Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 08 грудня 2021, 07:37
607
0

БАГАТСКІС: «У Суперлізі щільний календар. Навіть у Євролізі грають рідше»

Головний тренер «Київ-Баскету» розповів про результати першої частини сезону

| Оновлено 08 грудня 2021, 07:37
607
0
БАГАТСКІС: «У Суперлізі щільний календар. Навіть у Євролізі грають рідше»
БК Київ-Баскет. Айнарс Багатскіс

Головний тренер «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс перед стартом жовто-чорних на другому груповому етапі Кубка Європи ФІБА розповів з про результати першої частини сезону, мікроклімат в команді та про наступні єврокубкові зустрічі:

«Вихід до топ-16 Кубка Європи ФІБА? Якщо говорити саме про завдання, то завдання-мінімум виконане. Коли комплектували команду, розуміли, що наші можливості на ринку є невисокими. Відповідно, варіант закінчити виступи на міжнародній арені після стартової стадії був цілком реальним. «Київ-Баскету» критично не вистачало досвіду, тоді як саме він у рівних та складних матчах найчастіше вирішує.

Та й збирали склад на сезон, по суті, з аркуша – у ростер додалося 11 нових гравців. При цьому ми не розраховували на виконавців, які виступали у чемпіонатах Італії, Іспанії, Німеччини. Коли є кошти, звичайно, можна витратити божевільні гроші та чогось досягти. Але такий результат називаю купленим. Ми ж хотіли підкорити значні висоти за рахунок роботи. Розуміли, що це виявиться дуже непросто. Проте виклик прийняли.

Важливо відзначити і інший не менш важливий аспект, який варто враховувати в оцінці осіннього результату. У Суперлізі є надзвичайно щільний календар. Навіть у Євролізі клуби грають рідше: матч на вихідних на внутрішній арені плюс міжнародна зустріч серед тижня – і максимум раз на три тижні спарені битви. В Україні ж куди все суворіше. Проте ми постаралися сприймати це як перевірку на міцність: чи зможемо вижити у позамежній інтенсивності, чи ні.

Вважаю, що за здобутий результат команда гідна похвали. Крім перемог, ми набрали колосальної важливості досвіду, пов’язаного з впевненістю. Вона передавалася всім і кожному, заряджала хлопців. Зізнаюся: перед вирішальним поєдинком із «Рілскі» вдома жодної секунди не сумнівався, що переможемо. Питання лише, яким чином — настільки хлопці повірили у себе. Правий я був чи ні, ви могли бачити самі: зі стартових хвилин «Київ-Баскет» грав агресивно, розумно, злагоджено. Тому далі пробилися заслужено, хоч би хто казав.

Хоча, парадокс, найякісніший баскетбол у Кубку Європи ФІБА команда показала на виїзді в Самокові — там 30 хвилин діяли просто зразково. Але то був вечір, коли ти дієш здорово, а суперник ще крутіший. Хоча ми «задушили» їхніх лідерів, здорово проявив себе Томпсон, який вийшов з лави і розірвав чужий захист практично поодинці. Ще похвалю хлопців за якісний відрізок у останній чверті на виїзді проти Ейлата, коли повністю змінили тип захисту, випустили «маленьку» п’ятірку — і суперник розвалився. Тож нам є чим пишатися.

«Київ-Баскет» замкнув топ-5 групової стадії Кубка ФІБА з надійності захисту? Це мене не дивує. Якщо чесно, не цікавився статистикою у Суперлізі, але, гадаю, там теж будемо у плані оборони на провідних ролях. Про що це каже? Про роботу команди, грамотне використання атлетизму хлопців, акценти, які грамотно розставляємо при виборі тактики. Але водночас ми маємо великий дисбаланс. У домашній грі проти «Хапоеля» один і той же гравець тричі здалеку забивав нам одночасно з сиреною. Це говорить про те, що нам поки що не вистачає стабільності. Так, ми працюємо, щоб виправити ситуацію. Але, гадаю, реально побачимо те, чого прагнемо, десь у січні».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.