Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 08 грудня 2021, 20:47
1574
0

Київ-Баскет – Антверп. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кияни розпочинають боротьбу на другому етапі єврокубкового турніру

| Оновлено 08 грудня 2021, 20:47
1574
0
Київ-Баскет – Антверп. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Київ-Баскет

Зустріч «Київ-Баскет» - «Антверп» відбудеться в середу, 8 грудня, в Києві. Початок гри у Палаці Спорту «Венето» (колишній спорткомплекс «Меридіан») о 19.00.

Зумівши вийти з дуже непростого першого групового турніру Кубка Європи ФІБА, столичний «Київ-Баскет» продовжує свій турнірний шлях у четвертому за статусом єврокубку. І сьогодні кияни мають взяти старт у наступній частині змагань – стадії Топ-16.

На даному етапі підопічні Айнарса Багатскіса потрапили до групи J, де їхніми суперниками стануть бельгійський «Антверп», італійська «Реджо-Емілія» та німецький «Крайсхальм». Схема змагань залишається незмінною. Дві найкращі команди з квартету продовжать боротьбу на наступній стадії турніру, якою стане чвертьфінал.

Першим суперником киян стане команда із діамантової столиці світу, якою неофіційно вважають Антверпен. Бельгійський клуб на першому груповому етапі був відправлений у групу F, де його суперниками стали португальський «Спортінг», грецький «Іонікос» та ще один бельгійський клуб «Дексія». У цій четвірці суперник «Київ-Баскета» виступив на середньому рівні. «Антверп» зумів виграти три поєдинки, але й зазнав такої ж кількості поразок. Втім, показаних результатів вистачило, щоб із показником 3-3 вийти у другий груповий етап (стадію Топ-16) Кубка Європи ФІБА. Ключовим моментом у цьому успіху стала перевага в особистих зустрічах над грецьким «Іонікосом», який на фініші мав такі ж самі показники за набраними очками.

Наведемо повний перелік результатів «Антверпа» у Кубку Європи ФІБА:

13 жовтня. «Антверп» (Бельгія) – «Спортінг» (Португалія) – 80:75

20 жовтня. «Іонікос» (Греція) – «Антверп» (Бельгія) – 81:92

27 жовтня. «Антверп» (Бельгія) – «Дексія» (Бельгія) – 77:63

3 листопада. «Спортінг» (Португалія) – «Антверп» (Бельгія) – 77:53

9 листопада. «Антверп» (Бельгія) – «Іонікос» (Греція) – 87:90

17 листопада. «Дексія» (Бельгія) – «Антверп» (Бельгія) – 86:82

У складі «Антверпу» присутні шестеро легіонерів. П'ятеро з них представляють США, а ще один баскетболіст (захисник Елвар Фрідрікссон) родом з Ісландії. Причому саме спортсмен із далеко не найбільш баскетбольної країни є найкращим снайпером (13,8 набраних очок) та асистентом (4,5 передач у середньому за гру) «Антверпу» на міжнародній арені. У фронткорті бельгійського клубу погоду роблять американські легіонери. 28-річний Метью Тібі є другим у колективі за результативністю в єврокубку і непогано підчищає під щитами (11,6 очок + 5,0 підбирань в середньому за гру) а 22-річний Камерон Крутвіг є найкращим ребаундером своєї команди в Кубку Європи ФІБА і також не забуває засмучувати своїх опонентів точними кидками (10,0 набраних очок + 7,3 підбирань в середньому за гру).

Варто зазначити, що останній офіційний матч «Антверп» провів аж 21 листопада. Після цього була пауза на матчі збірних, а останні ігри в бельгійській частині чемпіонату об'єднаної БеНе Ліги були перенесені через загострення в країні ситуації з коронавірусом. Причому на паузі бельгійські баскетбольні клуби будуть щонайменше до 17 грудня.

Виходячи з рівня команд, які дісталися «Київ-Баскету» на стадії Топ-16 Кубка Європи ФІБА, домашня перемога над «Антверпом» стає практично обов'язковою в контексті вирішення завдання виходу із групи. Бельгійський клуб перебуває без стабільної ігрової практики, що може пристойно зіграти на руку киянам, а за рівнем індивідуальної майстерності наші гості не виглядають набагато сильнішими за підопічних Айнарса Багатскіса. З іншого боку, «Антверп» міг цілеспрямовано готуватися до гри з київським клубом цілих два тижні і приїхав до столиці України, добре відпочивши. Чиї козирі виявляться більш вагомими? Дізнаємось сьогоднішнім вечором.

8 грудня

«Київ-Баскет» (Україна) – «Антверп» (Бельгія)

«Крайльсхайм» (Німеччина) – «Реджо-Емілія» (Італія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Київ-Баскет – Антверп.

 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.