Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 грудня 2021, 14:02
2687
3

Сергій ПАЛКІН: «Переживали, чи зможе Мораес взагалі грати у футбол»

Генеральний директор клубу оцінив продовження контракту з форвардом

| Оновлено 09 грудня 2021, 14:02
2687
3
Сергій ПАЛКІН: «Переживали, чи зможе Мораес взагалі грати у футбол»
shakhtar.com

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про те, як клуб вирішив продовжити контракт з форвардом Жуніором Мораесом.

Договір продовжено до літа 2022 року.

– Сергію Анатолійовичу, чому вирішили продовжити контракт із Жуніором? Чия це була ініціатива?
– Жуніор мав серйозну травму. Ми всі переживали, як він після неї повернеться, чи зможе він узагалі продовжити грати у футбол. Однак останніми днями тренувань результати й рівень, яких ми очікували і які він демонструє, обнадіюють. Це дає нам сподівання, що він повернеться на колишній рівень. Власне, ці останні дні й були причиною того, що ми вирішили продовжити контракт із Мораесом на пів року. Чому на пів року? Тому що він пережив досить серйозну травму. Після таких травм складно повернутися на колишній рівень, проте ми таки віримо в Жуніора, адже він зробив для нас чимало. Він два сезони поспіль ставав найкращим голеадором чемпіонату, забив загалом 61 гол. Для нас Мораес – дуже серйозна бойова одиниця. Усі ми віримо, що він повернеться на колишній рівень, тож сіли за стіл і підписали продовження контракту.

– Ви вже наголосили, що Мораес двічі ставав найкращим бомбардиром чемпіонату України. Як уважаєте, чи зможе він після травми і такого тривалого відновлення стати бодай одним з найкращих протягом цих шістьох місяців?
– Насамперед хочеться наголосити, що він дуже великий професіонал. Йому 34 роки, але його фізичні кондиції досить серйозні. Він за собою дуже стежить – це приклад для нашої молоді. Усі ми – і тренерський штаб, і менеджмент – віримо, що він таки повернеться на колишній рівень. Те, як він поводиться, як себе позиціонує, його професійне ставлення до справи, тренувальний процес, – ми віримо, що все разом це дасть результат.

– Чи можете пригадати найважливіший або найбільш пам’ятний гол Жуніора в «Шахтарі»?
– Мені запам'ятався гол «Ліону». Наскільки я пам'ятаю, він тоді забив два голи, проте один з них надто запам'ятався. Це була дуже важлива гра, і суперник був дуже міцний. Після того гола вболівальники «Ліона» говорили: ви купуєте гравців за 20–30 мільйонів євро, а от дивіться, який шикарний футболіст і які голи він вам «наклепав». Якщо на першу думку, то саме це.

– Жуніору, на жаль, не вдалося цього сезону вийти у складі «Шахтаря» на офіційну гру, проте які відгуки тренерського штабу щодо нього?
– Дуже позитивні. Знов-таки, серйозна травма, всі були в незнанні. Однак той тиждень, який він тренується, власне, і є причиною того, що було вирішено спробувати. Ми віримо, що досвід, який він має, розгубити неможливо. Жуніор нам дуже знадобиться, надто в чемпіонаті України, адже він знає, як забивати голи, як перемагати й здобувати трофеї. Це найголовніше, чого не забере жодна травма. Для нас сьогодні це, за великим рахунком, головний актив, який він має. Фізичний стан? Принаймні наші тренерський і медичний штаби робитимуть усе можливе, аби повернути його на той рівень, на якому він був раніше. Хоча, повторюся, в тренувальному процесі він виглядає дуже і дуже добре.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 8
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sl1d3r1985
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
GloryUkraine
Не знаю, але як на мене, серед бразильців Шахтаря, Мораєс посередній гравець.