні дії (25 голів та 8 асистів) у 26 матчах.

Такі показники результативності, безумовно, привертають до Кабрала увагу більш топових, ніж «Базель», клубів. Можливо, для «Барселони» цей форвард не виглядає слушним варіантом, але це лише іміджева оцінка потенційної угоди. З точки зору ефективності роботи на полі Кабрал цілком відповідає тим критеріям, що висуваються до потенційних новобранців у «Барселоні».

Більше того, оціночна вартість Кабрала становить 15 мільйонів євро, а це вже та сума, яку «Барселона» зможе собі дозволити без особливих проблем. Очевидно, що Хаві також дуже прихильно ставиться до можливості підписання бразильця, оскільки за деякими даними коуч «блаугранас» вже схвалив цю угоду.

Роман ЯРЕМЧУК

Getty Images/Global Images Ukraine

26-річний український центрфорвард Роман Яремчук влітку нинішнього року змінив бельгійський «Гент» на португальську «Бенфіку». Лісабонці заплатили за гравця збірної України 17 мільйонів євро, і той загалом непогано стартував, відзначившись 4 забитими м'ячами у 5 стартових поєдинках у рамках португальської Прімейри. Проте потім Роман здав і почав програвати конкуренцію, а його останній гол за «Бенфіку» датований 25 вересня.

Тим дивніше було прочитати в іспанському виданні Diario Gol про інтерес до Яремчука з боку «Барселони». Щоправда, джерело подало інформацію дуже акуратно – мовляв, каталонці спочатку придивлялися до Дарвіна Нуньєса, а коли зрозуміли, що його трансфер не потягнуть економічно, сфокусувалися на куди більш дешевому Яремчуку. При цьому, в українці Лапорту та скаутів «Барселони» приваблює хороша антропометрія, що поєднується з непоганою швидкістю та технікою поводження із м'ячем. За рахунок цього потенційна покупка Романа здатна додати варіативності атакам «блаугранас», чого тим зараз дуже не вистачає.

Втім, першоджерело новини наголошувало, що Хаві поки не впевнений щодо доцільності покупки Яремчука, через що «Барселона» не ставить українця нагору свого трансферного шорт-листа. А через кілька днів журналіст Сантьяго Овальє взагалі заявив, що каталонцям українець з «Бенфіки» не потрібен і не цікавий. Втім, якщо до Яремчука вже придивлялися, то цілком можливо, що у січні «Барселоні» доведеться ще повернутись і до цього варіанта. Він дуже якісний, відносно недорогий та потенційно договіроспроможний. Хтось зараз єхидно посміхнувся? Тоді згадайте про випадок з Мартіном Брейтуейтом, і відразу ж усвідомите, що на сучасному трансферному ринку можливо практично все…

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romanchik.8409
Да,харе
..Какой Яремчук..Даже в такой дерьмовой Барсе он не уровень
inspekcha85
Да какая там нах Барселона...он и в Бенфике то блекло выглядит,по правде говоря.
johndow
Хватит уже, я бы очень хотел, конечно, чтобы он по уровню мастерства подходил такому клубу, но пока совсем не похоже на то…
timetocrusade
срочно кавани! он явно еще хуже яремы
euro2012_za_2012euro
Шахтер с Динамо 3 гола на Двоих в 12 матчах
ЛЧ ,как бы с украинскими нападающими в составе.
А забивали бразилец Фернандо 2 гола и 1 притянутый нападач Гармаш.
Антиреклама однако.
По Яремчуку , Бенфика захочет явно больше 17, а у Барсы денег йок.
В общем оно им не надо.
vittroy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Интересно а кто может барсу усилить?
Если с Динамо этим игрокам свистел стадион?
xReo777
Автор статті - придурок!